Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolják sokan, hogy...

Árokpart kérdése:

Miért gondolják sokan, hogy nemzeti tragédia állna be gazdasági értelemben, ha kilépnénk az EU-ból?

Figyelt kérdés
Biztosan járna az első 1-2 évben kisebb visszaesés, viszont hosszútávon a következők miatt szerintem nem lennénk semmivel elveszettebbek mint most. PL. Nagyon sok olyan kis és középvállalkozás jöhetne létre (minden szektorban), amelyeknek most azért nem tudnak létrejönni, mert Eu-s szabványoknak kell megfelelniük és egy hétköznapi ember így már nem mer belefogni, hogy hitelt vegyen fel és vállalkozzon. Illetve nem lenne kvóta, hogy miből mennyit termelhetünk és a 3 %-os hiányt sem kellene az országnak kötelezően betartania. Emlékszem az EU csatlakozás előtt is nemcsak keleti országokkal kereskedtünk, hanem vittünk ki árut az EU-ba is. Igaz, hogy nem ennyire könnye, de akkor is jártak ki külföldre dolgozni. Meg akik évek óta kint élnek, szerintem könnyített eljárással biztosan maradhatnának utána is. Akkor hogyan is van ez tulajdonképpen?
2017. ápr. 29. 20:46
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
65%
Olyan szankciók érnék az országot az EU haragja miatt, ami összeroppantana. Előbb nézzük meg az angol példát, hogy abból mi sül ki. Azért ők mégis csak kicsit "komolyabb" ország.
2017. ápr. 29. 20:51
 2/18 anonim ***** válasza:
83%

Röviden a válasz: Azért godolják, hogy hatalas tragédia lenne, mert közgazdasági ismereteik elérik és meghaladják egy 8 általánost végzett emberét.

"Nagyon sok olyan kis és középvállalkozás jöhetne létre (minden szektorban), amelyeknek most azért nem tudnak létrejönni, mert Eu-s szabványoknak kell megfelelniük"

Légyszives mondj mondjuk 10 olyan szabályozást, aminek a megszűnésével potenciálisan új vállalkozások jöhetnek létre. Én tudok két olyan területet, ahol erre reális lehetőség van: ha nem kellene betartani az EUs környezetvédelmi és munkavállalói törvényeket, akkor számos új, környezetromboló és kizsákmányoló vállalkozás jöhet létre.

Ha nem lennénk az EU tagja termékeinket, a védővámok miatt nem lehet csak úgy oda exportálni.

Arról nem is beszélve, hogy az EUs országokban dolgozó magyar munkaerőnek nyilván haza kellene térnie, aki maradni tud, az EUn kívüli állampolgárként sokkal rosszabb feltételekkel kellene szembenéznie. Ebből az fakad, hogy külföldről, gyakorlatilag megszűnne a keresetek hazautalása (ami a magyar gazdaság egy jelentős bevétele), ha hazatérő munkanélküli tömegek tovább súlyosbítanák a helyzetet, amit az okozna, hogy egy csomó cég számolná fel magyar leányvállalatát.

2017. ápr. 29. 20:59
 3/18 anonim ***** válasza:
7%

Áldás lenne ! Nem is lett volna szabad belépni.

Az a kevés pénz ami onnan jön, nem oszt nem szoroz, de úgyis többet fizetünk be és sokáig nettó befizetők voltunk, ezt ma már kevesen tudják. Viszont a sok negatív hatás, be kell engedni majd a terroristákat meg a rezsicsökkentést is elveszik ez nemzeti tragédia !!

2017. ápr. 29. 21:05
 4/18 A kérdező kommentje:
Jó ez igaz, de a 2000-2001-es években sem éltünk rosszabbul, sőt 2000 ősze körül még magasabb volt a GDP növekedés mint most. Meg abban az időben nem exportáltunk volna semmit az EU-ba? Nem hinném, hiszen ha csak helyi szinten nézzük abban az időkben alakultak ki a kistelepülések testvér települési kapcsolatai Németországgal, Ausztriával, meg a többi nyugati országgal. Annak ellenére, hogy nem voltunk tagok a köz és államigazgatás nyugatibb szemléletű volt mint most.
2017. ápr. 29. 21:05
 5/18 A kérdező kommentje:
3-as. Jobban meg sem lehetett volna fogalmazni. Én is így érzem.
2017. ápr. 29. 21:06
 6/18 anonim ***** válasza:
87%

Eu-s szabványoknak kell megfelelniük és egy hétköznapi ember így már nem mer belefogni "

Ez teljes nonszensz hülyeség. EU nélkül nem lennének szabályozások?

Mondj bármit amitől JOBB lenne ha kilépnénk?

2017. ápr. 29. 21:08
 7/18 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem is egyelőre még nem kellene kilépni.

Valószínűleg ha az únió így halad akkor magától fog széthullani. Az sem lesz annyira jó, de nem jó így sem ahogy most vergődik.

2017. ápr. 29. 21:10
 8/18 anonim ***** válasza:
75%

"Az a kevés pénz ami onnan jön, nem oszt nem szoroz, de úgyis többet fizetünk be és sokáig nettó befizetők voltunk, ezt ma már kevesen tudják."

Nyilván kevesen "tudják", hiszen egyáltalán nem igaz és soha nem volt igaz.

"Viszont a sok negatív hatás, be kell engedni majd a terroristákat meg a rezsicsökkentést is elveszik ez nemzeti tragédia !!"

Rettenetes baromságokat hordasz össze. A nagy rezsicsökkentés csak állami ár-bebetonozás, nélküle alacsonyabbak lennének az árak. A terroristás nettó fajgyűlölő okádásod pedig szót sem érdemel.

". Jobban meg sem lehetett volna fogalmazni. Én is így érzem."

Kit érdekel hogy érzel? Tényeket hozzál, bizonyítékokat hogy jobban járnánk a kilépéssel. Vagy hallgass. Ez a két gerinces lehetőséged van.

2017. ápr. 29. 21:11
 9/18 A kérdező kommentje:
Persze lennének meg voltak az EU előtt is szabványok, de legfőképpen a vendéglátásban és a kisárutermelő gazdák számára hoztak olyan megfelelési szabályokat, ami nehezítette a működésüket, később be kellett zárniuk. A szabvány ami miatt konkrétan nem tudtak megfelelni azt nem tudom, nem vagyok ezen szakmabeli, csak a településünkön voltak olyan ismerőseink akik így jártak.
2017. ápr. 29. 21:13
 10/18 A kérdező kommentje:
8-as. Akkor csak egy kérdésem van, hogy mennyi idős vagy, csak azért mert én 2000-ben elsőéves fősulis voltam és bizony jobb volt az életszínvonal mint most. Mondom ezt úgy, hogy abban az időben sajnos átmenetileg ugyan, de csak anyukámnak volt munkája és kényelmesen kitaníttatott. Igaz, közben én is vállaltam munkát nyáron, meg a fősuli előtti nyáron is és a plussz 20 ezer ft, amivel be tudtam szállni a suli költségébe egy vagyon volt akkoriban, vagyis inkább óriási segítség a szüleim részére.
2017. ápr. 29. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!