Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincs alkotmányosan...

Miért nincs alkotmányosan tiltva a kétharmados többség?

Figyelt kérdés
Majdnem 50 éven keresztül volt egypártrendszer, nem volt elég? Kétharmadnál szinte felesleges az országgyűlés, úgyis az lesz amit a kormánypárt akar. Szerintem már-már demokrácia ellenes ez a kétharmados többség és rettenetesen veszelyes.

2017. ápr. 13. 13:59
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

# 28/30 Időpont ma 21:27

Elvtársak nálatok vannak neokomcsikám. ;-)

2017. ápr. 13. 22:10
 32/35 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy már írták:

Akkor azzal kezdték volna a demokrácia meghekkelését, hogy a Fidesz és a KDNP külön van, és úgy szavazzák le ezt a kétharmadost, aztán már látszatra se kell ügyelni, ahogy most sem. Ezt csak önmérséklettel lehet, ahogy az MSZP-SZDSZ annak idején tette.

2017. ápr. 27. 15:28
 33/35 A kérdező kommentje:
Alkotmány nem attól alkotmány, hogy nem változtathatják meg kénye-kedve szerint bármelyik jött-ment párt?
2017. ápr. 27. 15:30
 34/35 anonim ***** válasza:

Jogos a kérdés, nekem is eszembe jutott már ez.

A kétharmaddal Orbán kb. legálisan meghekkelte a harmadik köztársaságot. Szerintem más párt is megtette volna ugyanezt

2024. jan. 19. 18:09
 35/35 anonim ***** válasza:
Volt olyan MSZP-SZDSZ kormány, amelyiknek megvolt a kétharmadjuk, de még a gyanúját is el akarták kerülni annak, hogy ezzel visszaélnének, ezért 4/5-re emelték a határt, és hogy később ne okozzon gondot, ciklus végén visszacsökkentették kétharmadra. Arra gondolok, hogy ott kellett volna eljátszani, hogy milyen esetekben kell négyötödös és milyen esetekben kétharmados szabályt alkalmazni.
2024. jan. 19. 23:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!