Tudja ez a sok ember egyáltalán, hogy miket tanítanak a CEU-n?
Nekem fogalmam sem volt, így most egy kicsit utánanéztem. Többek között ezt találtam a filozófia kurzusok közt:
"Kognitív tudomány és irányelvek" esetleg "Kognitív tudomány és politizálás". A kurzus arról szól, hogyan lehet felhasználni a kognitív tudományt (emberi gondolkodással kapcsolatos tudást, kutatásokat) az emberek politikai, illetve irányelvekkel kapcsolatos befolyásolására.
"A terrorképző egyetem példája nem állja meg a helyét, hiszen azt más jelenlegi, korábbi törvények is tiltják. Kérlek, ne vegyél ki a kontextusából egy részt, és hozz rá manipulatív példákat, mert az nem vezet sehova."
Konkrétan mely törvények? És honnan tudja azt az állam, mit oktatnak ott, ha bizonyos, "pusztán adminisztratív lépéseket", pl. a tartandó kurzusok címét, tartalmát nem jelentik le, nem akkreditáltatják? Nem veszek ki semmit a kontextusból, mindössze meg kívánom értetni, miért is vannak előírások, és miért kötelezőek ezek mindenkire nézve. Még Soros Gyuri bácsira is, akár tetszik neki, akár nem.
"Képzeld el, hogy az Iszlám Állam létre kíván hozni Magyarországon (vagy az USÁ-ban, Angliában, Faranciaországban, akárhol) egy egyetemet, amelyen többek között tömegmanipulációs technikákat, vegyészeti ismereteket (különös tekintettel a robbanóanyagokra, vegyi fegyverekre), kriptográfiát stb. oktatnának"
Jah és ez még államilag elismert diplomát is adna :lol
Erről van szó, kedves povokátorunk. Mivel ez a célod, nem erőltetem nagyon a szakmai vitát.
Terroristák nyilván nem akarnak és nem is tudnak az általad felsorolt dolgokról egyetemet létrehozni Magyarországon a jelenlegi szabályok szerint, és máshol sem, max az általuk kontrollált területeken.
Az egyetem regisztrálja a hallgatókat, oktatókat, stb. szerinted mennyire vágya ennek a feltételnek megfelelni a terrorizmust oktatni vágyóknak? A terrorizmus oktatását eleve BTK bünteti, ha ez kiderül, és miért ne derülne ki, rögtön jön a házkutatás, és az rögtön minden résztvevő lelepleződne.
Komolyan elhiszed azt amit írsz, provokátorkám?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!