Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudja ez a sok ember egyáltalá...

Tudja ez a sok ember egyáltalán, hogy miket tanítanak a CEU-n?

Figyelt kérdés

Nekem fogalmam sem volt, így most egy kicsit utánanéztem. Többek között ezt találtam a filozófia kurzusok közt:

[link]

"Kognitív tudomány és irányelvek" esetleg "Kognitív tudomány és politizálás". A kurzus arról szól, hogyan lehet felhasználni a kognitív tudományt (emberi gondolkodással kapcsolatos tudást, kutatásokat) az emberek politikai, illetve irányelvekkel kapcsolatos befolyásolására.

2017. ápr. 12. 23:44
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
A terrorképző egyetem példája nem állja meg a helyét, hiszen azt más jelenlegi, korábbi törvények is tiltják. Kérlek, ne vegyél ki a kontextusából egy részt, és hozz rá manipulatív példákat, mert az nem vezet sehova.
2017. ápr. 17. 17:26
 32/36 anonim ***** válasza:

"A terrorképző egyetem példája nem állja meg a helyét, hiszen azt más jelenlegi, korábbi törvények is tiltják. Kérlek, ne vegyél ki a kontextusából egy részt, és hozz rá manipulatív példákat, mert az nem vezet sehova."

Konkrétan mely törvények? És honnan tudja azt az állam, mit oktatnak ott, ha bizonyos, "pusztán adminisztratív lépéseket", pl. a tartandó kurzusok címét, tartalmát nem jelentik le, nem akkreditáltatják? Nem veszek ki semmit a kontextusból, mindössze meg kívánom értetni, miért is vannak előírások, és miért kötelezőek ezek mindenkire nézve. Még Soros Gyuri bácsira is, akár tetszik neki, akár nem.

2017. ápr. 17. 20:42
 33/36 anonim ***** válasza:
Oktatásszervezést tanultam, így van rálátásom arra, hogy egy regisztráció nem csak annyiból áll, hogy bejelentem a címét, és azt rutinból aláírják. Egy rakás követelménynek, kell megfelelni. Az példádban meg nem csak az oktatási törvény, hanem a btk is szabályoz. Ha valami gyanús van, pl. terrorcselekmény előkészülete, felbujtás, stb. ott hivatalból jelenteni kell az eset a TEK-nek és más hatóságoknak, és ez így van jól. De ezzel nem szabad visszaélni, nem szabad a legitim ellenzékre vagy ellenzékinek vélt civilekre uszítani a TEK-et ezen az ürügyön.
2017. ápr. 18. 07:31
 34/36 anonim ***** válasza:
Mellébeszélsz, pedig pontosan érted, miről van szó, és miért írtál hülyeséget. No mindegy😀
2017. ápr. 18. 08:30
 35/36 anonim ***** válasza:

"Képzeld el, hogy az Iszlám Állam létre kíván hozni Magyarországon (vagy az USÁ-ban, Angliában, Faranciaországban, akárhol) egy egyetemet, amelyen többek között tömegmanipulációs technikákat, vegyészeti ismereteket (különös tekintettel a robbanóanyagokra, vegyi fegyverekre), kriptográfiát stb. oktatnának"

Jah és ez még államilag elismert diplomát is adna :lol

2017. ápr. 18. 16:46
 36/36 anonim ***** válasza:

Erről van szó, kedves povokátorunk. Mivel ez a célod, nem erőltetem nagyon a szakmai vitát.

Terroristák nyilván nem akarnak és nem is tudnak az általad felsorolt dolgokról egyetemet létrehozni Magyarországon a jelenlegi szabályok szerint, és máshol sem, max az általuk kontrollált területeken.

Az egyetem regisztrálja a hallgatókat, oktatókat, stb. szerinted mennyire vágya ennek a feltételnek megfelelni a terrorizmust oktatni vágyóknak? A terrorizmus oktatását eleve BTK bünteti, ha ez kiderül, és miért ne derülne ki, rögtön jön a házkutatás, és az rögtön minden résztvevő lelepleződne.

Komolyan elhiszed azt amit írsz, provokátorkám?

2017. ápr. 20. 12:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!