Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme van a gender...

Mi értelme van a gender studies szaknak? Van bármi haszna belőle az országnak?

Figyelt kérdés
Az ELTE (sajnos) indít majd gender studies (társadalmi nemek) képzést. Mi szükség van erre? Lenne bármilyen haszna belőle a társadalomnak?

2017. ápr. 6. 16:07
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
98%

"És még az sem tűnik fel, hogy a Star Wars-hoz is csupa ilyen "haszontalan" szakmával rendelkező emberek kellettek, nem pedig orvosok vagy mérnökök. "

Na meg ha nem is itthon, de van ahol van filmtörténet szak is például.

Igazából regeteg terület van, amit lehet hobbi szinten meg professzionális szinten is űzni.

2017. ápr. 6. 17:06
 22/38 A kérdező kommentje:

"Gondolom azért, mert a 'gender' szó hallatán megszólalt a vészcsengő a pici, egyetemet képen se látott agyakban, hogy "fúúj undorító liberális söpredék szar", közben meg fingjuk nincs mi ez a szak egyáltalán."

Akkor miért tartja a mérnök, orvos, informatikus, közgazdász ismerőseim nagy része szintén baromságnak a genderizmust? Ők is pici, egyetemet képen se látott agyú pronyók?

2017. ápr. 6. 17:06
 23/38 anonim ***** válasza:
6%
Be kéne zárni az egyetemeket oszt elhajtani őket dolgozni.
2017. ápr. 6. 17:19
 24/38 anonim ***** válasza:
94%

én se szeretem a fizákát, úgy ahogy van, és az én életemben tényleg nincsen értelme, de attól még nem kerdőjelezem meg a jelentőségét.

ezzel csak annyit akarok mondani, hogy attól, hogy te úgy tartod, hogy nincs haszna, attól még nem biztos, hogy nincs is. minden nézőpont kérdése

(amúgy én se támogatok senkit, hogy tanuljon szabad bölcsészetet, és társait, de senkit sem köteleznek, hogy menjenek oda. az állami támogatott képzésről meg annyit, hogy mindenki megérdemel egy esélyt)

2017. ápr. 6. 17:24
 25/38 anonim ***** válasza:
85%
Nem mondtam, hogy értelmesnek tartom... De miért zavar az téged, hogy valaki a saját pénzén ezt akarja tanulni? Nem értem. Azt most hagyjuk, hogy hülyeség-e vagy nem. A kérdés az, hogy téged miért zavar az, hogy valaki a saját pénzéből el akarja ezt a szakot végezni mert érdekli? Önköltséges, tehát a te "adóforintjaidból" egy fillért nem vesz el, akkor meg? Erre mondtam, hogy a pici, egyetemet nem látott agyakban megszólal a vészcsengő a 'gender' szó hallatán, mert ez biztos egy társadalom romboló, liberális szar szak, közben meg halvány fogalmad nincs, hogy mi a szak lényege.
2017. ápr. 6. 17:26
 26/38 anonim ***** válasza:
90%

"Be kéne zárni az egyetemeket oszt elhajtani őket dolgozni."

Ezaz!!!! :D Legyen mindenki asztalos meg autószerelő. :D Szopjon mindenki a gyárban 12 órában :DDD Közgazdászok, ügyvédek, orvosok, mérnökök, tanárok??? Minek az? :D Mindenki dolgozzon! :D

2017. ápr. 6. 17:29
 27/38 anonim ***** válasza:
86%
Menjenek közmunkásnak, azzal épül az ország.
2017. ápr. 6. 17:30
 28/38 A kérdező kommentje:

"Adott esetben a sorozatok, filmek ismeretéből is megélhetsz, igaz ez keveseknek sikerül, hiszen írhatsz például kritikákat."

Ahogy írod, ez keveseknek sikerül. Ez tipikusan olyan munka, ami nagyon kevés, ámde nagyon tehetséges embert igényel. Egy akkora országban mint Magyarország elég ilyenből néhány fő, akik tényleg színvonalas, adott esetben szórakoztató kritikákat írnak. Ha indítanának mondjuk egy filmkritikus képzést 20 fővel, akkor azzal máris több lenne belőlük, mint amennyire szükség van és az még csak az első évfolyam lenne. Sok középszerű, kevésbé tehetséges filmkritikust is képeznének. Az a néhány ténylegesen tehetséges filmkritikus, aki tényleg meg is érdemli, hogy megéljen ebből azoknak nincs szükség arra, hogy egyetemen "képezzék ki" őket.

2017. ápr. 6. 17:38
 29/38 anonim ***** válasza:
92%
Szerencsére senkit sem érdekel hogy szerinted mire van szükség. Azt majd az egyetem eldönti magának, hogy milyen szakokat akar indítani, figyelembe véve a leendő hallgatók érdeklődési köreit. Az ELTE úgy ítélte meg hogy ilyen szakra igény van, tehát indít. Pont. Ha neked nem tetszik, akkor nem iratkozol oda.
2017. ápr. 6. 17:50
 30/38 A kérdező kommentje:

"Baromi szomorú ezt olvasni, mert tulajdonképpen a kultúra létjogosultságát vitatod el. És még az sem tűnik fel, hogy a Star Wars-hoz is csupa ilyen "haszontalan" szakmával rendelkező emberek kellettek, nem pedig orvosok vagy mérnökök."

Nem a kultúra létjogosultságát vitatom, hanem azt vallom, hogy a kultúrát ténylegesen tehetséges emberek teremtsék, a minőség legyen előtérben ne a mennyiség. Azok éljenek "kultúra teremtésből" akik valóban nagyon tehetségesek az adott területen. Az már régen rossz, ha a kultúra "teremtésére" futószalagon toljuk egyetemekre (meg alapítunk egyetemi szakokat) azokat akik úgy GONDOLJÁK, hogy ebből szeretnének megélni, köztük sok tehetségtelennel, ripaccsal.

2017. ápr. 6. 17:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!