Mi a baj a családi adókedvezménnyel?
Sokan agitálnak ellene, ezért kérdezem.
A Fidesz azon kevés intézkedései közé tartozik, aminek van is értelme és hasznos is.
Sokkal hasznosabbak, mint a különböző segélyek.Mivel, csak olyanok jogosultak rá, akik dolgoznak.
Így, könnyen kiszűrhetőek a megélhetési gyerekvállalók, akik közül a legtöbb "kelet-európai indián".
A családi adókedvezmény nagy segítség a fiatal diplomásoknak is, akik gyermeket nevelnek.
Béci, nincs gondom a matekkal, nav-kalkulátort használtam, talán hevenyészve ütöttem be az adatokat. (A nagyobbik lányom pont harmadikos, még nem tartanak itt.)
Akkor pláne. A lényegben szerintem egyetértünk.
Röviden az a baj, hogy semmire nem jó! Nem azért van, hogy jobban éljen a sok gazdag nagycsaládos, hanem arra lenne, hogy könnyebb legyen gyereket vállalni. Pont erre nem jó. Ugyanis pont az első gyerek után jár a legkevesebb kedvezmény meg a legkevesebb családi pótlék.
Épp, hogy fordítva kéne! Első gyerek után nagy kedvezmény másodikra ugyanannyi, harmadik után meg fele annyi, aki meg el bír tartani 4-5 gyereket, annak amúgy sincs szüksége állami babusgatásra.
A rendszer akkor működne amúgy jól és növelné tényleg a születésszámot, ha gyerekek után kapnák a fejpénzt a szülők, tehát mondjuk minden gyerek után havonta adott összeg, amit akkor is kapna, ha nem dolgozna. A jelenlegi csak arra jó, hogy gazdagék hizlalják a pocakot.
"A rendszer akkor működne amúgy jól és növelné tényleg a születésszámot, ha gyerekek után kapnák a fejpénzt a szülők, tehát mondjuk minden gyerek után havonta adott összeg, amit akkor is kapna, ha nem dolgozna. A jelenlegi csak arra jó, hogy gazdagék hizlalják a pocakot."
A megélhetési gyerekvállalást ismerjük, köszi, elég volt belőle, épp ezt próbálják felszámolni. Semmi szükség családonként 6-8 tanulatlan, munkaképtelen utód finanszírozására.
Sokkal inkább szükség van arra, hogy azokat, akik egyébként képesek lennének gyerekeket felnevelni, taníttatni, de a karrier építése, egy bizonyos elért életszínvonal elvesztésének félelme miatt nem vállalnak több gyereket, ösztönözzék erre.
"A megélhetési gyerekvállalást ismerjük, köszi, elég volt belőle, épp ezt próbálják felszámolni."
Én még soha nem láttam vagy hallottam megélhetési gyerekvállalásról, szükség az lenne rá, például ez lenne a hivatásos anyaság intézménye. Ez segítene a demográfiai helyzetünkön, jelenleg családi adókedvezmény címén csak közpénzszórás megy.
"Semmi szükség családonként 6-8 tanulatlan, munkaképtelen utód finanszírozására."
Én is ezt mondom, ezért rossz a mostani családtámogatási rendszer, mert nem a gyerek után kapja a szülő, tehát nem is kell a gyerekre költenie, hanem magára! Épp, hogy nem a "kárrierépítésben" kéne őket támogatni, hanem a gyereknevelésben! Ezért lenne jó egy fix gyerekszámtól független keret, amit a szülő a gyerekre KELL, hogy költsön.
"Én is ezt mondom, ezért rossz a mostani családtámogatási rendszer, mert nem a gyerek után kapja a szülő, tehát nem is kell a gyerekre költenie, hanem magára! "
Ezzel csak az a baj, hogy ki határozza meg, hogy mi számít közvetve vagy közvetlenül a gyerekre nézve költségnek. Folyamatosan mennének a hírek, hogy erre nem lehetett, arra nem lehetett.
"Én még soha nem láttam vagy hallottam megélhetési gyerekvállalásról, szükség az lenne rá, például ez lenne a hivatásos anyaság intézménye. Ez segítene a demográfiai helyzetünkön, jelenleg családi adókedvezmény címén csak közpénzszórás megy. "
Megkérdezhetem, melyik országban élsz? Megdöbbentő, hogy mennyire nem vagy képben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!