Családi adókedvezménnyel kapcsolatban tud-e valaki infót adni?
Figyelt kérdés
Sziasztok.Az lenne a kérdésem hogy két gyerekre 72000-es nettó csed-nél
jár a teljes adókedvezmény illetve később a gyed-nél? A válaszokat előre is köszönöm.
2017. jan. 4. 08:21
1/18 anonim válasza:
Ezért kellene legalább az általános iskolai matekot elsajátítani...
Bruttó-nettó nagyobb vagy egyenlő, mint 30 ezer?
2/18 anonim válasza:
Akkor a bruttó cseded: 84706 Ft. Az SZJA 12706 Ft Tehát nem tudod kihasználni a teljes kedvezményt.
A gyeded 63530 Ft lesz, tehát 21176 Ft lesz a levonás (SZJA és nyugdíjjárulék). Itt sem fogod tudni teljesen kihasználni.
Apuka esetleg?
3/18 A kérdező kommentje:
De jó hogy neked van általánosod és mégis idióta vagy.
2017. jan. 4. 08:32
4/18 A kérdező kommentje:
2-es köszönöm.
2017. jan. 4. 08:32
5/18 anonim válasza:
Ha a te jövedelmed kevés ahhoz, hogy a teljes adókedvezményt érvényesítsd, akkor osszátok meg apával, mi is így csináljuk.
Illetve én úgy szoktam, hogy én nem kérem év közben és adóbevalláskor kérem vissza egyben.
6/18 anonim válasza:
Az a szomorú, hogy igaza van az elsőnek...
7/18 anonim válasza:
Nem mindenki érti a szakszavakat. Nem matematikai hiányosság van, ha nem csak nem érti az élet ezen területét.
8/18 anonim válasza:
Az adó szakszónak számít? Szomorú.
9/18 anonim válasza:
Igen, méghozzá a könyvelés területe. Az empátia és az értelem nem szakszó,mégsincs neked egyik sem.
10/18 anonim válasza:
A személyi jövedelemadó nem szakszó, az életünk része, érint mindannyiunkat, aztán sokan azt sem tudják eszik-e vagy isszák. És ez gáz. Egy bizonyos összeg x %-át kiszámolni sem matematikailag sem más szempontból nem nehéz, és nem szabadna problémát jelentsen. Pláne, ha érdekelt is benne az ember. A hozzáállással van a legnagyobb baj, hogy iszonyat lusták az emberek gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!