Válaszolna valaki nekem a családi adókedvezménnyel kapcsolatban?
Ha a páromnak van egy gyermeke, aki az édesanyjával él, viszonylag magas gyerektartást fizet (50 E Ft).
Júniusban születik a közös gyermekünk, nem vagyunk házasok. Ez esetben is jár a családi adókedvezmény? Illetve a kalkulátornál mit írjak be a páromnál? Mivel van gyermek, csak nem a mi háztartásunkban él.
Illetve hol lehet érdeklődni ezzel kapcsolatban.
Köszönöm előre is.
A születendőre jár a nagy tesót a volt párja neveli, így az őrészét ő veszi igénybe.
Te igényeld mert,ha ő akkor abból is vonják a gyerektartásrészt, és az akárki igényéli fix 10. ezer a minimálbérből meg a több milliós fizetésből is.
.
Közös gyerekre 91. magzati naptól lehet igényelni. Vagy te, vagy a párod igényelheti. Születés után újra ki kell tölteni a nyomtatványt, akkor már mint állampolgárra, nem magzatra.
A másik gyerekre gondolom az anyja igényli. Esetleges NAV vizsgálatnál kell igazolnotok az apaságát, de ez jó esetben a születése után lesz.
Értem, köszönöm a válaszokat.
A gyermek anyjának nincsen keresete, vagyis kapja a tartósan beteg gyermek után a gyedet és az emelt családi pótlékot (szerencsére nem olyan komoly a betegsége). Párom erről a családi adókedvezményről még nem is hallott, így nem tudjuk, hogy egyáltalán igényelve van-e az ő gyermekére.
Nem írtam sehol sem, hogy a párom szeretné igényelni a gyerekére.
Mi szeretnénk a közös gyerekünkre, de mivel van már egy gyermeke, így bizonytalan voltam a kalkulátor kitöltésével kapcsolatban.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!