Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tudnátok segíteni családi...

Tudnátok segíteni családi adókedvezménnyel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Férjemnek most lett bejelentett munkahelye szakmunkás minimálbért kap, vagyis az bruttó 114.000 Ft ha jól tudom.Eddig én igényeltem a 2 gyerek után az adókedvezményt, gyedből.A fizetésem bruttó 100.000 Ft volt a gyedem adókedvezménnyel 60.000 Ft körül van, anélkül kb. 50.000 Ft.Hogyan lenne érdemes igényelnünk? Most beadta a munkahelyén hogy szeretné 2 gyerek után igényelni, de ahogy én értelmeztem, marad különbözet amit én igénybe tudnám venni.Jól gondolom? Vagy hogy lenne érdemes ezt csinálni, hogy teljes mértékben kihasználjuk ezt az adókedvezményt?
2013. jan. 28. 13:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Két gyermek után havonta 2 fő x 62.500 Ft családi kedvezményre vagytok jogosultak. Ez havi 125.000 Ft adóalapot (bruttó bért) csökkentő kedvezmény.

Ha a férjed bruttója minden hónapban várhatóan legalább 114.000 forint, akkor kérje Ő 90 ezer forintra, Te pedig a maradék 35 ezerre a kedvezményt. Így teljes mértékben kihasználjátok, és a bruttó bér havi ingadozását is követni tudja a kedvezmény összege.

2013. jan. 28. 13:47
 2/2 A kérdező kommentje:
Hű köszi szépen, sokat segítettél valószínűleg így fogjuk csinálni!
2013. jan. 28. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!