Mi a baj a családi adókedvezménnyel?
Sok, feltehetőleg a "balliberálisnak" nevezett emberek nagyon nagítav intézkedésnek mutatják be.
Pedig,abszolút nem az.
Nekem például, jelentősen nőtt a fizetésem miatta.
Bruttó 353 ezer az alapom.
Sokkal többet segít, mint a csládi pótlék.
Mondjuk, szerintem a családit is szabályozni kellene.
A családi adókedvezmény azért jó, mert nem azokat tömi pénzzel, akik a szmétdombra pottyanják ki a 12. gyereket, hanem a normális értékrenddel rendelkező családokat.
A putriba szülőktől, a családi pótlékot is elkellene venni.
A balliberálisok szerint, ez "szegényellenesség", a feudalizmus kezdete...stb
Pedig, csak ésszerűség.Az vállaljon gyereket, aki feltudja nevelni.
A felnevelés pedig nem 3. világbeli körülmények között történik.
A legoptimistább becslések szerint is, az emberek 30-40 százaléka a mélyszegénység körül táncol.
Hogyan is szeretnéd megállítani a népességcsökkenést akkor, ha közülük senki nem vállal gyereket, a jómódúak pedig csak egyet átlagosan?
Értem én amit mondani akarsz, de arról, hogy ennyi ember ilyen kilátástalan helyzetbe került, elég mocskosan benne van a rendszerváltás óta, kb mindegyik párt.
Nem mellesleg az adójóváírás és a többkulcsos adórendszer rengeteget tudott segíteni a családokon, mégis elvette a kormány.
Nem csak a szépet kell mutatni.
A balliberálisozásodból pedig eléggé szépen belehet lőni az agyi szintedet. (Nem, se nem bal, se nem liberális nem vagyok.)
"A legoptimistább becslések szerint is, az emberek 30-40 százaléka a mélyszegénység körül táncol. "
Ez több oknál fogva is hülyeség, egyszer utána néztem mit is jelent ez a 40% mélyszegénység, és volt egy felsorolás, amiből ha legalább 3 érint, akkor ebbe tartozol, és ilyenek is voltak, mint hogy
-nem tudsz pénzt félre tenni, így egy váratlan kiadás gondot okoz
-nem tudsz elmenni évente legalább 1x nyaralni
-nincs saját lakásod
-nincs saját autód
stb, és azon döbbentem le, hogy mélyszegénynek számítok :O
Oké nem mondom, hogy gazdag vagyok, vagy hogy anyagi helyzetem a csúcson lenne, de nagyon távol vagyok a mélyszegénységtől, pedig a felmérés alapján oda tartozok én is.
Emellett az ilyen fajta statisztikák sokszor a lejelentett keresetekből indulnak ki, amik tudjuk mit jelentenek Mo-n, a bérminimumra lejelentett emberek 40%-a nem bérminimumot keres!
A több kulcsos adó rendszer sok pénzt elvett a családoktól, ez azért baromság, mert minden bruttó 140 feletti kereset kegyetlenül meg volt adóztatva (36%-al) pedig valljuk be őszintén, a bruttó 140 ezer az nem épp az a jó lét, amit már esztelenül sarcolni kéne!
Emellett az adó jóváírást tudod mit jelentett? Azt, hogy aki minimálbéren volt, lényegében nem fizetett adót, szinte semennyire nem vette ki a részét a közterhek cipelésében, ezt kellett azzal kompenzálni, hogy 140 bruttó felett meg már gazdagnak számított mindneki és lehúzhatónak!
2 gyerekem van, feleségemmel sokat dolgozunk, hogy mindent meg tudjunk adni a gyerekeknek, betegségem is van, ennek ellenére sokkal jobban kijövök jelenleg, mint 6-8 évvel ezelőtt! Kövezzetek meg nyugodtan, de nem fogok magam ellen beszélni!
Jajj ez a fogalomzavar :DD...
A mélyszegénység nem egyenlő a létminimummal, és nem egyenlő a szegénységi küszöbbel és ezek egyike sem egyenlő az EU-s szegénységi mutatókkal.
Gotland teljes fogalomzavarban van, azt sem tudja miről beszél, de már jó alaposan felhúzta az agyát a balliberálisokat fikázó nyitóbeszéd, szóval csak nem hagyta már szó nélkül.
Gézám pedig alapvetően arról az EU-s standardról beszél, ami alatt az uniós lakosság csekély 80%-a él.
tessék lássék : [link]
A térképen jól látszik mennyire is a nyugati gazdag államok relatív szegénységét akarták ezzel meghatározni.
A mélyszegénység alatt központilag meghatározott kritériumoknak való többszörösen megfelelést értjük. Tehát lakhatási-étkezési-kulturális hiányosságok halmozva, az elképzelhető legszélsőségesebb formában.
Egyébként kb 500 ezeren lehetnek és a nagyon nagy részük (~90%) cigány, akiket egyébként jobbról és balról is mindenki egységesen leszar, csupán a "szegény" szón lovagolunk, mert mindenki szegénynek tartja magát akinél még van gazdagabb.
A létminimum egy olyan félrevezetőn elnevezett fogalom, ami arról szól, hogy ebből az összegből már állítólag teljes életet lehet élni. De lehet létezni ennél kevesebből is. Ez a szegénységi küszöb, ami valahol 30 ezer ft körül van ha valaki egyedül él. Aki ezt nem keresi meg abszolút szegénynek mondható. Ezt még egyébként a mély szegénységben él romák jórésze is megugorja köszönhetően a közmunkaprogramnak.
Most hogy ezt tisztáztuk :
Kérdező, a családi adókedvezménnyel az a baja a baloldalnak, hogy jobboldali kezdeményezés, és mivel a balos törzsszavazókat egyáltalán nem érinti bőven lehet őket is hergelni vele.
"Mi a baj a családi adókedvezménnyel?"
Az égvilágon semmi baj sincsen vele, de az MSZP-libsik mégis nagyon ellen vannak és meg is szüntették. Pedig ezzel az ország sírját ássák meg.
Tudniillik, 1980 óta a magyarság egyre jobban fogy. Minden évben több ember hal meg mint születik, a társadalom pedig egyre jobban elöregszik. Ez ahhoz vezet hogy egyre kevesebb dolgozó tart el minél több nyugdíjast, ami embertelen. Ezt azzal lehet megakadályozni, hogy politikával megállítjuk a népességfogyást, ösztönözzük a gyermekvállalást.
A gyermekekből lesz az új generáció, kell őket pénzügyileg támogatni, hogy dolgozó állampolgárok legyenek a jövőben is.
Ennek sokkal több értelme van, mint a nem-dolgozó lusta embereket segélyezni, ott konkrétan dobáljuk bele a pénzt egy olyan zsákba amiből csak alul egy lyukon kipotyog!
ez alapján úgy tűnik elnéztem, ugyanis a szakirodalom nem differenciál az abszolút és a relatív mélyszegénység között, hanem a szegénységi küszöb alatt mindenki az és kész... :/
(pedig érdemes lenne)
"A családi adókedvezmény azért jó, mert nem azokat tömi pénzzel, akik a szmétdombra pottyanják ki a 12. gyereket, hanem a normális értékrenddel rendelkező családokat."
Szóval az a normális értékrend, ha a gyerekeimre hivatkozva más emberek (adófizetők) pénzét szedem fel?
"Az vállaljon gyereket, aki feltudja nevelni."
Így van. Ne más pénzéből. Ne az legyen már, hogy nem fizetek adót (és adott esetben járulékot sem - de bezzeg az ellátások kellenek) és verem magam, hogy milyen jól fel tudom nevelni a gyerekeimet. Persze, más pénzéből én is fel tudnám, ld. fent.
"Mondjuk, szerintem a családit is szabályozni kellene."
Olyannyira, hogy el is kellene törölni, minden más szociális juttatással együtt. A CSP konkrétan úgy maradhatna meg, hogy igazságos legyen, ha akkor járna (természetesen munkavállalóijárulék-befizetés alapján) amíg a szülő munkanélküli x ideig, hiszen amikor hiány van, akkor és ott kell pótolni.
Tehát: adókedvezmény, CSP, CSOK, hasonló al*as húzásokat eltörölni, és helyette a béreket kell megemelni. Hiszen akkor a munkájukért megbecsült emberek jobb közérzetűek lennének, és a gyerekek is normális családban nőnének fel.
Adózásban meg többkulcsos, de természetesen nem az előző rendszer sávhatáraival és kulcsaival, mert az valóban elmebaj volt. Illetve egykulcsos adó akkor legyen, ha mindenkit a munkája értékén fizetnek meg. Az csak úgy igazságos. Pl. aki a többszáz fokos vaskohó mellett izzad, ne minimálbért kapjon, míg a f*roklógatók az irodán 3-400 ezret.
Jelen rendszerben amúgy a szavazati jogot adófizetéshez kötném. Aki felmarja a kedvezményt, és nem fizet adót, nem szavazhat. A sok léhűtő nappalis főiskolás-egyetemista nem szavazhat. És így tovább... annak legyen beleszólása az ország ügyeibe, aki hozzá is járul a közöshöz. Aki csak kivesz belőle, kvázi eltartjuk mi dolgozók, annak csitt. Így a mindenkori kormányzati szavazatvásárlást is megszüntettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!