Családi adókedvezménnyel kapcsolatos kérdés?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy 110000Ft lesz a jövedelem ha vissza megyek dolgozni, 3 gyerekem van, mennyi plusz pénz marad meg a kedvezménnyel???
Előre is köszönöm a segítséget!
20.000 hiába van 3 gyermeked, nincs akkora jövedelmed, hogy ervenyesítsd az égész adókedvezményt.
Ha van férjed, akkor ő igényelheti a többit, vagyis 70.000 még ő igényelhet ha van akkora jövedelme, vagy amennyit tud érvényesíteni
Köszönöm szépen!
Hát elég elkeserítő... :(
Az 1. válaszoló valamit félreértett v. nem tájékozott a témában.
A 110 ezer az a bruttó jövedelmed? Ez fontos kérdés. Mind a 3 gyerek után te veszed igénybe a kedvezményt?
Most úgy számolok, hogy a 110 ezer a bruttód és te kéred mint a 3 gyerekre. Ugye 3 gyereknél 99 ezer forint levonásig lehet igénybe venni az adó-és járulékkedvezményt.
Bruttó 110 ezer.
16%SZJA: 17.600 Ft. Csökkentett SZJA: 0 Ft.
Egészségbizt.járulék 7%: 7700 Ft, de neked 0 Ft.
Nyugdíjjárulék: 11 ezer, de neked 0 Ft.
Munkaerő-piaci járulék: 1650 Ft.
Normál esetben gyerek nélkül a havi levonásod 37950 Ft lenne. De, mivel 3 gyerekre kérsz kedvezményt és a havi levonásod nem éri el a 99 ezret, így csak az 1650 Ft munakerő-piaci járulékot fogják levonni, tehát az összes nettó béred 108.350 Ft lesz, ha a bruttód 110 ezer. Amit te nem veszel igénybe, azt a gyerekeke apja igénybe veheti adóbevalláskor, ha együtt éltek.
Mi úgy csináljuk, hogy én 1 gyerekere, kapom, a párom 2 gyerekre. Így én havi 33 ezer Ft levonásig vehetem igénybe a kedvezményt, a párom pedig 66 ezer Ft levonásig veheti igénybe a kedvezményt.
Sziasztok! :)
Mindenkinek köszönöm szépen a választ!!! :)
Igen a bruttó fizut írtam. Azért a 36300 valamivel jobban hangzik! De fényévnyire van a 99000-tőlem sajnos... Ez van.
Mindenkinek köszönöm!
Legalább megtudtam mire számíthatok!
Üdv.mindenkinek!
Èvi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!