Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miert kell tbt fizetnem, ha a...

Miert kell tbt fizetnem, ha a korhazban ugyis csak akkor gyogyitanak meg az orvosok ha lefizetem oket?

Figyelt kérdés
Segitsetek

2017. jan. 13. 08:24
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

3, ja en egy nyugdijast se akarok eltartani, azert amiert en dolgoztam meg, azon ne eloskodjon senki. Mi koze hozza?

Dogoljon meg a faszba, ugyis haszontalan.

2017. jan. 13. 10:26
 12/33 anonim ***** válasza:
Mehetsz te magánkorházba is ha rákos vagy , ott is meghalsz. Nem a pénzen múlik hogy miként bánnak veled. Ha egy orvos bunkó szerinted jobb hogy adsz neki egy tizest és kényszeredett mosollyal megy oda hozzád egyébként meg ugyan olyan bunkón gondol rád? Majd ha kezelnek és azt látom hogy mindent megtesznek akkor közben vagy utólag adok neki ha akarok pénzt. Legutoljára egy kivizsgálásnál egy fiatalabb orvos fogadott. Nagyon korrekt volt mindent kivizsgált összességében elégedett voltam segített is rajtam. Egy fillért nem kért nem is adtam se előtte se utána. Ugyanabban a korházban a sebészeten meg még a papírjaimat is elrontották egy napot nem tudtam igazolni a munkahelyemen. És érdemben nem is nagyon foglalkoztak az ügyemmel. Mert olyan orvost fogtam ki. Pénzt itt se adtam.
2017. jan. 13. 11:10
 13/33 anonim ***** válasza:
Akkor megértsd: TB nem úgy van, hogy befizetek X összeget, akkor abból az X összegből fizetik majd az orvosi költségeidet. Úgy működik, hogy befizeted az X összeget egy közösbe. Aztán, ha valami történik veled, akkor ebből a közösből vesznek ki pénzt az orvosi költségeidre. Nem kötelező TB-t fizetni egyébként, le lehet mondani és lehet mindent saját magadnak fizetni, ha ennyire nem tetszik kérdező.
2017. jan. 13. 11:22
 14/33 A kérdező kommentje:

Ja idehaza ugy mukodik hogy befizeted, aztan a nyugdijasok miatt az eletben nem kerulsz sorra

haha

2017. jan. 13. 11:33
 15/33 anonim ***** válasza:
47%
Igen mert ők unalmukban járnak oda. Kérdező te nagyon sötét vagy
2017. jan. 13. 11:53
 16/33 A kérdező kommentje:
Hat egesz nap nem csinalnak semmit, szoval gondolom. Ne szemelyeskedjunk.
2017. jan. 13. 11:59
 17/33 anonim ***** válasza:

14: Innentől kezdve komolytalan az egész kérdésed.

A nyugdíjast nem te tartod el. Azért jogosult ellátásra, mert hosszú évekig fizette a nyugdíj járulékot.

2017. jan. 13. 12:06
 18/33 A kérdező kommentje:
Enis hosszu evekig fogom fizetni, megsem lesz egy forint nyugdijam sem. Szoval mire is jogosultak ezek az emberek? Te vagy a komolytalan
2017. jan. 13. 12:32
 19/33 anonim ***** válasza:

Előbb érdemes megérteni a dolgokat.

A TB-t azért fizeted, hogy egy ellátásban részesülj. Gondolod, hogy a befizetésedből ez kijön? Mert nem árt tudni, mindig mindent te fizetsz, csak nem mindig látszik. Ha ezt ingyenessé tennék, akkor az adó formájában fizetnéd.

De van még egy probléma. Nem ismered az egészségügy működését. Ma az egészségügy eljárása a következő (nagyjából): Beteg leszel sok társaddal együtt. elmész egy intézménybe, ott sorba állsz. Elsőnek megvizsgálják, hányadik vagy. Aztán azt, mi bajod. A gyógyításod árát összevetik az arra a hónapra eső összes pénzzel. Ha beleférsz, sorra kerülsz, ha nem, akkor majd később. Az nem szempont, hogy közben meghalhatsz. Amikor sorra kerülsz a bajodra van egy úgynevezett norma. Ha jártál általános iskolai menzán, lehet fogalmad, mi az. Úgy kell elképzelni, hogy mondjuk egy profi vizsgálat, ellátás, gyógyszer, kötszer, és ami kell, legyen mondjuk 200 ezer. Ez esetben neked jut úgy 50 ezer (borzasztóan felül becsültem, hogy örülj). A többi 150 ezret te állod, vagy nem látnak el. Valakinek csak meg kell fizetni. Mert ha nem tudod, hogy ebben nem az orvos, hanem a hatóság dönt, ő küldi a pénzt (késve), és neki pedig Orbán és néhány dilettáns társa határozza meg az összeget, akkor semmit se tudsz. És úgy nem csoda, hogy panaszkodsz.

Mit gondolsz, aki teheti, miért választ más módszert? Mert először azt szerette volna, ha te és sok társad elhiszi (még az elején), hogy ez lesz, és nem tűr el ilyen bandát a vezetésben. Nos, nem hittél nekik, ők kerestek más megoldást, te pedig utólag ne panaszkodj. Már késő.

2017. jan. 13. 12:39
 20/33 anonim ***** válasza:
47%
És már megint előkerült a régi duma :úgy se lesz nyugdíjam. Nem is értem mit szenvedsz itt? Menj el feletén dolgozni és akkor tényleg nem lesz se nyugdíjad se tb-d mehetsz magánorvoshoz. Ne itt sírj regeltől estig
2017. jan. 13. 13:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!