Az állami tulajdonú cégeket miért utálják sokan?
Sokaknak egészen jó helye van ott.
Én,diploma után,a karrieremet egy állami tulajdonú cégnél kezdtem.Szerintem,nem kell bemutatni, nagyon nyugis munkahely.
Simán elvégeztem a munkámat 2 óra alatt,aztán utána szabad voltam.
Mivel ambiciózus vagyok, hiányoltam a feljebb lépési,béremelési lehetőségeket, ezért váltottam.Jobban szeretem a kicsit pörgősebb tempót, mint azt a haláli nyugalmat, amikor úgy unatkozol, hogy már nem tudsz mit nézni az interneten.
De, aki már 40 feletti, kevésbé ambiciózus, kell neki egy "nyugdíjas állás", neki kiváló.
Ott nem sok őszhajszálat szed össze az ember.
Ha jó kapcsolatai, "hátszele" van az embernek, akkor egy állami cégnél nagyon jó pozíció vár rá, akár havi nettó fél milliót is kereshet.Rá aranyélet vár.
Nem értem, most az a kérdésed, hogy miért utálják az emberek azokat, akik egész nap matyiznak és úgy akasztanak le nagy lóvékat?
Vagy most az a kérdés, hogy aki egész nap matyizik, halálra unja magát a netezésben és közben sok pénzt keres, az panaszkodik, hogy milyen rossz neki?
Tényleg nem értem a kérdést.
Pont azért utálják az állami cégeket amit te leírtál.
Ugyanis ezt a lébecolást az adófizetők állják.
A sok rohadt ingyenélőt mi tartjuk el.
Ha rajtam múlna kereken 0 darab állami cég lenne, még a közigazgatást is kiszervezném a magánszférának. Feleannyiba kerülne az egész államapparátus ha piaci és versenyalapon menne a történet, a sok ingyenélő láblógatós sógor-koma-nyalonc meg haljon éhen.
"Simán elvégeztem a munkámat 2 óra alatt,aztán utána szabad voltam. "
Ha órabérben dolgozol, akkor nyugodtan és senki nem utál érte.
Viszont, ha ezért fix bért kapsz, akkor meg van egy nagyon szép szavaink rá, mint például ingyenélő, naplopó, semmittevő, tétlenkedő, renyhe, lustálkodó, mihaszna. Tudod szerintem természetesen, ha az ilyen embert nem kedvel egy másik dolgozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!