Mennyi pénzébe kerülne az államnak az, hogy minden magyar jogosult legyen napi 1 tál levesre ingyen ilyen állami kifőzdékben? Sokan igénybe vennék, ha lenne ilyen "segély"?
10 000 000 ember,
tegyük fel, hogy ilyen óriási mennyiségben véve 10 Forintra jön ki 1 tál leves,
ki kell fizetni a sacc/kb 10 000 szakácsot, aki elkészíti - vegyünk napi 5 000 Forintot,
ki kell fizetni a gáz árát, amin megfőtt az a rengeteg leves - sacc/kb 1 000 000 Ft/nap,
akkor:
10 000 000 x 10 + 50 000 000 + 1 000 000 =
151 000 000 Ft/nap és még irreálisan szerényen számoltam.
Nincs az a kormány, ami ne hagyná inkább áhen halni az embereket, mintsem ennyit fizessen naponta csak 1 tál levesért.
Ami az igénybe vételt illeti, abban biztos lehetsz, hogy senki nem utasítaná vissza az ingyen kaját.
Nem kellene ingyen!
Szerintem 15 forintot mindenki ki tudna fizetni,csak az a baj,hogy manapság 500 forintért kapsz egy levest!
"ki kell fizetni a sacc/kb 10 000 szakácsot, aki elkészíti - vegyünk napi 5 000 Forintot"
Ez nem egy napos program. Nyugodtan vehetsz nap 500 forintot.
10 Ft-ból ne hozol ki egy levest, az igaz. De 4 főre is nagyjából ugyanannyiba kerül, mint 1 főre, ugyanis az alaphozzávalókat eleve meg kell venni egy főre is.
Mellesleg ha már annyira odavannak ezzel a közmunkával meg önkéntes munkával, akkor meg lehetne szervezni a munkaerőt.
De nem fogják.
Sokan igénybe vennék, az tuti, potyázni mindenki szeret.
Nálunk van levesosztás a hajléktalanoknak, elég sokan szoktak lenni, pedig nincs is ennyi hajléktalan. Van egy diplomás ismerősöm, ő mondta, hogy szokott menni ingyen levesért. Mondjuk én nem mennék, elég ciki. De ha nem lenne munkám, és éheznék, akkor biztos mennék.
Angliában például egy paradicsomos spagetti konzerv (készétel) ~40dkg és ~120Ft (39 penny).
Ott nem is értik mi az a leves osztás, kajajegyet adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!