Sokan miért mondják, hogy rossz állami cégnél dolgozni?
Én előtte csak a versenyszférában dolgoztam.
1 éve, egy ismerős felkeresett, hogy az egy állami vállalatnál, van egy, a végzettségemnek megfelelő pozíció.Sőt, annál több is, mert nem sima beosztotti állás.
Mióta itt vagyok, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, a fizetésem is több valamennyivel.
Több a szabadidőm is.
Nincs azaz állandó hajtás.Előző munkahelyemen kigúvadt a szemem a SAP használat meg a statisztikák tanulmányozása közben.
Sokkal nyugisabb az egész.
Ami még tetszik benne, hogy sokszor leléphetek korábban.Péntekenként elég korán hazaszoktam már menni.
Illetve, munkaidőben kimehetek a boltba, ha kell az okmányirodába, intézhetek ügyeket meg ilyenek.Senki nem csesztet érte, senki nem szól bele.
Nem arról szól az egész, hogy reggeltől délutánig ott gubbaszt az ember.
A munkának persze meg kell lenni.
Én először a fizetések miatt tartottam rossznak az állami cégeket.
Viszont, ez nem a közszféra, itt nem közalkalmazottak dolgoznak.
A tanár, ápoló közalkalmazott.
Én nem vagyok az.
Ha nem lenne köze az ismerősödnek a Fidesz vezetéséhez, most biztos, hogy nem keresnél jól.
Alapszabály: Vagy külföld, vagy versenyszféra, vagy Fidesz. Máshogy nem lehet jól élni.
Amikor a versenyszférában dolgoztam, alig kerestem rosszabbul, de cserébe stresszes volt, állandóan hajtották az embert.Sokszor túlórázni is kellett.
Itt nincs ilyen.Igaz, itt is van főnök, de hagy élni.
2 alkalommal túlóráztam, mióta itt vagyok.
Előző munkahelyemen hetente többször is kellett.
Meg, elment az egész napom.Nem tudtam semmit elintézni.
Itt meg kimehetek boltba, ügyeket intézni, akár orvoshoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!