Sokan miért mondják, hogy rossz állami cégnél dolgozni?
Én előtte csak a versenyszférában dolgoztam.
1 éve, egy ismerős felkeresett, hogy az egy állami vállalatnál, van egy, a végzettségemnek megfelelő pozíció.Sőt, annál több is, mert nem sima beosztotti állás.
Mióta itt vagyok, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, a fizetésem is több valamennyivel.
Több a szabadidőm is.
Nincs azaz állandó hajtás.Előző munkahelyemen kigúvadt a szemem a SAP használat meg a statisztikák tanulmányozása közben.
Sokkal nyugisabb az egész.
Ami még tetszik benne, hogy sokszor leléphetek korábban.Péntekenként elég korán hazaszoktam már menni.
Illetve, munkaidőben kimehetek a boltba, ha kell az okmányirodába, intézhetek ügyeket meg ilyenek.Senki nem csesztet érte, senki nem szól bele.
Nem arról szól az egész, hogy reggeltől délutánig ott gubbaszt az ember.
A munkának persze meg kell lenni.
Talán mint volt versenyszférai dolgozó pontosan tudhatod, hogy a "nyugis munkahely" fordítása: igazából szükség sincs az állásra, csak az állami szférában sok a láblógató hely és te szereztél magadnak egyet. Az alapján amit írsz ezt a munkakört össze lehetne vonni egy másikkal vagy szét lehetne dobni két másik "nyugis" dolgozó munkakörével, vagy elég lenne valakit részmunkaidőben foglalkoztatni.
Egyébként elég muris, hogy sok valóban lelkiismeretes közalkalmazott a belét kidolgozza, hogy bizonyítsa, nem csak semmirekellő láblógatók, erre jössz te és igazolsz itt minden sztereotípiát, minden elismerésem! Eddig is sokan utálták az ilyen állmi élősdiket, de te még hergeled is a jónépet.
12.
Az ember nem arra született, hogy egész nap robotoljon.
Sok elintéznivaló van napközben is.
A versenyszféra is lehet emberségesebb.
A dolgozók sokkal kiegyensúlyozottabbak,jobban teljesítenek, hogyha nem tapossák ki a belüket.
Vannak országok, ahol már terjed a 4-6 órát munkaidő és ott fizetnek érte rendesen.
4-6 óra munkával az embernek van ideje magára,több idő jut a családra is.
A 8 óra munka egy nap, sok.Az annál többet meg be is kellene tiltani.
Nekem meg a versenyszférában van kényelmes munkám.
Ha kell, bármikor, bármit el tudok intézni és egy évben akárhány szabadnapot ki lehet venni, mégsem élnek ezzel nálunk vissza.
Ez van, ez konkrét munkahelytől függ, nem attól, hogy állami vagy versenyszféra.
Szar cégnél dolgoztál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!