Miért nem engedik nálunk a melegházasságot?
Senki sem tehet arról, hogy ha meleg. Ilyennek született, ez nem betegség, nem lehet változtatni ezen. Ebből kiindulva ők miért ne élhessenek teljes életet? Miért nem házasodhatnak, miért nem fogadhatnak örökbe gyereket?
Én nem vagyok meleg, de pont most olvasgattam az egyik kedvenc színészemről, Neil Patrick Harrisről, aki történetesen meleg ( csakhogy ő összeházasodhatott párjával és béranyától gyerekük is született ).
Egy meleg miért fizessen ugyanannyi adót,ha kevesebb jogok illetik meg.
Egy melegnek miért nem jár a kapcsolatbeli biztonság.
Ha egy nő,aki életében nem dolgozott,a házasság által akkor is jogosult a fele vagyonra,még ha 2 férfi együttélt,akkor ha nem írnak végrendeletet más csap le a vagyonukra.
Ez igazságos?
A házasságnak semmi köze a valláshoz.
Az,hogy valaki szerint csak nő és férfi között lehet kapcsolat,az menjen a templomba.
"Mondjuk azért,mert pl a friss házasok adókedvezményt kapnak,egyéb támogatásokat,amiből a melegeket kirekesztik,meg azért,hogy ne tudjanak kitúrni a vagyonomból,amit közösen szereztem valakivel,a rég nem látott haszonleső rokonok.."
Ja, hogy ez az egész a pénzről szól? Eddig abban a hitben éltem, hogy ez számukra valami elvi dolog. De nem, a támogatásokra fáj a foguk. Most már átlátom ezt az egész melegházasság patáliát! Adókedvezmény! Bakker még jó hogy nem kapnak adókedvezményt, csak mert úgy gondolják jobb egymással nyalakodni mint holmi nővel.
"Mégis hogy lenne már a többnejűség egyenrangú a melegházassággal."
Nem egyenrangú, de ugyanolyan abszurd.
"Egy meleg miért fizessen ugyanannyi adót,ha kevesebb jogok illetik meg."
Ez nem igaz. Egy bzi is házasodhat ellenkező neművel, és egy hetero sem házasodhat azonos neművel. Ugyanúgy, ahogy egy féllábúnak is joga van elmenni focistának, az más kérdés, hogy nem sokra megy vele.
E"gy meleg is házasodhat ellenkező neművel, és egy hetero sem házasodhat azonos neművel"
Ott a pont! Minden egyes embert megilleti ugyanaz a jog: házasodhat egy vele ellenkező neművel. Ja, hogy valaki nem akar élni ezen jogával, hanem valami mást akar érvényesíteni? Az egyéni problémája.
De ha bevezetik a melegházasságot,akkor egy heteró férfi is házasodhat egy meleg férfivel.
Akkor miért jogsértésben leszel?
Ráadásul ütöd az előz kommetedben leírtakat "elvi kérdés".
Ja,ha a heterókról van szó,akkor náluk a házasság érzelmi kérdés,nem haszonlesés.A melegek meg házasodhatnak ellenkező neművel kamuból,értem az érvelésedet,nagyon értelmes vagy:D
Miért házasodnék olyannal,akihez nem vonzódom?
Nem érzed abszurdnak ezt?
Bezzeg a halálán lévő 90 éves bácsi,elveheti feleségül a 20 éves feleségét,és ha lehúz vele 5 évet még özvegyi nyugdíjat is kaphat utána.
Ja,és nem kérdezik meg,hogy szerelmes e beléD:
Szóval nonszensz az érvelésed.
Bezzeg a családi pótlékot felveszik a kedves heterók.
Ha annyira heterók,miért nem tartják el a saját gyerekeiket?
Nem kötelező gyerek vállalni,tartsa el a heteró is a gyerekét!
"Ja,ha a heterókról van szó,akkor náluk a házasság érzelmi kérdés,nem haszonlesés"
Igen, manapság szerelemből házasodnak. Már nem a középkorban vagyunk, ahol már a gyerek születésekor megszabták, hogy kihez adják:) A melegeknek viszont azért sír a szájuk, mert nem kapnak adókedvezményt(merthogy szerethetik egymást, csak papírt nem kapnak róla, szóval emiatt nem panaszkodhatnak, így marad a haszonlesés).
A házasság minden szempontból haszonlesés,mivel két ember anyagi közössége.
A többi csak maszlag,az,hogy te úgy akarod beállítani,hogy a melegek haszonszerzésből akarnak házasodni nonszensz.
Ha semmi hasznot nem hozna a házasság,akkor senki nem házasodna.
A házasság egyfajta biztonságot ad.
"Bezzeg a családi pótlékot felveszik a kedves heterók.
Ha annyira heterók,miért nem tartják el a saját gyerekeiket?
Nem kötelező gyerek vállalni,tartsa el a heteró is a gyerekét!"
Most komolyan azt a tizen valahányezer forintot sajnálod a gyerekektől? Miért lenne baj, ha felveszik a szülők? Nem opció, hogy csaka dúsgazdagok vállalhatnak gyereket, akik csak úgy dobálóznak a tízezrekkel,ezért a csp-re sincs szükségük. Mert akkor elöregedne a társadalom, ami súlyos következményekkel járna, többek között neked se lenne nyugdíjad. Mindenkinek jár a családi pótlék, aki gyereket nevel. Még ha egy búza fogad örökbe gyereket, az is kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!