Ha engem bérminimummal vesznek fel egy munkahelyre, de időközben megszűnik a munkakör érettségi igénye, akkor visszaléptethetnek e minimálbérre?
Igen visszavehetik minimálbérre,ugyanis a bérminimum lényege a legalább középfokú iskolai végzettséget, illetőleg középfokú szakképzettséget igénylő munkakör legyen.
Ha úgy ítélik meg ezt a cégben,hogy nem olyan a munkakör,akkor szerződés módosításban változtathatnak rajta.
Ha nem tettszik ilyenkor 2 út van vagy megszokod vagy felmondasz,ilyenkor a felmondási időben még ki kell nekik fizetni a bérminimumot ami a szerződésedben szerepel.
"a munkakör érettségi igénye"
ez mit takar? mert van a szakképzetlen minimálbér, meg a szakképzett. Egy szakmánál nem fogják ezt váltogatni, de persze bármikor átírhatják a munkaszerződésedet valamilyen szakképzetlen munkakörre és onnantól az a minimum jár.
2/2 kifejtem: az érettségi igény azt takarja,hogy elvégeztem egy tanfolyamot amelynek a bemenetele az érettségi bizonyítvány volt. Nos novemberben ezen változtattak / na ki tudja miért :)))) / és a tanfolyamnak a bemeneteli feltétele mára már 8 általános.
---------------------------------------------------------
Sőt jogosultságot alapoz meg az is, ha más középfokú végzettséggel, szakképzettséggel rendelkező munkavállalóknak a garantált bérminimumot a munkáltató már megadta. Ilyenkor ugyanis ezt a bírói gyakorlat munkáltatói követelménynek tekinti.---- ezt a neten találtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!