Tényleg van még olyan ember aki azt hiszi manapság az érettségi ér még valamit? Régen még csak csak ért valamit, de manapság már szinte egy alap amit az emberek nagy része megszerez.
Ma már inkább a diploma jelenti azt amit korábban az érettségi jelentett.
Amiről eszembe jutott ez a dolog:
Szörnyű, hogy milyen emberek vannak!
De tényleg!
Ide jutott a világ, hogy szerintük az érettségi ér valamit!
"Ma már inkább a diploma jelenti azt amit korábban az érettségi jelentett." Ööö, te valahol nagyon el vagy tévedve. Ért valamikor is bármit az érettségi? Ez új nekem.
Mivel tudomásom szerint az érettségi csak egy ugródeszka, a középiskolai tanulmányaid vége, ami alapján tovább mehetsz főiskolára vagy egyetemre. De akár szakképzést is végezhetsz, bár akkor jobb lett volna szakközépiskolába menni.
A gimnáziumot (bár szakközépben is lehet/kell érettségit tenni, de most maradjunk ennél) az választja aki még NEM tudja mihez akar magával kezdeni az életben, vagy pedig tudja, hogy egyetemre, fősulira akar menni, amihez kell az érettségi.
Szerintem ez régen se volt másképp. Szakma akkor is kellett. Vagy szakközepet/OKJ-t végzett, vagy épp diplomát szerzett. Tökmindegy, volt róla oklevele. Lehet hogy anélkül is felvették valahova dolgozni a fiatalt annak idején, de hát akkor még a nyolc általános korszakot éltük. Ma is lehet nyolc általánossal munkát találni. Gyárban például.
Nem tudom, hogy milyen munkákat lehetett találni sima érettségivel, de valószínűleg nem sokkal jobbat mint amit egy egyszerű általános iskolát végzett ember is tudna produkálni.
Igazándiból az érettségi csak lehet azért ért többet, mert volt. Ennyi. Tulajdonképpen azt mutatná meg a tulajdonosáról, hogy nem tökkelütött marha bármilyen tantárgyhoz is. De ugye az emberek már tudják, hogy bizony az érettségi semmit nem jelent, mert amúgy tényleg nem. Ha megtudod JÓL csinálni, végezz felsőfokú tanulmányokat. Ha nem, hát akkor meg csinálj egy szakmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!