15 százalékkal emelkedik a minimálbér, ez nagy emelés, mit szóltok?
Mindig Fideszes voltam, de nemrég csalódtam bennük, hiszen jobban jártak a magasabb keresetek, mint a szegényebbek, az elmúlt 6 évben! Az MSZPÉT nem kedvelem, és már csalódotságomban, azt is mondtam, ha nem vátozik a helyzet, inkább ők...
Erre most megtörténhet amire vártam, és a FIDESZ végre a kisemberekkel is igazán foglalkozik, és 15%-al emeli a minimálbért, ami 10-11 ezer forint nettóban, ez nagy emelés, mert indig csak pár ezerrel nőt!
HŰSÉGES FIDESZES VOLTAM, de kicsit kiábrándultam, és most úgy néz ki tettek egy lépést abba az irányba, hogy gondoskodjanak a szegényebb Fideszesekől is!
MINIMÁLBÉR 15,SZAKMUNKÁS 25%-AL emelkedik
Ez így sem túl sok, de végre valami, mit szóltok?
"Csak jogok, 0 kötelesség. Van egy jópár ilyen ember."
Komolyan kérlek: vázold mit vállajak még. Mit kéne másként csinálnom, te mit tennél a helyemben?
Elmondtam kb. hogy élek. 41 éve élek ebben az országban, itt születtem, teljes jogú magyar állampolgár vagyok, gyereket nevelek, idős szülőket támogatok.
Milyen nulla kötelességről beszélsz te? Ne haragudj, te hülye vagy?
Nagyon jól hangzik, ám sajnos az állami média a negatív következményekről nem számol be:
"Mikor 2014 ben az Mszp százerer forintos nettó minimálbérrel kampányolt a baloldali média nem aggódott ennyire hogy fogja ez érinteni a munkáltatókat. Kisvállalkozókat."
Százezer forintos nettó minimálbért el lehet érni pl a munkavállalók adóinak csökkentésével is, anélkül hogy ez akár 1 forinttal is többe kerülne a munkáltatóknak. De hát a fidesznek fontosabb hogy az 500 millió forint feletti bevételű multik adózzanak kevesebbet, csak legyen meg az a pár százalékos gdp növekedés hogy legyen mivel villogni.
Tök jó hogy emeleik, értem én.... nagyon alacsony a minimálbér, ez nem vitás. De a magyar munkaadók nagytöbbségének viszont plusz teher lesz ez (és hiába a társasági adó drasztikus csökkentése, ez csak a minimum félmilliárdos bevételű cégeknek jár, a többiek TA-ja összesen 1%-al csökken ami szinte semmi.
Tudom, hogy dögöljön meg az összes maszek, kizsákmányoló g-----i. Csakhogy ha az ő terheik (boltosok, fuvarozók, iparosok, azaz kis- és középvállalkozók) emelkednek (járulékköltségek, stb) akkor az munkahelyeket fog elvenni az emberektől.
Szóval ne ilyen forrón a kását, sztem.
45:
Csak az a baj hogy azóta a vállakozók terhei és kötelezettségei drasztikusan megemelkedtek. Olyan rendeletek jelennek meg rendszeresen a közlönyben és olyan plusz terhek kerülnek egyes vállalkozói tevékenységekre amelyekről az átlag "bérbőlésfizetésbőlélő" embereknek fingjuk sincsen. Ezeket ugyanis nem mondja be az M1 Híradó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!