15 százalékkal emelkedik a minimálbér, ez nagy emelés, mit szóltok?
Mindig Fideszes voltam, de nemrég csalódtam bennük, hiszen jobban jártak a magasabb keresetek, mint a szegényebbek, az elmúlt 6 évben! Az MSZPÉT nem kedvelem, és már csalódotságomban, azt is mondtam, ha nem vátozik a helyzet, inkább ők...
Erre most megtörténhet amire vártam, és a FIDESZ végre a kisemberekkel is igazán foglalkozik, és 15%-al emeli a minimálbért, ami 10-11 ezer forint nettóban, ez nagy emelés, mert indig csak pár ezerrel nőt!
HŰSÉGES FIDESZES VOLTAM, de kicsit kiábrándultam, és most úgy néz ki tettek egy lépést abba az irányba, hogy gondoskodjanak a szegényebb Fideszesekől is!
MINIMÁLBÉR 15,SZAKMUNKÁS 25%-AL emelkedik
Ez így sem túl sok, de végre valami, mit szóltok?
Hurrá! Több kávé,cigi,alkoholra fognak költeni a prolik.
Szeretlek Viktor!
"Én külföldi munkavállaló vagyok."
Igen szoktalak látni itt GYK-n osztod az észt, meg a kormánypropagandát. Mondjuk így könnyű, hogy Te már nem itt vagy, meg ezek szerint nem is itt adózol. De azért remélem szavazni azért nem fogsz.
Kérdező: tanuld meg, hogy csak az biztos, ami már megtörtént.
Amúgy meg jönnek a választások, el kell kezdeni a birkaetetést, és ez sikeres is, amint látható.
De azon nem gondolkodik el senki, HAkapeszi sem, hogy most ilyen-meg olyan emelés TERV!! van, akkor mi a fenét csinált a kormány az elmúlt 7 évben?
Egyébként úgy hallom a nyugdíjasok etetését is elkezdték a 1,6 %-os emelés ÍGÉRETével!!
Mindenesetre elég sok volt a nyilatkozatokban a "ha", "abban az esetben", "ha minden jól alakul" , "úgy tűnik" stb. Na köszi. Ebből már sokat kaptunk. Persze ha a csillagok is úgy állnak... Aki ezeket beveszi, az elmúlt időszak ismeretében, azt nagyon enyhén szólva naiv-nak nevezném.
"Mondjuk így könnyű, hogy Te már nem itt vagy"
De itt vagyok, 41 éves, gyereket nevelő, budapesti születésű, teljes jogú magyar állampolgár, magyar bejelentett lakcímmel.
"meg ezek szerint nem is itt adózol."
Az EU - ban adózom. Ahonnan állítólag annyit minden jót kapunk. Teljesen legálisan dolgozom kint.
"De azért remélem szavazni azért nem fogsz."
Ugyan miért ne szavaznék? Magyarországon élek. Semmivel sincs kevesebb jogom erre mint neked vagy bárki másnak.
" Magyarországon élek. "
Ez már régen nem feltétel, bár Románián kívül eléggé meg van nehezítve a szavazat leadás, de hát mint tudjuk ez is része a demokráciának. Vannak akik magyarabbak a magyarnál.
Sajnos pont ezért nehéz komolyan venni a demokráciát, kibiceknek ugyan akkora beleszólása van a magyar politikába mint annak aki itthon fizet adót, akit napi szinten érintenek a magyar törvények...
"Az EU - ban adózom. Ahonnan állítólag annyit minden jót kapunk."
Pontosítok: kapnak a kormányközeli vállalkozók, meg haverok. Így a pontos a megfogalmazás!
Ezek szerint akkor ha jól értem, Te kint adózol, de itt élsz. Értem. Tehát akkor az van, h nem itthon fizetsz pl TB-t, meg nyugdíjjárulékot, hogy csak kettőt mondjak, ergo nuku közteherviselés, másrészről Téged nem is érintenek a bérekre, illetve az arra rakódó terhekre vonatkozó törvények-adók alakulása, plusz a munkáltatódat sem mert külföldi székhelyű. És akkor még esetleg lehet más is: pl kint tankolsz, veszel ezt-azt stb.
Gratulálok! Mindenképp menj el szavazni!
"Ugyan miért ne szavaznék? Magyarországon élek."
Na, most magyarázd már meg, Makikám, hogy akkor hol is élsz, hol dolgozol?
Itthon, vagy külföldön? :D
Az előbb azt írtad, hogy külföldi munkavállaló vagy! :D
Most akkor hazudsz nekünk? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!