Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 15 százalékkal emelkedik a...

15 százalékkal emelkedik a minimálbér, ez nagy emelés, mit szóltok?

Figyelt kérdés

Mindig Fideszes voltam, de nemrég csalódtam bennük, hiszen jobban jártak a magasabb keresetek, mint a szegényebbek, az elmúlt 6 évben! Az MSZPÉT nem kedvelem, és már csalódotságomban, azt is mondtam, ha nem vátozik a helyzet, inkább ők...

Erre most megtörténhet amire vártam, és a FIDESZ végre a kisemberekkel is igazán foglalkozik, és 15%-al emeli a minimálbért, ami 10-11 ezer forint nettóban, ez nagy emelés, mert indig csak pár ezerrel nőt!

HŰSÉGES FIDESZES VOLTAM, de kicsit kiábrándultam, és most úgy néz ki tettek egy lépést abba az irányba, hogy gondoskodjanak a szegényebb Fideszesekől is!

MINIMÁLBÉR 15,SZAKMUNKÁS 25%-AL emelkedik

Ez így sem túl sok, de végre valami, mit szóltok?

2016. nov. 22. 13:20
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
20%

Azt, hogy nem érdekel.

Utoljára akkor voltam minimálbéren amikor gyakornok voltam, normális szakmával vagy képzettséggel lehet normális, nem minimálbéres állást is találni.

Viszont ennek van egy olyan vonzata is, hogy a közszféra fizetésemelését a versenyszférában dolgozó adózók állják mint mindig, szóval engem személy szerint ez nem pozitívan, hanem negatívan érint.

2016. nov. 22. 13:58
 12/56 anonim ***** válasza:
100%

"Jogos, de ez bármelyik kormányra elmondható."

Igen, csak éppen már 6 és fél éve Fidesz-kormány van és legalább még ugyanennyi ideig ők lesznek.

Nem fogok az MDF-ről és az MSZP-ről pofázni, amikor ez a helyzet.

"Én külföldi munkavállaló vagyok."

Pedig annyira varázslatos itthon. Miért a Hanyatló Nyugaton dolgozol?

2016. nov. 22. 14:02
 13/56 anonim ***** válasza:
19%

"Mi van, nem jó a fideszes diktatúrában? Vagy akkor miért nem jössz haza? Hisz most emelkedik a minimálbér. Márakinek."

Ki mondta, hogy nem itthon élek? Kint vagyok bejelentve, itthon élek, magyar címem van, magyar állampolgár.

Nő a minimálbér, feleségem, rokonaim, barátaim hazai munkavállalók, így vagy úgy előbb - utóbb emeli a béreket ez az intézkedés.

Most akkor ne emeljék? Vagy mi legyen?

2016. nov. 22. 14:02
 14/56 anonim ***** válasza:
16%

"Pedig annyira varázslatos itthon. Miért a Hanyatló Nyugaton dolgozol?"

Köszi, nem tegnap jöttem rá, hogy Nyugaton magasabbak a bérek és az életszínvonal.

Kint dolgozom mert nekem úgy jobb, de azért azt üdvözlöm, ha itthon nőnek a bérek. Van nem egy rokonom aki minimálbéres.

2016. nov. 22. 14:04
 15/56 anonim ***** válasza:
16%

[link]

Vicces, hogy fikázzák a balosok az MSZP javaslatát.

2016. nov. 22. 14:13
 16/56 mannnocska ***** válasza:
0%

Szép ez a pesszimizmus, amit egyesek mutatnak.

Szerintem kezdetnek jó. Nyugati bérszínvonalhoz nem érdemes hasonlítgatni, meg azt várni hogy elérjük akár 10 éven belül. Ehhez több idő kell, de ez már nagyon érett. Mostmár csak a munkamorálon kéne javítani, mert az is a béka segge alatt van.

2016. nov. 22. 14:23
 17/56 anonim ***** válasza:
85%

Papíron sokan minimálbérre vannak bejelentve. Emiatt az ő adójuk növekszik, a bérük csökkenhet.

Eddig az összes minimálbér emelés áremeléssel járt együtt.

2016. nov. 22. 14:23
 18/56 anonim ***** válasza:
100%

"Nyugati bérszínvonalhoz nem érdemes hasonlítgatni, meg azt várni hogy elérjük akár 10 éven belül. Ehhez több idő kell, de ez már nagyon érett."

Igen, főleg ha stadionokat, kisvasutakat, sportcsarnokokat, várakat építünk, olimpiát rendezünk és szétosztogatjuk a fideszesek között az ország pénzét. Akkor főleg több idő kell.

2016. nov. 22. 14:25
 19/56 anonim ***** válasza:
89%
Orbán Úr dicsősége betölti a Mennyet és a Földet.
2016. nov. 22. 14:33
 20/56 anonim ***** válasza:
84%
Az a baj, hogy a közszférában is emelni kéne a béreket. Márpedig ott sokan dolgoznak minimálbérért. Közel 10 éve nem emeltek egy fillért sem az illetményalapon. És ahogyan elnézem a jelenlegi kormány sem nagyon erőlteti meg magát ezügyben :(
2016. nov. 22. 14:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!