Lesz minimálbér emelés? Ha lesz, az milyen következményekkel fog járni?
Tervezik, és - mint a korábbi drasztikus minimálbér-emelésekkor - mindenki attól retteg, hogy mennyi munkahely fog megszünni. Ugyanazok rettegnek, akik szerint a minimálbérnek 150 000-nek kellene lennie. 50000-ből tényleg nem lehet megélni. 60-ból sem, szerintem.
"Lesz minimálbér emelés?"
"Ha lesz,akkor nem fognak százezrével megszűnni a munkahelyek???"
Egyelőre mindkét kérdésre csak találgatni lehet a választ. Az elsőre hamarosan lesz válasz, a másodikra pedig sosem lesz egyértelmű válasz. Mondjuk a "százezrével" megszűnés biztosan irreális feltételezés.
" Nem tudom, hogy vagytok vele, de szerintem a képviselők fizetését kellene még csökkenteni,"
Lázár most növelné.
lesz (92 000 ft) és vagy sok embert bocsátanak el és/vagy sokakat jelentenek be feketén és/vagy egy adott cégnél a minimálbér fölött keresők fizetését csökkentik.
Egy profitorientált cég nem tud hirtelen 20 000 forintos béremelést csinálni. Ahol minimálbéresek dolgoznak és termelést végeznek vagy árulnak ott rögtön emelkedni fognak az árak. (pl. tescok, de amugy minden iparág érintett valamilyen szinten).
Az megint máskérdés hogy a dolgozó a 92 000 forintból megkap 70 000 forintot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!