A Fidesz hogy fogja lenyomni a fiatalok torkán a munkaalapú társadalom ötletét?
# 11:
Miért beszélsz félre? Azt mondtad az előbb, hogy mindenhol dolgozni kell. Én azt írtam, hogy ez igaz, de a jólétért és nem azért dolgozhass. Most meg felhozod a spanyol fiatalokat, akikről azt írod 25%-uk munkanélküli.
De vajon ő munkanélküliként rosszabbul él, mint egy magyar minimálbért kereső, vagy egy átlagos keresetű, aki 4 hónapja vesztette el az állását és semmiféle támogatásra nem jogosult?
"A munkaalapú társadalomban azért dolgozol, hogy dolgozhass.
A jóléti társadalom, ahol azért dolgozol, hogy jólétben élj, mert a szociális háló biztosítja a munkahely elvesztése esetén is. (Hanyatló nyugat.) "
hogy lehet ekkorát hazudni?
# 15:
Ha már hazugság, akkor kifejthetnéd miért az.
az hogy munkaalapú semmi mást nem jelent, minthogy az emberek munkából tartják fent magukat
ha az közmunka az közmunka. itt megjegyzem, 47 ezerből szerintem még mindig könnyebb megélni, mint 28 ezer "jóléti" pénzből :)
azt is megjegyzem, hogy a jóléti társadalomban a jólét, a fehér középosztály anyagi és szociális biztonsága semmi egyéb
szép számmal akadnak gettók, lecsúszott rétegek, és magas társadalmi szakadékok tőlünk nyugatabbra, csak néha ki kéne pattintani a csipát a szemetekről
# 17:
Ez a te értelmezésed. A gyakorlat mást mutat.
A Fidesz-KDNP kormányzat 2011-ben leépítette az álláskeresők szociális ellátását egy olyan országban, ahol átlagosan 1,5 évig munkanélküli, aki elveszti az állását, mindössze 3 hónapig kap a létminimum összegét el nem érő támogatást függetlenül attól, hogy akár többszörösét befizette havonta, amíg dolgozott.
Ezt követően az átlagos dolgozó, aki nem mélyszegény, és mondjuk rendelkezik egy 10 éves autóval, semmiféle támogatásra nem jogosult. Európában nincs másik ország, ahol ennyire rövid ideig támogatnák az álláskeresőket.
Szerinted ez mi, ha nem az álláskeresők lehetetlen helyzetbe hozása és stigmatizálása?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!