Féltek, hogy diktatúra lesz az országban, vagy hasonló rendszer, mint 89 előtt?
Diktatúra nem valószínű hogy lesz,de hasonló állapotok igen.
Én egyébként arra készülök,hogy ha 2018-ban a fidesz győz és a jobbik lesz a második(tehát nagyobb arányban lesz a parlamentben szélsőjobbos,mint liberális),akkor költözök.Remélhetőleg úgy,hogy sikerül ösztöndíjat kapnom(eleve úgy választok sulit)és nem is szándékozom visszajönni.
De egyébként én született klasszikus liberális vagyok,szóval nekem nem is való a magyar közeg.
Azt javaslom kérdező,hogy nézd meg,hogy milyen irányba haladunk,milyen "elvek" szerint akarnak dönteni feletted és a tested felett és az alapján dönts belátásod szerint.
Megkérdezhetem 6-os,hogy hány éves vagy?
Egyébként attól,hogy valaki cigány vagy zsidó származású még magyar,hiszen itt született,a magyar nyelvet beszélni,Magyarországon lakik,magyar iskolában tanult,Magyarországért dolgozik,ahogy a szülei is.
Engem igen rosszul érintene,ha a barátaimat,akik ugyanúgy élik az életüket,mint mi csak a bőrszínük/vallásuk miatt ölnék meg.
Nagyon szomorú dolognak tartom,hogy egy II világháború után ilyen technikai fejlettségben valakinek még mindig a bőrszín és a vallás a döntő,nem a tettei.
Azért a '80-as évek második felét már nem nagyon tudnám diktatúrának nevezni. Oks, a demokrácia jegyei sem csillogtak, de most sokkal rosszabb a helyzet. sok szempontból már sokkal korábbi időszakokat idézünk.
A többpártrendszer 2010 óta csak látszat, és most sincs másként, hogy a 2/3 látszólag elveszett. (Megvenni egy-két ember távolmaradását, vagy valakinek a "véletlen" szavazatát nem olyan nagy kunszt.
Sajtószabadság - nincs
független, pártatlan főügyészség - nincs
független, pártatlan OVB, stb. - nincs
Széleskörűen társadalmilag elfogadott alkotmány - nincs
És még sorolhatnám, hogy mi nincs.
Ellenben van egyoldalú kormány/fidesz-közmédia
egzisztenciális megfélemlítés, sakkban tartás.
átláthatatlanság
sajtószabadság korlátozása
véleménynyilvánítási szabadság korlátozása (törekvés még több, mint beteljesedett)
állami rendszerszinten űzött korrupció
és még sorolhatnám.
Ja, és az is rég fordult elő, hogy az EU-n kívül az ENSZ(!) -szel is szembe vezet a kormány.
Érzed a súlyát?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!