Magyarországnak szerintetek melyik rendszer lenne jobb? Demokrácia vagy Diktatúra?
A diktatúra minden tekintetben tud hatékonyabb lenni, mint a demokrácia.
Építészetben, iparban, közbiztonság teremtésben...stb
Viszont, az nem jó,hogyha egy ember kezében túl sok hatalom összpontosul, eltorzul tőle a személyisége.
Emiatt, az ésszerű (nem vadliberális) demokrácia a jobb.
A kettőnek az ötvözete.
A sima diktatúra nem jó, hiszen egy ember dönt a többi felett, és - mint ahogy azt előtte már írták - eltorzul a személyisége.
De szerintem a demokrácia sem jó. Olyan emberek döntenek, akiknek halvány lila segéd fogalmuk nincs dolgokról. Lásd a Brexitet, szerintem a kilépés mellett állók többsége 3 mondatot nem tudna elmondani az EU-ról.
Az én álomvilágomban egy adott kérdésről csak az dönthetne, aki valamennyire ért is hozzá (amit akár az adott kérdésről összeállított teszttel is lehetne szűrni). Az előzetes oktatást sem vetném meg, pl. a vizitdíj kérdésben tájékoztathatták volna az embereket, hogy a kórházaknak milyen költségeik vannak, és hogy mennyi ember fizet SZTK-t, mekkora összegben. (Ezzel most nem akarok kampányolni sem mellette, sem ellene, csak feltételezem, hogy akik elsőként szaladtak szavazni, nagyságrendileg sem tudnák megmondani, hogy mennyi aktív kereső van Mo.-on.)
Remek itteni példa a Brexites példámra: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__793..
Olyan ember döntsön róla, aki még a nevét sem tudja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!