Nyugat-Európa azért nem szeretne Paks2-t, mert akkor nem lenne piaca a túlzottan beruházott napelemeknek?
tipikus példája lenne, a kontinentális profitmegosztásnak
kell az energia? vedd amennyiért nekem megéri, de te nehogy beruházni merészelj
Köszönöm a válasz.
Amúgy én azért preferálom a napelemeket, mert rokonaim kint élnek Németországban és vidéki emeletes házban bérelnek lakást. Irigylésre méltó, hogy nekik minimális a villanyszámlájuk, miközben megy a légkondi, több számítógép, tv, hűtő, mosogató és mosógép. Mind ez csak azért, mert fel van téve pár napelem a tetőre.
"vedd amennyiért nekem megéri, de te nehogy beruházni merészelj"
Ezt a rész nem igazán értem. Mivel a napelem és atomerőmű is beruházás. Annyi különbséggel, hogy az elsőt az EU finanszírozza az utóbbit meg Oroszország.
"Ezt a rész nem igazán értem. Mivel a napelem és atomerőmű is beruházás. Annyi különbséggel, hogy az elsőt az EU finanszírozza az utóbbit meg Oroszország.
"
az EU nem finanszíroz az a különbség :)
"az EU nem finanszíroz az a különbség :)"
Látszik nem igazán foglalkoztál a témával, mert rengeteg EU-s pályázat forrás volt, például a KEHOP pályázatok, melyekkel számtalan önkormányzat kapott napelemeket, új nyílászárókat, korszerű fűtésrendszert, stb.
Na most a szél és napenergiával egy baj van.
Ha nincs szél, vagy nincs nap akkor nem igazán működik.
Kell mellé olyan ami megy akkor is amikor ezek nem.
És ez vagy hőerőmű, ami teleokdja a levegőt széndioxiddal, vagy atomerőmű, ami után meg ott a sugárzó hulladék. Még talán a folyókra épített vízerőmű az ami elég kiegyenlített tud lenni.
Ja , és jut eszembe, írtam korábban hogy az atom ellen is tüntetnek, odébb meg a székerékpar ellen.
Azt kifelejtettem, hogy a bajor földmívesek meg az Észak-Déli vonal ellen tüntettek, most építik. Ez hivatott az északi tengerről az ott termelt energiát eljuttatni délre. (ugye ott a tengeren már nagyon sok szélkerék van, és szélből sincs hiány)
"Látszik nem igazán foglalkoztál a témával, mert rengeteg EU-s pályázat forrás volt, például a KEHOP pályázatok, melyekkel számtalan önkormányzat kapott napelemeket, új nyílászárókat, korszerű fűtésrendszert, stb."
inkább te nem :) hol van ez paks gigawattos teljesítményéhez képest??
"inkább te nem :) hol van ez paks gigawattos teljesítményéhez képest??"
Na és? Azt mondtad, hogy nem adtak támogatást, én csak cáfoltam. Amúgy sok kicsi sokra megy.
Igazad van nincsenek gigawattos teljesítmények, mivel ezek annyira szolgálnak, hogy kiváltsák az intézmény felhasználást. Viszont tizedére redukálja az önkormányzat által kifizetett villanyszámlát és tudod ez mennyibe került az önkormányzatoknak? A pályázat megírásába, minden mást az EU finanszírozott.
Tudom én vagyok a hülye, mert szerintem sokkal hasznosabban el lehetne költeni a pénzt, mint villanyszámlákra.
Éppen ellenkezőleg. Nyugat azért nem szeretne Paks2 -t mert lenyomná az energia árakat. Nem sokkal, de globálisan nem elhanyagolható ráadásul úgy ha például nekünk vásárolnunk kellene.
Paks2 ellen pedig annyiban vagyok hogy a régivel egy pillanatra sem termelhet egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!