Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nyugat-Európa azért nem...

Nyugat-Európa azért nem szeretne Paks2-t, mert akkor nem lenne piaca a túlzottan beruházott napelemeknek?

Figyelt kérdés

tipikus példája lenne, a kontinentális profitmegosztásnak

kell az energia? vedd amennyiért nekem megéri, de te nehogy beruházni merészelj

2016. szept. 6. 10:07
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
100%

28: nem dolgozom az iparban, mármint ha ez alatt az energiaipart érted. Nehéziparban vagyok, de van némi rálátásom, mert mi is energiát használunk fel, és folyamatosan kell tökéletesíteni a kevedebb gázfelhasználás és kibocsátás érdekében.

A napelemen magánemberként gondolkodtam el, nem éri meg.

A kollektor a melegvízért már más kérdés. Ha magamnak szórakozásból megcsinálom úgy ok. De ha méregdrága céget megbízok, akkor már nem vagyok biztos.

2016. szept. 6. 12:29
 32/50 anonim ***** válasza:
100%
ja, és annyi, hogy amióta németeknél "atomausstieg" van, azóta kb. legalább 30%-ot emelkedet a villany. De a jóslások 50-ig mondták 6 éve, nem tudom lesz-e annyi.
2016. szept. 6. 12:30
 33/50 anonim ***** válasza:

Nekem csak azt magyarázzátok meg, hogy miért kell beruházás, ha:

a, nincsenek maximálisan kihasználva egyetlen erőművünk sem

b, az felhasznált áram 30% külföldről átvett, mert olcsóbb, mint az itthon előállítani.

2016. szept. 6. 14:16
 34/50 A kérdező kommentje:
igen, de a paksi bővítés nem igazán bővítés, mert a másik reaktort meg kikapcsolják
2016. szept. 6. 15:54
 35/50 anonim ***** válasza:
0%

Pedig jobb lenne a napenergia és a szélerőműalkalmazása!

Környezetbarátabb és olcsóbb megoldás lenne sokkal, mint az atomenergia!

2016. szept. 6. 18:12
 36/50 A kérdező kommentje:

látom te sem olvastad el a vitát :D

vagy csak olyan vagy mint a papagáj

2016. szept. 6. 18:28
 37/50 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy tobas-nak reagálva, az atomerőművek kihasználtsága 90% feletti, ennél többet nem elhet elérni, mert le kell őket állítani néha üzemanyagcserére és karbantartásra és a külföldről vásárolt áram a hőerőműveink által termeltnél olcsóbb, az atomerőmű jóval olcsóbban termeli az áramot, mint ahogy vesszük külföldről, csak muszáj, mert az atomerőmű az egyetlen rendes erőművünk és nincs számottevő megújuló az országban. De erre nem az a megoldás, hogy démonizáljuk az atomenergiát, a megújulókkal bőven együtt tudna működni, a szén földgáz, olaj és hasonló erőműveket kéne végleg beszüntetni az egész világon, már így is nyakig ülünk a klímaváltozásban és a legkevésbé se segítenek rajta.
2016. szept. 6. 19:22
 38/50 A kérdező kommentje:
kihasználtsága? mármint hatásfoka? és minek a hatásfoka?
2016. szept. 6. 20:37
 39/50 anonim ***** válasza:

Szerintem is inkább az a bajuk, hogy a ruszkikkal akarják csináltatni.

Meg ugye olyan gyorsan, titkolt módon köttetett meg a biznisz.

Persze ad egy kis aggodalomra okot, hogy nem veszélytelen az atom, de valami energiaforrás kell, és ezzel az erővel az életet magát is tiltani lehetne mert csupa veszély.

2016. szept. 6. 21:15
 40/50 anonim ***** válasza:
Nem a kihasználtság az kihasználtságot jelent :D Vagyis, hogy egy év alatt a névleges teljesítményéhez képest mennyi áramot termel, ez napelemeknél jó ha a 10 %-ot eléri.
2016. szept. 6. 21:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!