Nyugat-Európa azért nem szeretne Paks2-t, mert akkor nem lenne piaca a túlzottan beruházott napelemeknek?
tipikus példája lenne, a kontinentális profitmegosztásnak
kell az energia? vedd amennyiért nekem megéri, de te nehogy beruházni merészelj
#9: Próbálsz magyarázkodni, próbálod elterelni a tényt, de akkor is meghaltak, akkor is volt halálos áldozat amireazt állítod hogy nem volt. Szóval veled lezártam a vitát mert aki ép eszű az megérti hogy nem egy ember halt meg ott. És a környezetre is ártalmas volt a sugárzás!
Még valami ezen jót nevettem: "de amúgy nem újságból kéne nukleáris balesetekről információt gyűjteni" ....és a válaszod elején egy THE NEW YORK TIMES CIKKET TESZEL....hiteles vagy ember...
na, megint valami konteos hulyeseg.
eleve onnan indulunk hogy honnan veszed azt a baromsagot hogy a "nyugat" nem akarja Paks2-ot?
Amugy ertelmes ember nem akarja, plane nem a ruszkiktol.
#12: "És nem nem haltak meg sugárzás miatt Fukushimában, még cska rákot se kaptak és ez tény."
Sajnállak komolyan, ekkora hazugságot leírni...szégyellhetnéd magad. Remélem aztán nem hazudod még azt hogy a földrengésbe és cunamiba sem haltak meg. Azért az már durva lenne....
A dolog kétélű.
Tudományos körökben az atomerőmű egy preferált megoldás az energiatermelésre. Biztonságos, hatékony, és alapvetően környezetbarát módszer, és még potenciál is van a kutatásokban (tehát később lehet arról szó, hogy nem csak a jelenleg használt anyagokat fogják hasítani az erőművekben). Az is egy tudományosan elfogadott tény, hogy a megújuló energiaforrások jelenleg még nem alkalmasak arra, hogy 100%-ban kiváltsák a nem megújulókat, így mindenképpen hasznos lehet egy atomerőmű építése.
Politikai oldalról érdekesebb, hiszen Orbánék az oroszokkal kötöttek versenyeztetés nélküli szerződést, teljes titokban. Jelenleg sem tudunk semmi részletet, csak azt, hogy ez nekünk nagyon sokba fog kerülni. Ez nyilván nem támogatandó dolog.
Lényeg a lényeg, hogy szerintem magának az atomerőműnek, mint technológiának a megítélését hagyjuk a szakemberekre. Nem egy fórumon kell sarat dobálni, tudományosan megalapozatlan dolgokkal. Politikailag meg tényleg vitatható a dolog, és én kifejezetten sajnálom, hogy Orbánéknak még ezt is sikerült elszúrniuk, ahelyett, hogy egy értelmes koncepcióval bővítenék az atomerőművünket.
Nem kő a napelem, az búzáknak való!!
A tökös magyar leginyek atomreaktort építenek, me az a kemény GYÁÁÁÁ!!!
"Biztonságos, hatékony, és alapvetően környezetbarát módszer,"
Kar hogy ezek kozul egyik sem.
"Hozhatnál példát hogy a napelem mennyi ember halálát okozta...ja, semennyit. "
Ezt a baromságot. Hány éve is divat a szélenergia? És 60 év alatt volt két baleset.
Repülőn is nagyon nagy esély van hogy meghalnak ha lezuhan. Mégis többen halnak meg az utakon. Na akkor most hogy is van ez?
De ilyen alapon "tilcsuk" be a járműveket is, mert a gyaloglás még nem okozott annyi halált mint a járművek.
Bírom az ilyen embereket, akik azt hiszik hogy a politika és a gazdasági lobbik bármit is gazdasági érdek nélkül tesz, csak azért hogy nekünk jobb legyen.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!