Igazak ezek a fordítások a Talmudból? Mit tud ezzel kezdeni a magyar állam?
Ezek nem igazak.
Nem az eredeti Talmud -fordítás.Ez egy Luzsénszky Alfonz nevű fickónak a Talmudzsidó című munkájából valók.Ezt már a megjelenésekor is perelték és ő elismerte,hogy nem a Talmudból fordított.Sajnos mai napig forog kézen-közön ez a Talmudnak vélt kamu könyv.Ilyen pl a Gede testvérek és egyébb "szittya" oltok talmudja.Azt hiszem az igazi Talmudot nem is fordították teljesen le magyarra.Én párszor láttam,egy rabbi barátom lakásán.Rohadt nagy méretű könyv.Anno működött egy "Rabbi válaszol" honlap,amíg meg nem halt az ottani rabbi,neki kb minden 10. kérdés erről szólt,és nem győzte írogatni,hogy ezek az idézetek nem az eredeti Talmudból valóak.
azért tedd hozzá azt a háttéranyagot is, 53 as, hogy miért kellett visszavonnia a fordítása hitelességét... akkor úgy már érdekesebb lenne. figyelj kérdező menj el egy zsinagógához és az adott idézeteket a zsidó nagy enciklopédiában kérd meg
a rabbit vagy ott akárkit
hogy fordítsa le neked, kész. jóreggelt
23:13
Találtam egy angol oldalon magyarázatokat ezekre a vádakra(?), de azok is nagyon sántítottak. A zsinagóga, meg nem olyan hely ahol annyira szívesen látnak és fordítgatnak neked, onnan kizavarnak, mint annak a rendje, az nem egy keresztény templom ahova csak úgy bemehetsz.
Szerintem ez az interju pont passzol ide: http://www.youtube.com/watch?v=wSUp0TYpuks&feature=related
Tudom, hogy a tv2 nem valami szinvonalas TV musor, azonban szerintem ez eleg jol osszefoglalja a Talmud korul keletkezett felreerteseket....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!