Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igazak ezek a fordítások a...

Igazak ezek a fordítások a Talmudból? Mit tud ezzel kezdeni a magyar állam?

2010. ápr. 21. 21:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
44%

Ezek nem igazak.

Nem az eredeti Talmud -fordítás.Ez egy Luzsénszky Alfonz nevű fickónak a Talmudzsidó című munkájából valók.Ezt már a megjelenésekor is perelték és ő elismerte,hogy nem a Talmudból fordított.Sajnos mai napig forog kézen-közön ez a Talmudnak vélt kamu könyv.Ilyen pl a Gede testvérek és egyébb "szittya" oltok talmudja.Azt hiszem az igazi Talmudot nem is fordították teljesen le magyarra.Én párszor láttam,egy rabbi barátom lakásán.Rohadt nagy méretű könyv.Anno működött egy "Rabbi válaszol" honlap,amíg meg nem halt az ottani rabbi,neki kb minden 10. kérdés erről szólt,és nem győzte írogatni,hogy ezek az idézetek nem az eredeti Talmudból valóak.

[link]

2010. ápr. 21. 22:28
 12/24 A kérdező kommentje:
Lehet benne valami amit írsz. Mondjuk megtaláltam ezeket a szövegeket egy külföldi oldalon is. Ennek az Alfonznak ekkora népszerűsége volt?
2010. ápr. 21. 22:39
 13/24 A kérdező kommentje:
Most látom, hogy másik fordítást is megjelöltél. Akkor az előbbi komment nem lényeges..
2010. ápr. 21. 22:40
 14/24 anonim ***** válasza:

azért tedd hozzá azt a háttéranyagot is, 53 as, hogy miért kellett visszavonnia a fordítása hitelességét... akkor úgy már érdekesebb lenne. figyelj kérdező menj el egy zsinagógához és az adott idézeteket a zsidó nagy enciklopédiában kérd meg

a rabbit vagy ott akárkit

hogy fordítsa le neked, kész. jóreggelt

2010. ápr. 21. 23:13
 15/24 anonim ***** válasza:
Bocs 74-es,de sokáig volt apósjelöltöm rabbi.Magam is vágom ezt a Talmud-mizériát.A wikipédiásTalmud szócikkben is le van írva,hogy nincs magyar fordítása.Persze ilyenkor jönnek,akik szerint azért,hogy ne értsük meg őket,hogy mit forralnak.
2010. ápr. 21. 23:18
 16/24 A kérdező kommentje:

23:13

Találtam egy angol oldalon magyarázatokat ezekre a vádakra(?), de azok is nagyon sántítottak. A zsinagóga, meg nem olyan hely ahol annyira szívesen látnak és fordítgatnak neked, onnan kizavarnak, mint annak a rendje, az nem egy keresztény templom ahova csak úgy bemehetsz.

2010. ápr. 21. 23:18
 17/24 anonim ***** válasza:
Amúgy ez a "menj el egy zsinagógához és kérd meg a rabbit,hogy fordítsa le a zsidó nagy enciklopédiából:)" elég vicces,látszik ,hogy nem nagyon vágod a zsidóságot.
2010. ápr. 21. 23:20
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
akkor már csak egy maradt, google translate, sok szerencsét
2010. ápr. 21. 23:20
 19/24 anonim ***** válasza:
31%
Keress fel egy hitközséget vagy egy rabbit(nem feltétlenül zsinagógában fogsz találni).De a Talmud nem véletlenül nem lett lefordítva magyarra:egyrészt qrva hosszú,másrészt ókori szövegek,amit nehéz átültetni,nemhogy magyarra,de még a mai héber nyelvre se,harmadrést,mint minden fordítés veszítene az értelméből.pl ha lefordítod angolra a Miért nyúl a nyúl?t nem az lenne úgy.Ezért a rabbik tudnak héberül,és mivel Talmuddal csak azok foglalkoznak-nehéz szövege és tartalma miatt-akik szintén beszélik az ivritet,így fel sem merült,hogy magyarítsák,főleg manapság,amikor a háború után megcsappant a magyarországi vallásos zsidóság.Jah és a Talmudról tudni kell,hogy NEM szent könyv,csaupán összegyűjtött tanítások rabbiktól,Bibliamagyarázatok.Van közösség,a kis létszámú karaiták,akik nem ismerik el a Talmudot,mert az nem I-ntől való,hanem kb egyszerű halandók magyarázzák I-n szavát.Talmud pusztán egy Bibliamagyarázat,sokan nem is olvassák,helyette a tanult,ismert formaságok szerint élnek,tudják mit szabad és mit nem,a 613 micvát.Van még ezen kívül egy-két jelentősebb törvénymagyarázat,ilyen a Sulchán Áruch pl.Egyébként,ha valaki rosszindulatú dolgot akar rákenni egy könyv alapján akár a zsidókra,akár a keresztényekre,akár a muszlimokra elég a Bibliát fellapozni,az is teli van kétes félreérthető véres és gyűlöletes vagy meghökkentő dolgokkal.PL a Léviták törvényei vagy a Jelenések Könyve
2010. ápr. 21. 23:34
 20/24 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem ez az interju pont passzol ide: http://www.youtube.com/watch?v=wSUp0TYpuks&feature=related

Tudom, hogy a tv2 nem valami szinvonalas TV musor, azonban szerintem ez eleg jol osszefoglalja a Talmud korul keletkezett felreerteseket....

2010. ápr. 22. 07:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!