Bevételt adnak az országnak az, hogyha nyílnának olyan állam által vezetett bevásárlóközpontok ahol csak állami cégek által forgalmazott magyar termékeket árulnának nagyon olcsón, mivel az ár egy részét maga az állam fizetné ki a vásárlónak?
ezt már egyszer kipróbálták, az volt a neve, hogy "szocializmus".
nem jött be...
" nandras válasza:
ezt már egyszer kipróbálták, az volt a neve, hogy "szocializmus".
nem jött be..."
hát igen, ehhez nem lehet mit hozzáfűzni
amúgy, kérdező az ÁFA az állam bevétele, ha azt nem kell kifizetni, akkor miből lesz az államnak bevétele?....csak én érzem itt az ellentmondást?
nandras válaszát olvasd el még egyszer figyelmesen, de kiemelem a lényeget neked:
szocializmus - nem működött
16:19
Nem a kommunizmust, hanem a szocializmust. Nem mindegy.
Mint ahogy nem mindegy, hogy
- tanya a bakonyban vagy banya a takonyban
- kecsegve ringó fecske, vagy recsegve fingó kecske
- erek közt szelektálni, vagy szelek közt erektálni
és még lehet folytatni...
A kommunizmust még SEHOL nem valósították meg, az csak egy eszme (mellesleg egészen szép utópia).
A szocializmust azt megvalósították, de az (mint már előttem is írták páran) megbukott.
Ha már megszólalsz, jó lenne, ha tudnád is, miről beszélsz...
Pedro
AZ államnak, hogyan lenne ebből pénze? Tehát ezek állami boltok lennének és ők kifizetik saját maguknak a 25%-át?
Az állam nyeresége 75%.
A másik meg, hogy nem tudnák olyana alacsony áron adni.
Meg kell itthon termelni. HA alacsony áron adnák a termelők akkor a multik is azt vennék és nem a külföldit. Tehát a multik majd csökkentik az áraikat olyan szintre, hogy még mindig náluk érje meg vásárolni.
A legjobb megoldás az lenne, hogy a boltokban a magyar termékekre nem vonatkozna az áfa.
Ezek a "központok" üresen tátonganának, mert "nagyjaink" mindent eladtak, ami mozdítható volt és magyar.
Manapság már a nem mozdítható "pénzforrásokért" sem kell aggódnunk, mert - szerintem - azt is eladták, csak még nem tudunk róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!