Én soha nem politizáltam, de ha facebookon időnként bele-bele futottam 1-1 Bayer Zsolt cikkbe, azok mindig tetszettek, mert szókimondóak és leírják azt, amit más nem mer. Most mi ez a hatalmas utálat őfelé?
Hol?
Ha már linkelsz akkor valami rövidebbet, mert nincs kedve szerintem senkinek elolvasni, hogy igen, ő az aki a Fidesz meg a bla bla bla, mert már nagyon unalmas.
Kb addig olvastam, míg elkezdte számolgatni, hogy hányszor cigányozott......
18.47
rövidebbet linkeljek két oldalnál? megvárjuk amíg elolvasod. gyere vissza este, és megbeszéljük, ok?
"nem ezt mondta"
Nem, ezt írta. És ezzel folytatta:
Ha az ember elüt valakit, különösen, ha az illető gyerek, muszáj megállnia. Tehát meg fogunk állni ezután is. Valamit mégis tenni kell. Jó, ha indulás előtt beszerzünk egy lőfegyvert. Ha elütünk egy gyereket, álljunk meg. S ha gyülekezni kezdenek körülöttünk az állatok, használjuk bátran fegyverünket…)
18.50
de ha jól emlékszem ez azután van, hogy azt írta, hogy lépjünk a gázra mikor elütjük a gyereket, ugye? fura, mert azt gondolnám, hogy ha egy gyerek kerül az autó elé, akkor az ember reflexszerűen fékez. de nyilvánvalóan ez egy rossz reflex ha a gyerek cigány...
Amúgy meg:
Vágvölgyi B. András, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje
„Orbán lett a magyarországi cinikus keménykedés viselkedés- és politikai kultúrájának szimbóluma, tehát a fenti hasonlat alapján a (politikai) gec.izmus oltárképén a főalak.” (A hónap üzenete, Beszélő, 1999. február 2.)
„A dabasi eredményeket és a felsejlő koalíciót nézve ez a jelenet is eszembe ötlött, no meg az, hogy lófa.sz lesz itt, nem Európa.” (A koalíció kur.vája ágyat vet, Élet és Irodalom, 2001. április 13.)
„Ez a durva ebben a szájba kú.rt országban, hogy egyszerre akar mindenki szűz maradni, meg dugni is, és hozzá folyamatosan hazudik. Szolgálati közlemény: Tóth Gy. László halállista-szerkesztő becses figyelmét felhívnám az utolsó mondatra, és tessen szíves többet szemlézni engemet is, mer’ a barátaim már piszkálnak, és a főszerk. is baszogat! A pol. Gec..izmust meg a lófaszosat nyugtáztam, kösz, ha a trágárság jön be, jelezzen, küldöm! Előre is: és még 1x: kösz!” (Egységkongresszusi anzix, Élet és Irodalom, 2001. június 15.)
Tamás Gáspár Miklós, Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje (polgári tagozat)
„Az Orbán-törzs átmeneti típus a kettő között, de azért inkább »nomád«. Térségünkben az uralkodó hatalmi modell mindenütt az Aranyhordáé. Ezt örökölte meg az oszmán és az orosz cári birodalom. (…) De a maffia Olaszországban formailag mégse legális. Nálunk azonban ez a kormány. Don Vittorio kormánya. (…) Orbán Viktor nem nacionalista, nem antinacionalista, hanem képmutató hatalmi megszállott. Orbán és klikkje nem autoritárius (tekintélyelvű), hiszen teljesen destruktív, szétzúzza a rendezett államéletet, párhuzamos, informális hatalmi struktúrákat hoz létre, beleértve a törvénytelen pártmilíciát és párhuzamos titkosszolgálatokat; magához vonja a kormánytól elvileg független hatalmi ágak személyzeti politikáját; személyesen osztogatja a díjakat és kitüntetéseket. (…) Büdös proli, büdös paraszt, büdös zsidó, büdös cigány – ezek a kor jelszavai. Ellenállás nem mutatkozik, sztrájk, tüntetés alig. Kritikai kultúra még akad, de kicsi, elszigetelt, gyönge, bátortalan.” (A helyzet, Népszabadság, 2001. december 24.)
Lengyel László, Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat)
„Orbán Viktor maga tette fejére a koronát, s maga is veszi le. Gondoljanak barátai és ellenfelei bármit, szomorú és tragikus látni, ahogy e gondolkodó és cselekvő, mindig érdeklődést kiváltó politikus kiégve, gépezetté merevedve darálja mondatait. Az élő szemre hideg jéghártya fagyott, a kedves mosoly farkasvigyorrá merevedett. Beszéde, ruhája, arca másé. Sikerült úgy szólnia hozzánk, hogy nem volt egyetlen eredeti, saját gondolata. Gyászbeszédet tartott a Vigadóban Orbán Viktor miniszterelnök. (…) A »magyar élettér«, a »gazdasági patriotizmus«, »magyarnak lenni jó befektetés«, »a magyar visszanyerte hitét és öntudatát« – mind-mind elhangzott már Horthy Miklós rossz kiejtésével, Bethlen István rosszabb, Gömbös Gyula jobb beszédeiben. De nem új 1993–94 retorikájához képest sem.” (Gyászbeszéd, Magyar Hírlap, 2002. február 9.)
Spiró György, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat)
„Jönnek a dúlt keblű mélymagyarok megint, / fűzfapoéták, fűzfarajongók, jönnek a szarból, / csönd van. Senki se pisszen. Alantról / kevéske hűlt költő csontujja int. / Ó, ha gyilkolni szabadna újra, / csámcsogva, hersegve szívnák a vért – / miért is? Ki tudja. Trianonért? – / mered pár utcanév pici csontujja. / Ez olyan klíma: itt folyton beborul, / ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen, / hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél, / és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek, / hogy bebizonyítsuk, / nem csak a szemetek tudnak magyarul.” (Jönnek, Új Írás, 1984)
Elfér köztük Bayer is.
(a gyk trágárságszűrője elsőre visszadobta, pedig ballib díjazottaktól származnak az idézetek. :D
18.54
szerintem Bayer nem az alpári stílusa miatt vállalhatatlan. egy irodalmi szövegben manapság igenis elfér a káromkodás. mondjuk szinte csak b@zmgeegre építeni egy írói stílust, az számomra egy kicsit proli.
szerintem a gond az, hogy okádék, aljas, rasszista írásaival sokat tett azért, hogy a cigányok megítélése néhány év alatt elképesztően leromlott és ezzel együtt elképesztően növekedett az országban a rasszizmus. és ezt mind megszívjuk, nem csak a cigányok, bevándorlók, zsidók, afrikaiak és pirézek... egy normális országban az ilyen embert eldugják, nem kitüntetik. ez a gond, szerintem.
Tetro, nem vagy te olyan buta, hogy ne tudnád, mikor írta azt a Bayer, hogy a gázra kell lépni. Ha esetleg más nem tudná, az olaszliszkai lincselés után. Amikor egy vétlen autós elsodort egy eléugró cigány kislányt. A gyereknek semmi baja nem történt, az autóst, aki megállt segítséget nyújtani, halálra verték a cigányok, a saját gyerekei szeme láttára.
Igen, sajnos vannak olyan helyzetek, amikor a túlélés érdekében célszerű a következő rendőrőrsön megállni.
Még mindig nem látom, hogy hol írt irtásról.
Van egy olyan érzésem, hogy soha nem is fogom.
19.01
tudom mikor írta. amikor a közhangulat néhány közönséges bűnöző miatt egy többszázezres kisebbség fordult épp. ő ekkor kezdett olajat locsolni a tűzre. szerinted véletlen az, hogy a szöveg ennyire kétértelmű? ne viccelj már. direkt úgy írta meg, hogy áthallásos legyen. van ebből az időszakból egy tucat másik cikke is, amely hasonló stílusban készült. pl ha elolvastad volna az elemzést amit linkeltem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!