Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most hogy gondoltok Gyurcsány...

Most hogy gondoltok Gyurcsány Ferencre?

Figyelt kérdés
6 éve , 2010-bn természetesen egy lyukas garast nem adtak volna érte és a pártjáért. Eltelt hat év. Gyakorlatilag sokminden tisztázódott, a pereknek , vizsgálatoknak vége, elmúlt az az időszak ahol ha egy légy megdöglik akor is "mer a Gyúcsá...". Van támogatottsága pl. Mintha a Fideszben is kezdenének csalódni az emberek. Ezért kérdezem, most mik a vélemények róla?

2016. aug. 16. 15:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim ***** válasza:
73%
Nem tudom mashonnan nezni, mint hogy a tulnyomo tobbseg hatarozottan elutasitja (maskepp is lehetne fogalmazni, az pontosabb is lenne, de maradjunk ennel) Nevezheti ezt a tobbseget hottbuta retegnek, aki akarja, ez a tenyeken, plane a tamogatottsagan nem fog valtoztatni.
2016. okt. 14. 14:31
 62/79 anonim ***** válasza:
87%

# 57-es hozzászólásra válaszul:

Kedves Kérdező!

Alapvető vita valóban nincs köztünk Gyurcsány személyét illetően. Magam is azt gondolom, hogy semmivel sem rosszabb Orbán Viktornál. CSAKHOGY: ez nem sokat jelent, barátaim. Orbán Viktornál valamicskével hitelesebb, őszintébb, jobb embernek lenni NEM FELADAT!

Orbán Viktor egy hazug, populista, gátlástalan, hatalommániás ember, aki szellemi rabságban tart sokakat, túl sokakat! Gyurcsány meg kábé ugyanez, multifilter ultralight változatban. Ettől kellene berosálnunk? Na neeeee!

Az, hogy itt még egyáltalán Gyurcsányról beszélgetünk, azt igazolja, hogy Magyarország politikai és szellemi értelemben elveszett. Miért? Azért, mert Gyurcsányt, akik visszasírják (téged beleértve, megkockáztatom), azért sírják vissza, mert Orbán ellenpólusa tudott lenni, egy rövid ideig. Egy anti-Orbán Viktor, ugyanazokkal az eszközökkel, ugyanazokkal a módszerekkel, ugyanazzal a népbutító populizmussal.

És igen: kicsin múlt neki, hogy nem sikerült egy valódi ellen-Orbánná válnia. Ha nincs a globális méretű és Magyarországot is elsöprő gazdasági világválság, még mindig tényező lenne, Orbán alternatívája. Pechhe volt. De ettől nem lesz szent, se mártír, bocsánat...

A baj éppen ott kezdődik, ha ŐSZINTÉN felteszed magadnak a kérdést, hogy ha a dolgok máshogy alakulnak, ha nincs válság, ha nem kell megszorításokat végeznie, és ha még ma is regnálna, az valójában JÓ LENNE MAGYARORSZÁGNAK? Nem hiszem! Hogy ennél jobb lenne, azt elfogadom, de ez KIT ÉRDEKEL?

Ennek a süket országnak épp az a baja, hogy mindig a KISEBBIK ROSSZAT keresi, soha nem a nagyobbik JÓT!

Hogy Gyurcsány jobb Orbánnál, az történelmi tény. Ezt ma még sokan nem látják, de a történelem már igazolta valójában. De komolyan: azért kellene jó embernek látnom Gyurcsányt, mert valakinek, akit Orbán Viktornak hívnak, sikerült még nála is nagyobb ganénak lenni?

Ez a logika nem vezet sehová, maximum odáig, hogy ájuljunk el, ha nyakig húgyban csücsülhetünk, mert legalább nem sz.arban csücsülünk nyakig. Bocsánat a vulgáris hasonlatért, de nem tudomv tisztábban elmagyarázni: amíg mi az Orbán-Gyurcsány tengelyen gondolkodunk, addig a sz.ar és a húgy között mérlegelünk.

De végülis MELYIK ISTEN ÍTÉLTE EZT AZ ORSZÁGOT ARRA A NYOMORÚSÁGRA, HOGY CSAK ÉS KIZÁRÓLAG E KÉT FÉREG KÖZÖTT KELLJEN VÁLOGATNIA? Hogy folytonosan azon kelljen vitatkozni, hogy melyik kupac a büdösebb?! Hát büdös mind a kettő, ez a baj, és ahelyett, hogy azt mérlegelnénk, mi a harmadik út, a két lejárt lemez közül válogatunk. Ez tragédia!

Én, barátom, nem azért vagyok baloldali, hogy mindenáron legyőzzem a jobboldalt politikailag. Azért vagyok baloldali, mert a hitem és meggyőződésem szerint ezen az oldalon van az IGAZSÁG.

Ezt az igazságot Gyurcsány kis híján tönkretette azáltal, hogy a baloldalból egy alternatív (ellen-)jobboldalt akart csinálni, saját magából pedig egy alternatív Orbán Viktort!

Csakhogy aki baloldali, épp azért baloldali, mert NEM AKAR ORBÁN VIKTOROKAT a magyar politikában! Még akkor sem, ha Gyurcsány Ferencnek hívják őket!

Engem nem vígasztalna, hanem egyenesen elkeserítene, ha a baloldal is kitermelte volna a saját Orbán Viktorát, akár Gyurcsány, akár bárki más személyében! Azért vagyok baloldali, mert vezérek helyett ELVEKBEN hiszek, mert nem akarok szektapolitikát, mert nem hiszek az önjelölt álmessiásokban! És hidd el, nem vagyok egyedül ezzel!

A baloldal pont addig tudott váltópárt lenni, amíg megőrizte a saját, sokszor nevetséges bizonytalanságát, szervezetlenségét, belső harcait, vitáit, azaz DEMOKRATIKUS jellegét. Gyurcsány ezt elkezdte szétverni, és a baloldalból egy ELLEN-FIDESZT csinálni, nagyvezírrel, pártfegyelemmel, igazodással, egyszerre lépkedéssel.

Egy szó mint száz, ha Gyurcsánynak nem lett volna peche, egy alternatív Orbánná fejlődött volna, az MSZP pedig egy alternatív Fidesszé. És ha ez sikerült volna neki, én még sokkal szomorúbb lennék, mint most, így.

Örülök, hogy nem sikerült, mert így a baloldalnak van lehetősége valóban feltámadni: szolidáris, humanista, egyetemes, európai, magyar és őszinte politikai erőként! Ha győzött volna, csak egy alternatív kétharmad lett volna az egészből, mert alapvetően, mélyen, lelkileg, ez a két ember, Orbán és Gyurcsány, rettenetesen hasonlít egymársra. Nem véletlenül nevelkedtek egyaránt a KISZ-ben. Két olcsó opportunista, és az én szememben nem sokat javít egyikük megítélésén, hogy a másikuk még aljasabb szenny politikus...

És ez az a pont, amiben NEM ÉRTÜNK EGYET! Közös álláspontunk, hogy Gyurcsány kismiska volt Orbánhoz képest, csakhogy nekem rohadtul elegem van abból, hogy mi mindig a KISEBBIK ROSSZAT kell válasszuk. Nem érdekel már, melyik a kisebbik rossz! A rossz az rossz, a bűnös bűnös. Hogy az egyik "csak" megerőszakol, a másik pedig meg is öl utána, az nem teszi szimpatikussá az erőszaktevőt a gyilkossal szemben.

A magyar baloldal feltámadásának fő tétje, hogy végleg megszabaduljon a saját Orbán Viktorától, akit Gyurcsány Ferencnek hívnak. Mert nem lehet úgy harcolni valami ellen, hogy közben ugyanolyanok vagyunk!

Mert miféle szolidaritásról is beszélsz? Gyurcsány a kettős állampolgárság kérdésében ugyanazt elművelte, amit Orbán a menekültekkel szemben! Miben is volt ő szolidáris? Semmiben!

Most tényleg azt kell mérlegelni, hogy ki a nagyobb gennyláda kettejük közül: aki huszonházrom millió románnal riogat, vagy aki százezernyi migránssal? Hazugság mind a kettő. Mert a huszonhárom millió román valójában két és fél millió magyar volt, a százezres migránsáradat pedig valójában ezerháromszáz MENEDÉKKÉRŐ!

Nincs kedvem hazugság és hazugság között válogatni, hazug mind a kettő. Hogy melyik hazugság a súlyosabb, csak nézőpont kérdése. De engem rég nem érdekel az Orbán-Gyurcsány hazugságverseny, és nem akarok két ganéláda közül választani, aszerint, hogy melyiknek a szaga kevésbé büdös egy kicsit! Elegem van mindkettejükből, nem akarom a további feltámadásaikat! A mindkettejükhöz képest hitelesebb alternatíva kitalálása volna a cél!

2016. okt. 15. 03:13
 63/79 A kérdező kommentje:

Nézd 62-es.

Megértem válójában amit mondasz. De ehhez az egészhez amit írtál összefogóan ennyit fűznék:

Továbbra is csak annyiban nem értünk egyet hogy a baloldalnak hogy kell feltámadnia.

Mert itt azt kell látni hogy ez a két személy hogy függhet még össze. Mert egyszerű párhuzam. Rögtön fel vázolom.:

Gyurcsány Ferenc hatalomra kerülésekpr és utan talán a legnépszerűbb politikai személy volt.(ezért nyert újra).

És annyiban igazad lehet hogy alternatívát akrt csinálni de ahogy te állítod enm egy alternatív Orbánt. Csupán egy alternatív lehetőséget ami ellensúlyozhatja a hierarchikus Fidesz oldalát. Mert mint ő maga is mondta anno:

A demokrácia nem szabad hogy bal és jobboldal harca legyen. Ellenkezőleg mindkettőre egyformán szükség van, ezért egyensúlyban kell lenniük. Ezzel kampányolta a pártjában is mielőtt az a miniszterelnöki székbe ültette.

A nagyobb fele az MSZP-nek ezért választotta őt anno, mert személye valódi ellensúlyt teremthetett a hierarchikus Fidesznek, és annak despota stílusának.

Az egy dolog hogy az MSZP kissebb fele vagyis főleg a vezetősége abszolút nem örült Gyurcsány Ferencnek. Itt kezdődik minden.

Mindkettőjük, ahogy a világ többi pokitikusai is alapvetően mindig tesznek azért hogy legyen elégedetlenség velük szemben. Kettőjük közül egyértelmű hogy anyi a külömbség hogy neki rossz reklámja is volt.

Ugyanis ez az elégedetlen tömb a választás megnyerése után így kezdezt egy mini puccsba. Nem akarok különösebben belemenni hogy az öszödi beszéd csupánn ennek eszköze és az emberek valóban félreértettél a dolgot mert így van. De épp ezért a lényeg:

A beszéd valóban arról szólt hogy ne tököljünk hanem cselekedjünk is mert most a 21.század elején fantasztikus lehetőségek előtt állunk, előző négy évben sokat tököltünk, most ne csináljuk.

Ennyi. Aki nem hiszi keressen rá és figyelmesen hallgassa meg.

Ám sajnoa tartalmaz sok kínos kijelentést ,sok trágár kifejezést. Ezek segítségével igazán nem kell jótehetség ahhoz hogy észrevegyük nagyon egyszerű volt úgy felvázloni mintha arról tett volna vallomást hogy hazudtak eddig és továbbra is ezt akarják tenni. A minap is hallottam egy államtitkárt erre utalni...

Ami ugye így nem igaz. Ez a hazugság.

De így könnyű volt a vártnál nagyobb felháborodást szítani. Természetesen főleg a jobboldalon. Abba se kell különösebben belemenni hogy 2006 októberére ez mit okozott. Azt is sok vita övezi. Pedig egyszerű párhuzam:

Agresszív rendbontás, agresszív rednrakás. Ennyi történt. Nem kizárólag huliganizmus és nem ia kizárólag rendőri túlkapás. Hanem így : zavargások. Amiben a rendőrséget és a rensbontókat kell elővenni.

Viszont ez is egy dolog ami újabb lökést adott. Sokkal egyszerűbb volt azzal példálózni hogy "Gyurcsány rendőrterrort rendezett". Ami így szintén nem igaz, de ezt volt a legegyszerűbb felhasználni.

Innentől kezdve egyre élesebb kritika ért a kormányát de főleg személyét. És itt volt piszpk nagy pechje míg Orbánnak piszok nagy mákja.

2006-tól törvénszerűen itt is nehezedik a kormány dolga mely meglátszik sokmindenen, hiszen 2006-ban nemzetközi szinten megroggyan a gazdaság. 2008-ban kitör mint tudjuk a válság. 2009-re ide begyűrűzik.

Valójában amit a 2006-os események után a Fidesz sokszor felvázolt, vagyis a romlás teljesül. Ezalatt a 3 év alatt folyamatos ellenzéki keresztűz, kritika, ellenpropaganda, magyarul amit mondtam: rossz reklám éri a személyét. Ez okozta a népszerűtlenségének ezt a fokát. Miután lemond később ,a választás utan meg a Fidesznek dagad a melle, mert megvalósult a despotikus előny, 2/3-os többséggel ráadásul. A hieraechikus oldal jött ki jól az egyensúlyozottság helyett.

A baloldal feltámadását abban látom ez alapján hogy ha ez tisztázodik, tehat kitisztulnak a fejek, azzal lehull egy réteg álarc Orbánról és ez automatikus veszteséget okozna neki, gyakorlatilag idővel hitelét vesztené, és ettől támadna fel a baloldal talán sokkal jobban mit azon a verzión amit te preferálsz. És nem azt mondtam sose amit te higy mártír,eg ilyenek...

De ebben az ügyben a napnál világosabb, nála. az igazság.

És ettől fog szerintem feltámadni a baloldal, lehet hogy lassan ám annál példásabban.És még mindent el se mondtam.

Erre még sosem gondoltál?

Egyébként attól volt szolidárisabb hogy az anyagilag súlyos helyzetben élők száma jelentősen csökkent ideje alatt..

A határontúliak kérdése is valami ami eszköz lehetett az imént leírtakban. Jó adjuk meg, riogatott ha úgy vesszük.DE:

Többször kijelenti hogy nem az állampolgársagot sajnálja a határontúliaktól. Arról neki is az a véleménye hogy van hozza joguk hiszen magyar testvéreink. De az mindenképp gondot okoz hogy a magyarországi belső közügyekbe mennyire legyen beleszólásuk. Mert azt az álláspontot is támogatja hogy itt mondjuk szavazni az szavazzon aki konkrétan itt él.

Ez okozta a problémákat. Nem a"magyarellenesség"... Tehát ezt mondom, nem mindegy hogy meséljük el a mesét.

Tehát szerintem érthető miért latom azt hogy nem lesz miniszterelnök, ez tény, de a megújuláshpz, feltámadashoz kell az ő személye mert ebben így kulcs is lehet ha megtörik a jég.

Mit gondolsz?

2016. okt. 18. 13:18
 64/79 anonim ***** válasza:
75%

Szia, én leírtam már, amit gondolok, szerintem te is. Így csak ismételgetjük az álláspontjainkat, nem vitatkozunk.

Nekem az a meggyőződésem, hogy a baloldalnak előbb megtisztulnia kell, csak utána feltámadnia. Szerintem nincs rossz úton a megtisztulás felé, csak Gyurcsánynak és a DK-nak kellene eltűnnie a porondról. Ezt őszintén mondom: minden más baloldali erő számomra hiteles kezd lenni és úgy látom, jó útra léptek. Az MSZP-ben végre hátraléptek az öregek, a posztkommunista, utódpárti elit, aminek rég meg kellett volna történnie. Persze még nyilatkozgatnak időnként össze-vissza, de hatalmuk már nem nekik van a pártban, hanem egy fiatalabb, a múlt rendszer bűneiben kevésbé érintett generációnak.

Bajnai Gordon is hátralépett, noha ő szerintem az egyik legjobb miniszterelnök volt Magyarország rendszerváltás utáni történetében. Csendben egyenesbe hozta az államháztartást, gyakorlatilag egy-másfél év alatt helyrehozta, amit hat-hét év alatt Gyurcsány és főleg az elmebetegül osztogató, populista Medgyessy szétbarmolt (főleg utóbbinak köszönhető, hogy a gazdasági világválság Magyarországot a "normálisnál" is slyosabban érintette).

De Bajnai, talán épp azért, mert jó miniszterelnök volt, képes volt hátralépni, mert megértette, hogy a jelenlétével árt, hiszen ő mindig az ominózus libákkal egy rögzült szószerkezetben fog szerepelni a Fidesz-propagandában (noha az első évében még a Fidesz-kétharmad is elismerte a tagadhatatlan teljesítményét).

Következésképp az Együtt és a PM is rendben van aránylag. Az LMP mindig is hiteles politikai erő volt, egyetlen hibája a végletes kompromisszumképtelensége más pártokkal, amely viszont változna Gyurcsány távozásával. Ők se Gyurcsánnyal se Orbánnal nem állnak össze, mert azzal elvesztenék a hitelességüket a választóik szemében.

Egyetlen sötét folt éktelenkedik ma már csak a baloldalon: Gyurcsány és az ő DK-ja. Én biztos vagyok benne, hogy nélkülük hamar megtalálná a közös nevezőt a többi politikai erő és automatikusan beindulna a baloldal újraegyesülése és feltámadása valamilyen formában. Hiszen már szétesnie is Gyurcsány személye miatt, az ő aktív kiválásával és a személye körüli nagy megosztottsággal sikerült. Ezt nem Orbán okozta, ne tévedjünk, hanem Gyurcsány! Az MSZP-ből ő maga vált ki a DK-val, az LMP eleve nem állt szóba vele, mert a politika megújítását sürgette, és mind tudjuk jól, hogy végtelenül ellenszenves a baloldali tüntetők közül kiemelkedett pártoknak is. Ahhoz az óriási bukáshoz, amiben része volt, szintén nemcsak a Fidesznek van köze, hanem például annak is, hogy az SZDSZ-ben is nagyon sokan utálták őt (Horn Gábor álláspontja arról, hogy hova küldték a választók "Ferit" nemcsak a választókról szólt, hanem az SZDSZ-esek jelentős részének véleményét is tükrözte).

Világosan látszik, hogy a baloldalon sokkal többen utálják vagy kerülik, mint ahányan szeretik. A Fidesz a "központi erőteret", a "nemzeti együttműködést" szinte a Gyurcsány személye köré tudja szervezni. Könnyű dolga van, hiszen Magyarországon, ahol soha nem létezett közmegegyezés, pártokon átívelő "nemzeti minimum", mára kvázi nemzeti minimummá vált, hogy "soha többé Gyurcsány Ferenc!". Ez az egyetlen kérdés, amiben az 5%-os DK-n kívül gyakorlatilag minden politikai erő egyetért, a baloldal nagyrészétől a jobboldalon át a szélsőjobboldalig. Ez az igazság.

A "történelmi" megítélését, rehabilitációját, ha megérdemli, végezzék el a történészek. A politikai rehabilitálására nincs lehetőség, de szükség sincs rá!

Segíthetné a baloldal feltámadását, ha akarná, egyetértek: hátralépve, a háttérből hasznos tanácsokat adva, saját hibáiból, pechéből, ballépéseiből is okulva és okítva az új generációt. Szakértőként, tanácsadóként segíthetne, politikai aktorként csak árthat. Olyan, mint egy magát kakasnak képzelő, megkergült róka, aki békét akar teremteni a tyúkudvarban, és közben nem veszi észre, hogy épp a személye és a jelenléte okozza a pánikot, nyugtalanságot, felfordulást. És mintha senki sem magyarázná el Ferencünknek, hogy a hiba az ő készülékében van, amit akar az nem lehetséges, mert a baloldal valódi egységének épp az ő személye az akadálya. Mert a Fidesszel versenyképes politikai egység csak teljes mellszélességgel, MSZP-DK-EGYÜTT-PM-MOMA-LMP tengelyen jöhetne létre, és ezen a tengelyen több olyan párt is van, amely az ő személyét kizáró oknak és még több olyan, amely gátló tényezőnek, problematikus pontnak tekinti. Vele a baloldali egység nem valósulhat meg, és én személy szerint nem is szeretném, hogy megvalósuljon. A baloldal jelenlegi szétesettségének, nyomorult helyzetének hosszú távon csak egyetlen hozadéka lehetne, amiért egyszer azt mondhatnánk, hogy mégis megérte: ha MEGÚJUL. Megújulni régi arcokkal, lejárt szavatosságú szereplőkkel nem lehet. Az ő dolguk az volna, hogy tanácsaikkal segítsék az új politikai aktorokat!

Ennyit a jelenről és a jövőről. A múltra vonatkozó véleményeddel két ponton sem értek egyet:

1. A határon túliak ügyében: nem igaz, hogy Gyurcsány az állampolgárságot, akár korlátozott szavazati jog mellett is támogatta volna, és nem igaz, hogy nem démonizált. Amit csinált, az aljas volt, sokkal aljasabb, mint bármely más politikai lépése. Riogatott, általánosított, megbélyegzett, kriminalizált és démonizált. Erre nincs mentség. Ez a fajta furcsa, paradox idegenellenesség, amely történetesen magyar "idegenek" ellen irányult, de klasszikusan leképezte a xenofóbia minden tünetét (nem is tudom, hogy nevezzem: auto-xenofóbiának, vagy ön-kirekesztésnek - de minden vitán felül a kirekesztés és a megbélyegzés egy formája volt) gyökeresen ellenkezik nemcsak a jóérzéssel vagy a nemzeti összetartozás elvével, de a liberális alapértékekkel is. Megengedhetetlen és gyalázatos "migránsozás" volt ez, aminek semmilyen igazságalapja nem volt. Azzal a kreténséggel riogatott, hogy csupán csak egy darab papír miatt, amely szimbolikusan a magyar nemzettesthez kötötte volna a határon túli magyarokat, majd mindenki rögtön eladja a házát, kertjét, földjét, otthagyja munkahelyét, otthonát, szülőföldjét, magyar és nem magyar barátait, családtagjait, a földet, amiben ősei nyugszanak, csak, hogy sáskahadként tarolva ellepjék Magyarországot és elvegyék a magyarországi magyar emberek munkáját. Ennek már csak a tetőpontja, zenitje volt Románia teljes kiürülésének rémképe, amikor is mind a 23 millió román (igaz, hogy már akkor is csak 21 volt) áttelepül Magyarországra, elvégre az az ígéret földje, valóságos Kánaán, Románia meg - nyilván - üresen marad és egy óriási medverezervátummá alakul, ahogy lassan visszahódítja a természet a városokat, falvakat, autópályákat magának...

Most is kifordul a gyomrom, ha erre a hazugságkampányra gondolok. Semmivel, de semmivel nem volt sem ízlésesebb sem igazabb, mint a migránskampány: a hazugságnak, a félelem- és gyűlöletkeltésnek pontosan ugyanazokat az aljas, gátlástalan eszközeit alkalmazta, mint a mostani gennykampány a szerencsétlen, otthontalan MENEKÜLT emberek kapcsán.

Még a technika is ugyanaz volt. Kitalálni egy sértő általánosítást, amivel egy kalap alá lehet venni a romániai magyart, románt és minden más nemzetiségű állampolgárt, ősszemosva a jogosultak és jogosulatlanok körét. Átfogóan ROMÁNnak nevezni mindenkit, elmosva a különbségeket.

A Fidesz lopta a receptet, amikor a MIGRÁNS fogalomba vonta össze a menekültet, a menedékkérőt, a bevándorlót és a terroristát (csak épp a letelepedési kötvényes nem "migráns", de azon kívül mindenkit ebbe a kategóriába lehet tuszkolni, hogy egyenlőségjelet lehessen tenni üldöző és üldözött, bűnös és áldozat, terrorista és menekült között, a kollektív gyűlöletkeltés érdekében).

Hogy Gyurcsány ezt megcsinálta, pontosan ugyanazzal az eszköztárral, csak épp más célcsoport kárára, híven igazolja, hogy igenis egy ELLEN-FIDESZT akart kiépíteni, ráadásul azonos eszközökkel. Naná, hogy ő volt a legnépszerűbb politikus sokáig! Hát miért pont nála ne vált volna be ugyanaz a siker-recept, amit Orbán is használ?!

Hazugság, gyűlöletkeltés, megkülönböztetés, félelemkeltés, uszítás és néphülyítés mellett könnyű sikeresnek lenni ebben az országban. Működött Orbánnak, működött neki, és működni fog Vona Gábornak is előbb-utóbb, ha ügyesen koppintja tovább, de ettől egyik sem lesz államférfi, sem hiteles, sem tiszteletre méltó.

Attól mert valami jól működik, még lehet kártékony! A zika-vírus, az ebola, vagy az AIDS például remekül működik, sikeresen fertőz és terjed, ügyesen gyilkol, rafináltan lappang, remekül mutálódik és kiváló képességei vannak az újjáéledésre. Ezek rendkívül sikeres, remek kis vírusok, amelyek képességeiket tekintve minden elismerésünket megérdemelnék, de azért mégsem bontunk pezsgőt a tiszteletükre, mert látványos eredményeikkel egyszerűen MEGÖLNEK MINKET!

Nem tudom ünnepelni, elismerni, tisztelni azt a politikai tehetséget, népszerűséget, ügyességet és találékonyságot, amelyik TÖNKRETESZI, FELEMÉSZTI, ELPUSZTÍTJA MAGYARORSZÁGOT!

Erre utaltam a két rossz közül való választás elhibázott választói taktikájával. Ha ebolás vagyok, nem tudok annak örülni, hogy legalább nincs AIDS-em, ahogy a gyógyíthatatlan tüdőrákost sem vígasztalja, hogy jó a szíve, nincsenek érrendszeri panaszai.

Magyarország választói olyanok, mint az a hibbant haldokló, aki infarktus közben is az agyvérzéstől fél, és örül, ha rákos, mert elkerülte az AIDS-et.

Nevetséges és ugyanakkor szánalmas, síratni való társadalom az, amelyik Orbánnak tud örülni Gyurcsánnyal szemben, Gyurcsányt áhítja, hogy megmentse Orbántól, vagy Vona Gáborra cserélné mindkettejüket!

Mikor jövünk már rá, hogy a látványos teljesítmények, az imádott önjelölt álmessiások helyett talán unalmasabb, de hitelesebb, szakértőbb, igazabb, hozzártőbb politikusokra volna szükségünk? A vezérelvűség és a "naaaagy politikai teljesítmények", bakugrások iránti függőségünk lesz a vesztünk. Így elvek helyett önimádó diktátorok fogják vezérelni az országot, pártok helyett idolok, a nép helyett pedig a népszerűség fog uralkodni...

És ezzel lényegében kimerítettem a második pontot is, amiben nem értek egyet: nem tartom jónak a baloldal uniformizálását, sem üdvösnek a kétpárti demokrácia kiépítését, amiben a szavazó mindig a kisebbik rosszat keresi a lehetséges két opció közül, nem pedig az elveihez, érzelmeihez és meggyőződéséhez legközelebb álló, azt leginkább reprezentáló politikai erőt (a lehetőleg minél több közül)!

2016. okt. 19. 17:32
 65/79 anonim ***** válasza:
87%

"Nem tudom ünnepelni, elismerni, tisztelni azt a politikai tehetséget, népszerűséget, ügyességet és találékonyságot, amelyik TÖNKRETESZI, FELEMÉSZTI, ELPUSZTÍTJA MAGYARORSZÁGOT!"

Mintha Kurcsány és Libajnai nem tették volna tönkre, emésztették volna fel, pusztították volna az országot...ezekszerint nekik el van nézve, a Viktátornak meg nincs. Aki A-t mond, az legyen szíves mondjon B-t is.

2016. okt. 19. 17:48
 66/79 anonim ***** válasza:
72%

"Mintha Kurcsány és Libajnai nem tették volna tönkre, emésztették volna fel, "

Az a baj, hogy hiába erőltetitek ezt agyba főbe, aki normális az képes megítélni, hogy semmi és senki nem fogható a Fidesz pusztításhoz.

2016. okt. 19. 18:05
 67/79 anonim ***** válasza:
70%

# 65 A hozzászólásoddal is sikerült igazolnod, hogy a mai magyar társadalom jelentős része tényleg funkcionális analfabéta, alapvető szövegértelmezési nehézségekkel. No comment...

Épp csak fél oldalnyi szövegben ecsetelem, hogy Gyurcsányt nem kellene felmenteni azért, mert Orbán még nagyobb szahar, hiszen ő is szahar - erre meg te visszakérdezel, hogy akkor Gyurcsány nem szahar? Tényleg ennyire nem bírsz kibogozni egy szöveget, apám? Ülj vissza az iskoldapadba, mert egy ötödikes messze előrébb tart szövegértelmezésben nálad!

Amikor egyiküket az AIDS-hez, a másikukat pedig az ebolához hasonlítom, azzal szerinted mit akarok mondani? Azt-e, hogy érdemes méricskélni őket, vagy azt, hogy nem? Segítek, megadok pár válaszlehetőséget:

a.) érdemes

b.) nem érdemes

c.) funkcionális analfabéta vagyok, nem értem a mondatot

d.) funkcionális analfabéta vagyok, nem értem a kérdést

e.) funkcionális analfabéta vagyok, nem értem sem a mondatot, sem a kérdést

Kérlek, karikázd be a képernyődön a megfelelő választ!

2016. okt. 19. 18:18
 68/79 anonim ***** válasza:
7%

18:05, az "érvelésed" kicsit úgy hangzik, mintha a sorozatgyilkos azzal mosakodna a bíróság előtt, hogy bíró bácsi kérem szépen, én olyan jó fiú vagyok, csak húsz embert öltem meg, nem százötvenet...

:DDDDDD

18:18, tipikusan a "sokat beszél, keveset mond" esete. Azonkívül meg gyakorlatilag mindent sikerült az ügybe belekeverned, olyasmit is (például a "migrácsok") aminek rohadtul semmi köze nincs az aktuális kormány országrabló politikájához. Egyébként nekem nagyon úgy tűnt pár helyen, hogy Kurcsányt próbálod mosdatni.

2016. okt. 19. 18:24
 69/79 anonim ***** válasza:
70%

# 65-ös, még valami: Bajnai Gordon, ha már kérdezed, a libáktól teljesen függetlenül is Magyarország egyik legjobb, legtudatosabb, legprofibb miniszterelnöke volt, igazi szakértő-kormányfő. Igen, jobb volt Orbán Viktornál és Gyurcsány Ferencnél külön-külön és együttvéve is. Nem populizmusban, nem népszerűségben, nem politikai játszmázásban, ez igaz, csak épp kormányzásban. De abban jobb volt!

Tetszik vagy sem, a szakadék széléről hozta vissza az országot, stabilizálta és sok tekintetben növekedési pályára állította, méghozzá rekordidő alatt! Orbán megcsókolhatja a hátsófelét, mert bizonyos értelemben neki is köszönheti a népszerűségét. Ha Gyurcsánytól vagy pláne Medgyessytől kellett volna átvenni a kormányrudat, az első ciklusuk minimum fele arra ment volna rá, hogy megszorításokkal és gazdaságélénkítő intézkedésekkel stabilizálják a szétvert gazdaságot! És akkor oda a népszerűség, talán még a második győzelem is! Bajnai elvégezte a szükséges piszkosmunkát Gyurcsány és Orbán helyett, és néhány tudatos, jól irányzott intézkedéssel helyrerakta az országot, amire Gyurcsány képtelen volt a "minden napra egy új konvergenciacsomag" programja ellenére is. Ez közgazdasági tény, nincs mit vitatkozni rajta.

A liba-ügynek ehhez semmi köze sincsen, az nem a politikai, hanem a menedzseri pályájához tartozik. Ráadásul egy hazugság az egész: egy ágazat összeomlását egy cégvezető nem tudja megállítani. Hogy ez emberi sorstragédiákat szül, az nem ritka, sajnos még az öngyilkosság sem az, hiszen alvállalkozók vesztik el egzisztenciájukat és alkalmazottak a betevőjüket. Ezt viszont kizárólag a tulajdonos nyakába varrni gusztustalan aljasság, és híven tükrözi a Fidesz-propaganda gátlástalanságát az, hogy úgy állították be a szennycsatornáikon, mintha a cég jókedvében ment volna csődbe és vesztett volna TÍZ MILLIÁRD FORINTOT, csak hogy megnyomoríthasson és a halálba kergethessen ártatlan szerencsétleneket.

Ki kell ábrándítsalak: egy cégnek sem ér meg tíz milliárd forintot, hogy ok nélkül öngyilkosságba kergessen valakit, valakiket, és senki sem jelent csődöt puszta szadizmusból. Egy ágazat összeomlásából adódó csőd esetében MINDENKI VESZTES, a különbség csak a veszteség mértéke (elismerem, hogy van aki "csak" pénzt és vagyont veszít, a szegényebb ember viszont akár házat, megélhetést, a gyerekei jövőjét is elveszti). De ettől még mindenki áldozat. Nincs az a gazdag ember, aki tíz milliárd forint elvesztését ne érezné meg. Csak szólok...

Ezt a démonizálást a Fidesz-hazugságipar végezte el, a szokásos technikáival. Bajnai minden pert megnyert, számtalan helyreigazításra kötelezte a bíróság a Fid-ass hazugságipar nagyüzemeit, de persze a helyreigazítás soha sem azonos hatású a rágalommal.

A valódi helyzet más volt. És bár ennek tényleg SEMMI KÖZE A MINISZTERELNÖKSÉGÉHEZ, azért bemásolom a Wikipédiáról, hogy mi volt az igazság. Íme:

"A Wallis még 1998–99-ben, Bajnai Gordon vezérigazgatósága előtt lett a Hajdú-Bét Rt. többségi tulajdonosa. A cég a víziszárnyaspiac összeomlása miatt 2003-ban – a megmentésére tett többszöri tulajdonosi próbálkozás ellenére – 5,5 milliárd forint adósságot hátrahagyva csődbe ment. Beszállítóinak jelentős része nagy veszteségeket szenvedett (egyikük emiatt öngyilkos lett[7]). Maga a Wallis csoport 10 milliárd forint veszteséggel szállt ki a befektetésből.

A média több hullámban foglalkozott az üggyel, amelynek során számos valótlan állítás látott napvilágot Bajnai és a Hajdú-Bét kapcsán. Későbbi bírói ítéletek több médiumot helyreigazításra köteleztek. Hamisnak bizonyult például az a feltételezés, hogy a céget nem fejlesztették és csak a pénzt vették ki belőle.[8][9] További helyreigazítások: FN FN II. MNO MNO, Zsigó Róbert közleménye Hir TV"

Ennyit erről és Bajnairól, akinek még a vitathatatlan miniszterelnöki teljesítményénél is nagyobb erénye, hogy képes volt arra, amite Gyurcsány nem képes: hátra tudott lépni, tudva, hogy a hozzád hasonló idióták sokan vannak, és az ő fejükben (majdnem azt írtam: agyukban) ő örökre "Libajnai" marad...

2016. okt. 19. 18:44
 70/79 anonim ***** válasza:
57%

"Bajnai Gordon, ha már kérdezed, a libáktól teljesen függetlenül is Magyarország egyik legjobb, legtudatosabb, legprofibb miniszterelnöke volt, igazi szakértő"

Hát igen, Libajnai remekül értett a lopáshoz, politikai bűnözéshez, sumákoláshoz. Többek közt az offshore-bizniszben is nagyon ott volt, és a MALÉVot is ő vágta tönkre, és a vörösiszap-katasztrófa is alatta történt. Bele se merek gondolni, mi történt volna akkor, ha szakértő kézzel Pakshoz is hozzányúl...

Ha még marad pár évig, a MÁV és a BKK is ugyanígy járt volna, de te akkor is tapsikoltál volna neki.

"Tetszik vagy sem, a szakadék széléről hozta vissza az országot, stabilizálta és sok tekintetben növekedési pályára állította, méghozzá rekordidő alatt!"

Hja, annyi hitelt vett fel az IMF-től, amennyit Kádárnak nem volt pofája fölvenni egész regnálása alatt. És az ország szegényebb volt, mint Kádár idejében, csak úgy szólok.

"A liba-ügynek ehhez semmi köze sincsen, az nem a politikai, hanem a menedzseri pályájához tartozik. Ráadásul egy hazugság az egész: egy ágazat összeomlását egy cégvezető nem tudja megállítani."

Háppersze, ezt már megszoktuk, hogy rajta kívül mindenki libás, akarommondani, hibás volt. Nincs új a nap alatt. Ha sikert érnek el valamiben, az természetesen az ő egyszemélyes vezetői zsenijüknek tudható be, ha elbarmolnak valamit, arról meg ugye mindig más tehet! Az ellenzék, a "zemútnyócév", a radikálisok, a "komunisták", a nácik, az EU, de még maga Isten is.

Az is roppant érdekes, hogy Libajnai előtt soha semmiféle ilyen jellegű problémája nem volt az ágazatnak.

"Egy ágazat összeomlásából adódó csőd esetében MINDENKI VESZTES, a különbség csak a veszteség mértéke (elismerem, hogy van aki "csak" pénzt és vagyont veszít, a szegényebb ember viszont akár házat, megélhetést, a gyerekei jövőjét is elveszti). De ettől még mindenki áldozat. Nincs az a gazdag ember, aki tíz milliárd forint elvesztését ne érezné meg."

Libajnait mióta érdeklik az emberek? Ha érdeke fűződik hozzá, akkor simán hagyja bedőlni az egész ágazatot. Lehet hogy veszít tíz milliárdot, de ha ezzel megspórol/nyer százmilliárdot máshonnan, akkor nemhogy hagyni fogja, de ő maga saját kezűleg dönti be az adott ágazatot. Ha meg kevés a zseton, ugyanazt műveli amit Kurcsány, vagy a Viktátor: "reform" címén kitalál még pár ezer adót, fogja és lenyúlja a manyupot stb. Rossz nézni ahogy mosdatod ezt az öltönybe bújt köztörvényes bűnözőt.

De akkor itt van még pár finom falat az imádott Libajnaidról:

- A makói gázmezőket ügyesen odaadta kanadai kitermelésre, hazánk kemény 2%-ot kapott a profitból.

- A TV-székházat olyan csodálatos ügyesen adták el, hogy egy másik kanadai cég kereshetett rajta kétmilliárdot. Úgy tűnik, ez nem volt annyira nagy veszteség neki, hogy az ingerküszöbét elérje...

- Sikerült alagutat vágni a másfél méter magas löszfalba. Alagutunk már van, de hegyünk sajnos nincs fölé. Sebaj, pár közbeszerzés, és építenek majd!

- A komplett terézvárosi és erzsébetvárosi frakció előzetesben csücsült.

- A honvédelmi miniszter VALAGRÉSZEGEN szónokolt a Grippenek átadásán...

Úgyhogy aranyapám, te ne idiótázz itt senkit, mert nagyon nem vagy abban a pozícióban, hogy prédikálj itt Libajnai "jócselekedeteiről". Semmivel nem volt jobb a Viktátornál, te próbálod csak jobb színben feltüntetni, nehogy kiderüljön, meztelen a császár...

2016. okt. 19. 19:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!