Az ellenzék miért nem képes beismerni, hogy a fidesznek sikeres a gazdaságpolitikája?
Vonakodva de végül már a felminősítést is megkaptuk, ott is inkább a "nem hagyjuk hogy másképp csináld " miatt volt, mint az objektív szám adatok miatt, hogy ennyit halogatták.. de már legtöbb külföldi elemző is elismeri a magyar gazdaság fejlődését, az ellenzék még mindig fújja a magáét..
Persze lopnak, persze sok mindent nem így kéne, persze a megmondó emberek mindent jobban csinálnának (csak épp ha lehetőség van rá akkor egy épkézláb alternatívát nem tudnak de mindegy. ), oké sok ködös dologban lehet vitázni, sok mindennel lehet vádaskodni, de a gazdaság fejlődését már csak a vak nem látja a számokon.. ennél objektívebb dolog viszont nincs, az összes többi csak süketelés..
36%os sajnos hiába magyarázol nekik, látod az utolsó válaszomra valaki már egyenesen arra utal, hogy a külföldi elemző cégeket a fidesz manipulálja -.- mély a sötétség..
Vagy ha Nem erre utalt, akkor Tippem sincs mire,mivel ezek az elemző cégek pont leszarják mit mond róluk orbán xd
nem azt mondta, hanem hogy ha éppen lehúznának ezek a cégek, akkor a vélemény szerint ezeknek a cégeknek a véleménye súlytalan
valójában pedig az történt, hogyha ezeknek a cégeknek a nagy pénzemberek politikai véleménye előbbre való, mint az objektív osztályozás, akkor tényleg súlytalanok
de persze a végtelenségig ők sem húzhatták a dolgot,és magyar állampapírok kockázatát fel kellett minősíteni
volt erről egy vita, olvassa el akinél kimaradt
Köszönöm kérdező, hogy betettél engem a második helyezésre, ha nem bánod azért még mondanám a magamét :)
Először is még senki se válaszolt a kérdéseimre...ez elszomorít, nagyon elszomorít, de akkor nincs mit tenni. Ha nektek tényleg, csak és kizárólag a végeredmény számít, a hogyanja pedig mellékes, akkor amellett érvelnék, hogy a szomszédainkhoz képest még mindig lemaradásban vagyunk. (ámbár nekem mindig az a része lesz érdekes a dolognak, hogy mitől lesz egy gazdaság sikeres)
"a szlovák-román gdp/gdp% adatot pedig már leírtam hogyan kell kezelni, főleg annak a tükrében, hogy ilyen hírt először 6 év kormányzás után sikerült csak írni, és ennek is jó oka van, méghozzá az autógyárak üzemszünete "
Tévedsz, a pár év szakadatlan fejlődési tendencia miatt lett felkapva ez az "alső negyedévben csökkent a fejlődés" hír, de már ezen időszak alatt is elmondható volt, hogy mások nagyobb ütemben fejlődnek...
Ugyebár kérdező a felminősítést ítéled meg egy olyan külső tényezőnek, ami objektívan azt támasztja alá, hogy fejlődünk. Nem vitatom, csak nézzük meg a többi országot is (néhány hónappal ezelőtt csináltam még meg ezt a kis utánanézést, ha akarod majd frissítek):
(sorrend:S&P , Moody's , Fitch)
Megnéztem és Románia(BBB-,Baa3,BBB-), Szlovákia(A+,A2,A+), Lengyelország(BBB+,A2,A-), Szlovénia(A-,Baa3,BBB+) és Csehország(AA-,A1,A+) még mindig jobban teljesítenek, sőt ezekben a kategóriákban is felettünk állnak.
Szerbia és Horvátország (utóbbihoz kicsit vegyesebben állnak hozzá) vannak alattunk.
Ezek az országok felettünk vannak, ezeknek már akkor megadták a "befektetésre ajánlott" kategóriát mikor mi még csak a "bóvli" osztályban voltunk.
Ha abból az érvrendszerből indulok ki, mint ti, akkor ezeknek az országoknak is sikeres, ha nem sikeresebb (hisz mi még csak most érünk fel a szintjükhöz) a gazdaságpolitikájuk, tekintve hogy ők ilyen eredményeket tudtak elérni.
Idéznék tőled kérdező:
"oké sok ködös dologban lehet vitázni, sok mindennel lehet vádaskodni, de a gazdaság fejlődését már csak a vak nem látja a számokon.. ennél objektívebb dolog viszont nincs, az összes többi csak süketelés.."
Amiket fentebb soroltam minősítéseket országokra lebontva, azokat nem én mondom...hanem a legtöbb külföldi elemző cég, a "britek" és nem egyénenként, hanem közösen.
legalább a saját linkjeidet olvasd már el amúgy, ez a hír a 2016 Q2 előző évi azonos időszakához mért adat, semmi több, és nem is lenne a ballib lapoknak többet érdemben lehoznia, hiszen akkor nem lehetne azt sugallni ami nem igaz
a fitch pl azzal húzta a felminősítést, hogy "A növekedéshez nem jegybanki program, hanem reformok és kiszámítható üzleti környezet kellenének."
blablabla...
tehát nem a gazdaságpolitika érdekel minket, hanem a bulvár
nem lesz itt semmiféle gazdasági bővülés... mondták ezt 2013ban aztán meg lett
ennyit erről
Ja a kedvenc érvem is előkerült, aki bármivel alátámasztja hogy a fidesz nem hazudik valamiben az egy fidesz hívő lehet csak.. köszönjük ezt a csodálatos logikát a kedves baloldali népbutító propagandáknak!
És sörpocak igen, jobb a minősítésük, de én nem is azt állítottam hogy mi vagyunk a királyok, hanem hogy jó irányba tart a gazdaság, és pont mint ahogy te is állítottad, hogy ők már akkor javasoltak voltak befektetésre amikor mi még bóvli voltunk, pont ezért Nem támaszt alá Ez az érv semmit, hogy bezzeg Most is jobb a minősítésük, ettől még a mi minősítésünk is javult, ami lehetetlen lenne ekkora politikai szembeszélben (tudni illik sokan nem akarják hogy orbán vezesse az országot) ,ha nincs mögötte valós eredmény! Sokkal inkább fordítva, ha egy ország elkezd jobban teljesíteni, általában 1 éven belül megkapja a magasabb minősítést, ellenben mo esetén azért tippelt az összes valamire való közgazdász már tavaly felminősítést, mert már Akkor lejárt az 1 év és nálunk szinte kivételes módon 2 évig vártak a felminősítéssel! A civil befektetők kedveltsége és a cégek ajánlása közti arány mo-n volt a felminősítés előtti időszakban a legabszurdabb! Ennél tovább már nem lehetett húzni, a jobb besorolás kiosztását! Egyébként csak említés szintjén elárulom, vannak országok ahol egyensúlyban van a besorolás a befektetői véleménnyel pl németország anglia Norvégia stb és van ahol a befektetőkhöz képest felül becsülik, ilyen pl mexikó stb nézz utána a többinek! És van ahol alul becsülik ilyrn pl mo!
De egy szó mint száz a felminősítés tagadhatatlan, az hogy más még így is jobb minősítésen van nem cáfolja a magyar fejlődést pláne Akkor nem, ha ráadásul azok az országok ebből a szempontból pont h stagnálnak magukhoz képest!
Amit a 2 évig várásról mondtam viszont már csak hab a tortán!
a bóvliról
"Ám az elmúlt évek fatális tévedései, kínos hibái és a kiváló minősítéssel ellátott nagybankok utólag kiderült botrányai után a hitelminősítők objektivitásában nehéz bízni. Az európai pénzügyi felügyelet (Esma) a napokban jelentette be, hogy vizsgálatot folytatott a hitelminősítőknél, amelyek »nem tanultak a hibáikból, és sok esetben ugyanazt a káros gyakorlatot követik, mint korábban«. Az Esma vizsgálatának eredményeként ezért kilátásba helyezte a globális piacon monopolhelyzetben lévő Moody’s, a Standard and Poor’s és a Fitch Ratings megbírságolását. Mint a jelentésükben írják: ezek az ügynökségek szabálytalanul jártak el döntéseik meghozatalakor, előre kiszivárogtatták egyes államok besorolásának megváltoztatását, amivel teret adtak a manipulációnak.”"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!