Az ellenzék miért nem képes beismerni, hogy a fidesznek sikeres a gazdaságpolitikája?
Vonakodva de végül már a felminősítést is megkaptuk, ott is inkább a "nem hagyjuk hogy másképp csináld " miatt volt, mint az objektív szám adatok miatt, hogy ennyit halogatták.. de már legtöbb külföldi elemző is elismeri a magyar gazdaság fejlődését, az ellenzék még mindig fújja a magáét..
Persze lopnak, persze sok mindent nem így kéne, persze a megmondó emberek mindent jobban csinálnának (csak épp ha lehetőség van rá akkor egy épkézláb alternatívát nem tudnak de mindegy. ), oké sok ködös dologban lehet vitázni, sok mindennel lehet vádaskodni, de a gazdaság fejlődését már csak a vak nem látja a számokon.. ennél objektívebb dolog viszont nincs, az összes többi csak süketelés..
Ohh tökéletes, itt van a 36%-os fideszes hozzászólónk is! :) Ez azért nagyon jó, mert vele is van néhány olyan vitám, amik kapcsán máig várom, hogy visszatérjen és érveljen, mert sajnálatomra magamra hagyott, ámbár gyanítom a lepontozást azt nem felejtette el sosem :)
De sebaj, mert most itt van, és meg is válaszolhatja a kérdésemet: A Fidesz mely intézkedései voltak eddig sikeresek? Mitől javulnak a mérőszámaink? :)
A gazdasag fejlodese nem egyenlo az emberek joletevel.
A fidesz miert nem kepes beismerni hogy a kormanyzasa alatt, a gazdagok vagyona tovabb nott, a szegenyek vagyona pedig tovabb csokkent. Nottek a tarsadalmi kulonbsegek, egyre tobben elnek melyszegenysegben. A magyar cegek termelekenysege tovabbra is az egyik legalacsonyabb europaban.
A lakossag elmeallapotarol ne is beszeljunk.
17 ez, hogy a gazdagok egyre gazdagabbak és a szegények egyre szegényebbek lesznek a globalizáció törvényszerű hatása és az egész világra vonatkozik, és nem is lehet már megállítani sajnos
-------------
#14 62%-on "először tanulj meg leírni egy mondatot, mert sajnos értelmezni nem tudtam, amit odaböfögtél....Attól hogy én a hulladék emberekkel"
Hogy te nem tudsz értelmezni egy mondatot, az nem a mondat hibája. Kevesebbet "böfögj" és káromkodj és ne nevezd a másik embert hulladéknak, még ha ellenfeled is - mert ez bizony nem mindegy, és rád nézve szomorú következményekkel jár.
Aki így beszél az emberekről, annak biztos, hogy nincs igaza, azt tudja minden ember, aki valamit is sejt az ember lényegéről, a szóról, a beszédről, az Igazságról.
"17 ez, hogy a gazdagok egyre gazdagabbak és a szegények egyre szegényebbek lesznek a globalizáció törvényszerű hatása és az egész világra vonatkozik, és nem is lehet már megállítani sajnos "
Akkor miert van az hogy egyes fejlett orszagokban csokken a kulonbseg az emberek vagyona kozott, mas orszagokban pedig no. (oroszorszag, magyarorszag, ukrajna pl)
Majd akkor lesz sikeres a fidesz (orbán) gazdaságpolitikája ha nem a közmunkásokkal csökkentik a munkanélküliek létszámát és a nyugatra távozott honfitársaink hazatérnek, valamint Magyarországon egy normális bérrendszer lesz, amíg ez nemtörténik meg addig csak vegetálásról beszélhetünk és mutyizásról, mert ugye a fideszes haverok most is jól keresnek, a fideszes főmuftik mesebeli vagyonokat gyüjtenek pár év leforgása alatt, csak az átlag Magyar nemtud normálisan megélni a kevés kis béréből. Ami jól látszik az az hogy a fejlesztések nagyrésze az UNIO támogatásaiból valósul meg ha ezek nemlennének akkor megnézhetné magát orbán, nemlenne mivel dicsekedni neki. Mert szeret a nagy eredményeivel dicsekedni, (Magyarország jobban teljesít) Közbe meg ithon azt akarja elhitetni az emberekkel hogy az UNIO a sátán ami ellen ő harcol a Magyar emberek érdekében, ez már viccnek is rossz, és kezd nevetségessé válni.
Magyarország évi átlagos egy főre jutó GDP növekedése 2010-óta FELE Szlovákiáénak vagy Romániáénak. (forrás: [link] )
Ezt még régebb számítottam ki, ha nem hiszed számold ki te is, sajnos nem kaptam meg a kérdést ami alatt számoltam. És ebben még nem volt benne a zseniális 2016-első negyedév ahol UTOLSÓK voltunk Európában gdp-növekedésbe, ráadásul a második negyedévben is messze álltunk pl. Romániától. Ez a negyedév -0.5 év a környékünkhöz képest. ( [link] ).
Minél teljesítünk jobban? Mond el nekem.. Tv-be nyomják a statisztika bűvészkedést, aztán az ilyen nagy kudarcokat mint az első negyedév fél szóval talán bemondják s annyi. Milliárdokat költenek kampányra, és sok birka tudatlanul mindent megesz. Ha kicsit utána számolsz a dolgoknak teljesítmény 0, csak nagy duma.
Minél teljesítünk jobbat? Válaszolj kérdező!
Nem értek a Közgazdaságtanhoz, de amit én látok az az, hogy gyakorlatilag aki értelmesebb és jó szakember az már vagy kint van, vagy most készül kimenni nyugatra. Mellette munkaerőhiány van úgy, hogy közben tele vagyunk rejtett erőforrással és közmunkásokkal.
Közben gombamód készülnek az olyan beruházások, amik csak viszik a rengeteg pénzt és túl sok társadalmi hasznuk nincs.
Az egészségügy romokban, az oktatás romokban, az adók magasak a jövedelmek alacsonyak. Azért az szerintem elég sokat elárul egy ország gazdaságpolitikájáról, hogy jóval alacsonyabb bérek mellett is jobban megéri egy gazdagabb országba kimenni vásárolni, mint itthon.
Valami nagyon nem oké. Feri is elqrta, de Viktor szerintem tökéletesen folytatta a hagyományt. Aztán az az érzésem, ha a Gabi kerülne hatalomra, ő sem lenne jobb, csak tovább rohadna az ország.
Mellesleg az csak szerintem gáz, hogy vezető kormánypárti politikusok együtt bandáznak az egyik legkomolyabb alvilági figurákkal? Vagy annak van igaza, aki szerint a politikusok kvázi az alvilág PR managerei?
Kérdező, te nem tudod beismerni hogy az MSZP után a Fidesz kormány is bebukott. Közép-Európa szinten a gazdasági növekedésünk leghátul kullog (már kifejtettem), Szlovákiától még jobban leszakadtunk, korrupció az egeket veri, eszméletlen összegeket költenek párt kampányra ami felháborító, adózók pénzét sajátos hatalmi érdekekre költik...
Káosz az egészségügyben (bár az orvosok fizetését emelik, ami már talán versenyképes lesz legalább a Szlovák bérekkel, de az ápolók, mentősök helyzete változatlan), káosz a tanügyben, megbukott az oktatási rendszer a tanárok többsége szerint. És migráns ügyben is megbukott a Fidesz, ha hiszitek ha nem: már 2014-be lehetett volna határzár, már a kezünkbe lehetnének a papírok hogy Magyarország nem kér a kényszer betelepítésből ha eszméletlen pofátlan módon le nem szavazzák a Jobbikos javaslatokat. Bebizonyították hogy a migránskártya csak kampány érdek, semmi más.
Megbukott a Fidesz, kaotikus a helyzet. A kártyavárat már csak a milliárdos médiára költekezés tartotta fent. Mielőtt nem kezdték el a migránsozást alig 2%-ra voltak a Jobbiktól, a bukások könyvelve volt. De ezzel csak időt nyertek, nem húzzák már sokáig kormányon. Hiába adják elő hogy itt már úgy élünk mint Svájcba ha a bőrünkön semmit nem érzünk belőle.
14:Nem tudom mit erőlködsz kicsi rigó, ami mondatot leírtál az értelmetlen.Olvasd át mégegyszer, ne pedig engem fikázzál:
"az 1 és a 8 elég stílusa miatt szerény intellektusról tanúskodik - minden hogy jobb vagy bal - egyik sem, hanem lent van, a béka alatt a mocsárban."
Ha szerinted ebből a mondatból tisztán ki lehet venni hogy te mégis mit akartál írni, akkor igencsak bajok vannak az értelmi képességeiddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!