Én nem értem, miért olvasom sokszor azt pl. itt is, hogy a magyarok bénák, itt minden rossz, mindenben rosszak vagyunk stb. Ha megnézzük a jelenlegi olimpiai éremtáblázatot, akkor is ez látszik?
Az ilyen dolgokat miért nem vesszük észre? Jelen pillanatban így néz ki:
1. USA
2. Kína
3. Japán
4. Magyarország
5. Oroszország
A világ szinte összes országa ott van az Olimpián, és mi a 4. legjobbak vagyunk. Sőt, az első napon még vezettük is az éremtáblázatot. Jó, tudom, hogy változni fog, voltunk már igazából lentebb is, és még bizonyára leszünk is, de Németországnak pl. még csak 1 aranya van és sokkal lentebb van. Vagy mondhatnék rengeteg "nagy" országot, akik meg sem közelítenek minket.
Ezt miért nem vesszük észre, miért mindig a negatívumokat emeljük ki?
Én nem vagyok liberális, mégis gyűlölöm őket.
Mondjuk, én az emberiség nagy részét gyűlölöm és kiirtanám őket, mert romlottak.
"A világ szinte összes országa ott van az Olimpián, és mi a 4. legjobbak vagyunk. "
Nem mi, hanem a Hosszú-Tusup páros. Az a páros, akit még december körül vastagon fröcsögött itt jó pár hozzászóló, kígyót-békát kiáltozva rájuk, mikor Katka kiállt a nyilvánosság elé, és azt mondta, hogy nagyon komoly problémák vannak a "vezető" úszók felkészülése körül. Nem örülök, hogy igaza lett, de a magyar úszósport ezen az olimpián csúnyán megbukott, az üdítő kivételt csak néhány fiatal úszó jelentette, akik önmagukat felülmúlva szerepeltek (itt nem csak Kenderes csodás bronzérmére gondolok).
Valójában az olimpiai szereplésünkben igazából eddig csak a vívó szakág emelkedett ki! Ehhez képest róluk alig beszélünk. Az úszóink közül egyedül Hosszú az, aki tényleg fenomenálisan teljesít, róla meg már említették, hogy sokan egyenesen lehazaárulózták még fél éve. Gondolom a kajakosaink is jól fognak szerepelni, de például az, hogy Gyurta Dani, hogy lebőgött az jól rámutat arra, hogy gondok vannak a vizes sportokban, mert ez nem az ő hibája volt -eddig a vízilabdázóink sem villognak, csak sorra hozzák a döntetlent, ha nem javulnak, ebből nem, hogy arany nem lesz, de még dobogó sem- vannak itt gondok a vizes szakágban rendesen.
Tóth Krisztián dzsúdós -ami nem egy sztárszakág a magyar sportban- például fájdalmasan jól jellemezte a helyzetet:
"Ha valaki aranyérmet szerez, akkor az folyamatosan kokszol, ha valaki ezüstérmet szerez, akkor az hogy rontotta el a döntőt, ha valaki kiesik, akkor... Hallottam olyat, hogy csak súly a repülőn, akkor meg minek jön ki..."
Elkanyarodtam kicsit a kérdéstől, de attól, hogy aránylag jó eredményeket érünk el olimpiákon, attól az még nem kellene, hogy a fejünkbe szálljon, ennek kb. másfél hét múlva vége lesz és nem minden nap fogunk érmekre ébredni, lesz még néhány nagy pofáraesésünk, hogy olyan, akitől minimum érmet vártunk kiesik az elődöntőben.
Amúgy meg más témakör, de például a finnek akik vannak ötmillióan, hogy a fenébe adnak ennyi remek autóversenyzőt a világnak? Pl. négy Forma-1-es bajnoki címet hozott el eddig Keke Rosberg, Hakkinnen meg Raikonnen, pedig a finneknél még Nagydíj sincs, mi meg hiába költünk milliárdokat a Hungaroringre épkézláb magyar autóversenyző nem, hogy formaautózásban, de sehol másutt nincs. Jó igen a lelkünk lenyugtatására befizettük a leggyengébb csapatba egy évre Baumgartnert még 2004-ben, de azóta semmi.
Ezzel csak arra akarok célozni, hogy Magyarország attól még nem lesz a világ közepe, hogy jól állunk az éremtáblázaton, és sajnos a hétköznapi problémáinkat sem oldja meg.
Kedves 29%-os, engedd meg, hogy idézzem számodra Tamási Áront:
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."
Te embernek hitvány vagy...
"Mondjuk, én az emberiség nagy részét gyűlölöm és kiirtanám őket, mert romlottak."
Öregem, olyan vagy, mint valami emós pitsa. :D
Remélem még nem kezdtél el kamaszodni.
Igazából a válaszok többsége igazolta, amit felvetettem. Előtérbe kerültek megint a negatívumok, hogy mi inkább rosszak vagyunk, mint jók, és ha valamit el is érünk, azt is úgy magyarázzuk, hogy "jó, van egy-két sportoló, aki nagyot alakított, de egyébként sz*r minden". Pl. az a válaszoló, aki ezt írta, egyből a negatívumokat kezdte el sorolni, hogy a magyar sport milyen rosszul áll, miközben sorra hozzuk az érmeket. :D Egyébként én is tudom, hogy fogunk még látni bukásokat is, mint ahogy láttunk eddig is, de ez sport, nem lehet elvárni, hogy mindenki a legjobb legyen. Nem is erről szól a kérdésem.
Ezt nem értem, mi történt a magyar néplélekkel, hogy ilyen negatív, mindig a rosszat látja, a negatívukat emeli ki. Az is nevetséges volt, amikor az EB-n, amikor még vezettük a csoportot, a média azon rágta a körmét, hogy kiesünk-e, ha harmadikok vagyunk a csoportban. És teljesen úgy számoltak velünk, és nézték a többi csoport állását, mintha a harmadik helyen állnánk, miközben vezettük a csoportot. Mindig a negatívumok vannak előtérben, hogy kicsik vagyunk, rosszak vagyunk, úgyis elszúrunk mindent. Ez tükröződik az eddigi válaszolók írásaiból is.
"hogy a magyar sport milyen rosszul áll, miközben sorra hozzuk az érmeket. :D"
A magyar sport (legalábbis az úszás, ami eddig leginkább kitette a magyar szereplés jelentős részét) valóban rosszul áll. De idesorolható a tenisz, az asztalitenisz, a torna is. Ez nem jelenti azt, hogy mi magyarok (úgy összességében) szärok vagyunk, de az olimpián spec az idén nem jeleskedünk (legalábbis eddig nem úgy, ahogy az az előzetes várakozásoknak megfelelő lenne). Úgyhogy rossz volt a példád. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!