Miért van az hogy a magyar emberek ennyire sajnálják a külföldi magyaroktól a magyar állampolgárságot?
Mindenhonnan csak azt lehet hallani hogy ha nem Magyarországon élnek, nem magyar adót fizetnek akkor miért kaptak állampolgárságot..
Miért kell a külhoni magyarságtól ennyire sajnálni az állampolgárságot, miközben avval semmi kárt nem okoznak Magyarországnak?
A válaszokat előre is köszönöm :)
Fejenként 50-100 ft?
Mondjuk ennyit vesznek el mindenkitől hogy támogassonak minket?
Ezt kell sajnálni?
Mi nem várjuk el, csak jó esik hogy gondolnak ránk.. :)
Ez igy nem ellentmondasos egy kicsitt?
A mi pénzünkből ortodox templom..
Képzeld igen, még azt is épitenek. - El tudom kepzelni, mivel ha eddig nem esett le, Szekelyfoldon elek. De veled ellentetben en nem varom el hogy csak ugy tamogassanak engem, csak mert magyarul beszelek.
Sot jobb is lenne ha a politikusok feldugnak a tamogatasaikot valahova, igy legalabb az atlagemberek nem utalnanak meg ezert is. Es akkor jobb lenne koztunk a viszony. Pont.
Te itt a pénzen lovagolsz, 'támogass, mit sajnálod tőlünk', pedig itt elvekről van szó. Természetesnek veszed, hogy neked jár az állampolgárság, ezáltal a szavazati jog.
Az állampolgárnak nem csak jogai, kötelességei is vannak!
• A közterhekhez való hozzájárulás kötelessége
• A honvédelmi kötelezettség
A kötelességeket nem akarod/nem vonatkoznak rád, de a jogokat elvárod??
Nem a határon túli magyarság kultúrális/anyagi támogatása ellen vagyok, ezt helyeslem, hanem a politikai mutyit ellenzem.
"De egyrészt minket is érint az ügy.
Arról döntünk, hogy ki kinálja a legtöbb segítséget a külföldi magyarság számára."
Na ez az basszus... Titeket addig érdekel a dolog hogy nektek jó legyen, az itt élőknek viszont ez sokkal többről szól.
"Amig nem a FIDESZ volt hatalmon addig le voltunk szarva, de azóta kapunk egy kis megbecsülést. "
Külföldön élsz, egy másik országban, nem értem hogy miért tőlünk vársz bármit is.
AMit irtál:
Itt sajnálták a pénzüket, erre mondtam hogy ezek a magyarság összetartásához kellenek, ezért nem kell sajnálni azt a pár forintot.
És én tényleg de tényleg nem várom el, csak jól esik látni hogy valaki gondol ránk.
Politikai mutyi alatt mire gondolsz?
Amúgy érdekes volna ha a külhoniak arra szavaznának akire ti is akkor biztos nagy örülnétek, és akkor már helyes volna ez az egész. :(
Remélem neked pedig azt kell majd hamarosan elfogadnod, hogy jól arrébb löknek a húsos fazéktól :)
Egyébként belőled simán kinézem, hogy a román kormányt is ott próbálod meg lenyúlni ahol csak lehet, gondolom neked aztán mindegy, hogy ki adja a pénzt, csak te is kapj belőle.
Politikai pályán nem gondolkoztál még? Viktor biztos megadná neked a kellő támogatást. Ha sikerrel jársz, akkor a román kormányt is meg tudod fejni. Biztos neked is eszedbe jutott már ez a remek ötlet.
Nyugi, nem nyúlok én le semmilyen pénzt.
Különben NEM romániai vagyok.
Itt sajnálták a pénzüket, erre mondtam hogy ezek a magyarság összetartásához kellenek, ezért nem kell sajnálni azt a pár forintot.
Te nem latod vagy nem akarod latni hogy pont ezert a 100 forintert inkabb szetmegyunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!