Miért van az hogy a magyar emberek ennyire sajnálják a külföldi magyaroktól a magyar állampolgárságot?
Mindenhonnan csak azt lehet hallani hogy ha nem Magyarországon élnek, nem magyar adót fizetnek akkor miért kaptak állampolgárságot..
Miért kell a külhoni magyarságtól ennyire sajnálni az állampolgárságot, miközben avval semmi kárt nem okoznak Magyarországnak?
A válaszokat előre is köszönöm :)
Vajdaságban kb 220 000 magyar él.
A cél az hogy ez megmaradjon...
Aha persze.
A valós célja ennek a határon túliak szavazatának megvásárlása, ahogy azt szépen le is írtad.
Aztán majd rajtunk, Magyarországi magyarokon behajtják amit megígértek nektek.
Nektek végül is tök jó, ti csak nyerhettek rajta, de nem veszthettek....... velünk ellentétben. Mi meg CSAK veszthetünk azzal ha ti is szavaztok.
Végül is nem titeket érintenek az emelkedő adók meg Orbánék baromságai.
Ez akkor lenne fair, ha minden egyes határon túli szépen leszolgálna 1-2 évet a magyar hadseregben és csak utána kapná meg az állampolgárságot és a szavazati jogot.
Akkor már elmondható, hogy ti is adtatok nekünk valamit, és nem csak élősködtök rajtunk.
És félreértés ne essék, nekem a határon túliakkal alapból nincs bajom. Csak azokkal akik elmentek szavazni, és úgy gondolkodnak mint a kérdező.
"Ez akkor lenne fair, ha minden egyes határon túli szépen leszolgálna 1-2 évet a magyar hadseregben és csak utána kapná meg az állampolgárságot és a szavazati jogot."
Tehetünk mi arról hogy elszakítottak Magyarországtól?
Nem volt elég átélni ezt a szenvedést, még dolgozzunk pár évig, az állampolgárságért? Nem tudom hogy akkor is az lenne a véleményed ha te lennél külhoni magyar.
Ja és hogy gondoltad a 70 éves szegény bácsik is beállnak katonának?
Komoly te akarod megmondani hogy én hová költözzek?
szánalmas
Komoly te akarod megmondani hogy ki nyerje a választást?
szánalmas
Komoly te akarod megmondani hogy én kinek adjak pénzt?
szánalmas
a katonáság butaság, nincs is sorkötelezettség
"Az nem szánalmas, hogy konkrétan egy MÁSIK ország jövőjébe szólsz bele és döntöd el, hogy hova menjen mások pénze?"
Mikor döntöttem el hogy hová menjen egy ország pénze el?
Hát én biztos hogy nem döntöm el soha.
Én csak mondtam hogy miért szükséges ez a pénz.
Attól még nem én döntöttem el hogy mi legyen az adott pénz sorsa.
Igen, minden rendben, a magyar kormány adja (a Ti örömötök ezért teljesen érthető).
Sajnos a magyar demokráciát tússzul ejtette egy maffiabanda. A 2/3-os parlamenti többség NEM a szavazók többségét jelenti, csak a manipulált választási törvényt, a fizetett, megvett szavazókat. Ezért a sok dűhös ember, ezért kapod a sokszor bántó válaszokat.
Sajnos Ti is a fidesz bábjai, kiszolgálói vagytok, még ha akaratlanul is.
Igazad van, nekünk kell jól szavaznunk, választanunk, de mint írtam a demokráciát tússzul ejtették, minden poziciót elfoglaltak, a választási törvényt a saját érdekeik szerint módosítják, a választási iroda a fidesz kezében (olvastad az MSZP vs kopaszok esetet?), a főügyész fideszes, a média nagy része a fidesz befolyása alatt van (állami pénzekből, reklámokból). Bebetonozták magukat, demokratikusan eltávolítani szinte lehetetlen, mi lesz így?!
Csak a demagog, populista szöveg, a mutyik, közben az ország tönkremegy.
Remélem most már Te is megérted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!