Miért van az hogy a magyar emberek ennyire sajnálják a külföldi magyaroktól a magyar állampolgárságot?
Mindenhonnan csak azt lehet hallani hogy ha nem Magyarországon élnek, nem magyar adót fizetnek akkor miért kaptak állampolgárságot..
Miért kell a külhoni magyarságtól ennyire sajnálni az állampolgárságot, miközben avval semmi kárt nem okoznak Magyarországnak?
A válaszokat előre is köszönöm :)
# 68
Van itt jó sok szegény ember, akiknek élelemre se mindig futja. Lehet nekik segíteni. Mégis csak nemzettestvéreid. ;-)
Aztán van egy úgynevezett államadósság csökkentő alap, amibe bárki befizethet. Te is, ha jól esik.
Vannak alapítványok, amik a polgárok hátrányos helyzetű köreit segítik. Őket is szabadon támogathatod.
És még rengeteg lehetőséged van neked is tenni az anyaországért, mint ahogy mi is ezt tesszük itthon.
És honnét gondolod hogy én nem támogatom a rászorulókat?
Már többször is segítettem, több alapítványt. :)
Nem az a szaz forint a lenyeg, hanem hogy tartod a markod csak ugy, mintha neked alanyi jogon jarna. Elvarod hogy te kapjal, de cserebe nem adsz semmit. Nem mindegy hogy valakik tamogatnak, vagy valakiket lehuzol azzal a penzel.
Neked tetszik hogy az adodbol ortodox templomokat epitenek? Mert nekem nem. Na ugyanez a helyzet a magyarorszagiakkal is.
Minket is érint a román politika pont a határon túli magyarság miatt. Pont miatatok! :) Mi miért nem szavazhatunk, akár csak az erdélyi magyarlakta részeken??
Magyarországon él egy román nemzetiség, ők se szavazhatnak a romániai választáson.
Miért zavarnak a támogatások? Mert ezek nem kultúrális támogatások, hanem politikai szervezetek kapják, ez pedig elkötelezetséget, választás befolyásolását eredményezi.
Állami pénzből pártpropaganda.
Pályázatok, bahhh.. ismerjük a pályázatokat, a mutyi az itt sajátosság, így lopnak.
Tényleg csak pár forint lenne? Szóval akkor csak némi apróért adod el magad.
Itt nem csak arról van szó elsősorban, hogy nektek mennyit fizetnek ki, hanem hogy az a politikus mit tesz az országgal! Persze nyilván az téged nem érdekel, hogy itthon mi a helyzet az egészségüggyel, meg az oktatással, mert valószínű hogy tényleges kapcsolatod nem lesz velük, viszont nekünk van, nem is kevés. És ezt nem látjátok be, hogy ti nem csak arról szavaztok, hogy vajon kaptok-e pénzt az anyaországtól vagy sem, hanem olyan dolgokban is, ami rátok nem lesz hatással, ránk viszont igen. Röviden, mi isszuk meg annak a levét, hogy ti pár forintért az adott helyre teszitek az x-et. És a többség valószínűleg nem fog elnézést kérni azért, hogy ezt nem tartja igazságos dolognak.
# 72
Nem gondolom, kérdeztem. Mondjuk nem válaszoltál rá, tehát még most sem tudom...
De nem értitek hogy a pénzel a saját nemzeteteket támogassátok.
Az egy nagy hülyeség amit leírtál.
A mi pénzünkből ortodox templom..
Képzeld igen, még azt is épitenek.
De ti nem arra adjátok a pénzt, hanem a kultúra megőrzésére...
Mi nem várjuk el, csak jó esik hogy gondolnak ránk.. :)
Figyelj.
Kérlek arra válaszolj, mielőtt köszi hogy tönkreteszitek az életünket dumát leadod.
Hogy akkor ha ennyire rossz a kormány akkor hogy iz van az hogy a külhoni magyarok szavazatai nélkül is fölényesen 65%-al győzött volna a Fidesz?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!