Miért van az hogy a magyar emberek ennyire sajnálják a külföldi magyaroktól a magyar állampolgárságot?
Mindenhonnan csak azt lehet hallani hogy ha nem Magyarországon élnek, nem magyar adót fizetnek akkor miért kaptak állampolgárságot..
Miért kell a külhoni magyarságtól ennyire sajnálni az állampolgárságot, miközben avval semmi kárt nem okoznak Magyarországnak?
A válaszokat előre is köszönöm :)
"Ja és hogy gondoltad a 70 éves szegény bácsik is beállnak katonának?"
Nem
A 70-éves bácsi ne szavazzon mert dunsztja sincs a Magyarországi állapotokról.
Ez minden határon túlira vonatkozik kivéve aki itt dolgozik vagy tanul.
"Akkor mit vártok el tőlünk hogy az MSZP-re szavazzunk? "
Nem, egyszerűen nem akartjuk, hogy a belügyeinkbe beleszavazzatok.
EZÉRT nem akarjuk, hogy állapolgársága legyen a külhoni magyaroknak!
Mert a mi faszunkkal veritek a csalánt jelenleg is!
A népszavazáskor pedig konkrétan magyarorszégi szociális juttatásokra szereztek volna jogot abból a kasszából, amibe csak a magyarországiak fizettek bele, ezért lett NEM a népszavazás eredménye!!
Mikor már itthon is több százan fagynak halálra a saját lakásukban, és többszázezer ember nyomorog, 4,5 millió él a létminimum alatt. Szerinted ha 2 millióval több ember közt osztanak el ugyanannyit, akkor mi lesz itt velünk??
"Mikor döntöttem el hogy hová menjen egy ország pénze el? "
Amikor a Fideszre szavaztál ezért, hogy adjon neked pénzt.
Várjál csak.
Nem azért szavaztam a FIDESZ-re mert kaptam pénzt.
Azért szavaztam rájuk, mert tetszik a programjuk, az előrelátásaik, terveik, megvalósitott céljaik.
Én támogatom, hogy a külhoni magyarságot támogassuk. Nekem egyedül az nem tetszik, hogy egy külhoni magyarnak több jogot adnak, mint egy anyaországi magyarnak.
Mondjuk én magyar állampolgárként elmegyek nyaralni a szavazás napján Újvidékre, akkor be kell mennem Belgrádba, hogy szavazni tudja. Egy kettős állampolgár aki Újvidéken lakik az meg megkapja a levelet, kitölti és csak a postáig kell elsétálnia, hogy feladja. Ez szerintem a kettős mérce, hogy egy külhoni magyarnak nagyobb joga van, mint az anyaországinak.
115: csakhogy te szavazhatsz egyeni valasztokeruletben is. Az ujvideki meg nem. Ennek a megoldasat szolgalta volna az elozetes regisztracio, de az el lett kaszalva mert fujj.
De ha kikoltozol Magyarorszagrol oda, akkor te is szavazhatsz levelben. Sot, ha a londoni emigracio veszi a faradsagot es a valos helyzetnek megfeleloen kijelentkezik a fiktiv magyar lakcimerol.
Pl en es a csaladom Parizsban lakunk, ahogy kell be is jelentettuk a kulfoldi letelepedest, es olle, lehet levelben szavazni.
"csakhogy te szavazhatsz egyeni valasztokeruletben is. Az ujvideki meg nem."
Mégis az újvidéki melyik választókörzetben akart volna képviselőt választani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!