Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az hogy a magyar...

Miért van az hogy a magyar emberek ennyire sajnálják a külföldi magyaroktól a magyar állampolgárságot?

Figyelt kérdés

Mindenhonnan csak azt lehet hallani hogy ha nem Magyarországon élnek, nem magyar adót fizetnek akkor miért kaptak állampolgárságot..

Miért kell a külhoni magyarságtól ennyire sajnálni az állampolgárságot, miközben avval semmi kárt nem okoznak Magyarországnak?

A válaszokat előre is köszönöm :)

2016. jún. 28. 18:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/117 partizana ***** válasza:
86%

Azt várjuk, hogy ne szavazzatok. Vagy adjátok le üresen, vagy el se menjetek vagy szavazatok olyanra akinek sansza sincs a parlamentre sem!

Azért csinál azt amit akar a Fidesz mert ti elintéztétek nekik, inkább gondolkodj el, minthogy elégedetlenkedsz..

2016. jún. 28. 18:52
 12/117 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező: fordítsuk meg a dolgot.

Miért akarsz minden áron olyan átszavazni egy másik országba?

Esztergomi vagyok, ugye minket híd köt össze Szlovákiával, a házamtól öt perc alatt át tudok menni gyalog. Sok ottani barátom van, iskolába is sokan jártak ide, rengeteget időt töltöttem ott, de eszembe nem jutna hogy nekem ott döntenem kéne bármiről, mert nem ott élek, nem tartozik rám a dolog. Semmi bajom a külföldi magyarokkal, de nem értem hogy miért kéne egy olyan erdélyi vagy kárpátaljai lakosnak aki egy napot nem élt Magyarországon szavaznia a jövőnkről. Ebben semmi utálat vagy rossz indulat nincs a részemről, csak szerintem így fair. Sőt, tovább megyek, bizonyos idő után(4-5 év mondjuk) ha egy külföldi állampolgár(akár határon túli magyar, akár afrikai) Magyarországon bejegyzett lakcímen él és tagja a társadalomnak(dolgozik, tandíjat fizet stb) akkor minden további nélkül adnék szavazati jogot állampolgárságtól függetlenül, hiszen ő is érintett az ügyben.

2016. jún. 28. 18:53
 13/117 A kérdező kommentje:

GRATULÁLOK, egyszer remélem te is megérzed hogy milyen kissebségben élni, ahol a többségben lévőek útálnak.

Azon még véletlenül se gondolkozz el hogy a 67-2 százalék után kijön a 65%.

Azok azt akarták hogy a FIDESZ legyen a hatalmon.

Szóval inkább a 65%-on bosszúskodj.

2016. jún. 28. 18:53
 14/117 A kérdező kommentje:

De egyrészt minket is érint az ügy.

Arról döntünk, hogy ki kinálja a legtöbb segítséget a külföldi magyarság számára.

Nekünk nem az a célunk hogy rólatok döntsünk, hanem hogy saját magunkról, saját magyar közösségeinkről. :)

2016. jún. 28. 18:56
 15/117 partizana ***** válasza:
3%

Nézd sajnállak, hogy kisebbségben élsz ott ahol élsz.

Ha tehetném én vissza állítanám a régi rendet (bár abban én sem vagyok biztos, hogy az feltétlen jó lenne e a mai etnikai viszonyokat nézve)

És én azt is értem, hogy magatoknak akartok jót, de higgyétek el, hogy nem csak a Fidesz, nézzük a ti szemszögetekből és a miénkből: Van egy Jobbik. Ha a külhoni magyarokat kell segíteni. Segíteni fog, oda fog állni egy ilyen döntésben a Fidesz mellé. És ha rászavaztok nincs 2/3 sem. (Azért mondtam őket, mert a többi talán az LMP kivételével egyértelműen szarik rátok)

2016. jún. 28. 19:12
 16/117 anonim ***** válasza:
32%

Én nem sajnálom tőlük. Attól hogy ők kapnak még nekünk nem lesz kevesebb. Én adnék mindenkinek aki kéri.

Az összes migránsnak, koszovói albánnak.

Miért sajnálnám bárkitől is?

2016. jún. 28. 19:14
 17/117 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó :)

De ha a FIDESZ legalább nem szarik ránk és eddig ők csinálták a legtöbb jót nekünk, akkor miért szavazzzunk egy másik pártra.

Mi félünk hogy elveszítsük azt a keveset amit legalább megkaptunk.

Magyarul: félünk váltani egy bizonytalanra, hiszen ők se csinálnának többet értünk.

Az meg hogy maradjunk otthon az egy baromság.

Ha van jogunk hozzá, akkor miért ne szavazzunk arra a pártra aki legalább nem szar le minket?

2016. jún. 28. 19:17
 18/117 A kérdező kommentje:

# 15/17 Időpont ma 19:12

Neki ment a kérdés :)

2016. jún. 28. 19:18
 19/117 anonim ***** válasza:
83%

# 17

Érthető az álláspontod, amennyiben bele akarsz szólni, hogy ki legyen a főnök itt, mert akkor többet kapsz a húsos fazékból.

A baj az, hogy ebbe a fazékba semmit nem tesztek bele. Szörnyű ezt kimondani, de élősködtök csak, és arra szavaztok aki nagyobb koncot ígér nektek.

Erre nincs szükségünk szerintem.

Az szavazzon aki itt él, akire közvetlenül vonatkoznak a szavazásának a következményei. És a lényeg az, hogy a terhek is, nem csak a javak.

Nincs bajom veletek, legyetek állampolgárok, költözzetek ide, ha úgy tetszik, de csak akkor szóljatok bele a mi dolgunkba, ha itt éltek.

2016. jún. 28. 19:24
 20/117 anonim ***** válasza:
100%
Nem az állapolgársággal van a probléma. Hanem a szavazati joggal, meg esteleg azzal, hogy ezt a "közjogilag egyesítést" saját népszerűsége növelésére tette. Ebből jön a szavazati jog kérdése. Nem sajnálom tőle az állaolgárságot, de ne ő döntse már el hogy kinek a kormánya alatt éljek.
2016. jún. 28. 19:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!