Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Engednéd e szavazni, döntést...

Engednéd e szavazni, döntést hozni? Előbb jól gondold végig aztán válaszolj kérlek.

Figyelt kérdés
Pontosabban egy 70 év feletti ember úgy nagy átlagban végzettségtől függően milyen értelmi szinten tudja eldönteni, hogy például egy országnak mi lenne jó? Mennyire demokratikus a rendszer, ha sok esetben nagyon alul képzett, felelőség érzettel kevésbé rendelkező, nagyon befolyásolható emberek döntenek el nagy horderejű, lényeges kérdéseket? Félreértés ne essék, senkit nem nézek le, de valóban érdekes lehet maga a kérdés, mert ezen is múlhat, hogy hogyan alakul egy nemzet sorsa.Te hogyan látod a témát?
2010. ápr. 12. 18:14
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

A dolgozó nyugdíjasokra nem vonatkozik, amit írtam. Csak a kizárólagos nyugdíjasokra gondoltam fentebb.

Az egyetemistákat pedig elég "bunkó" dolog általánosítani, én is egyetemista vagyok, soha életemben még csak ki sem próbáltam semmilyen kábítószert, normálisan tanulok és 18 éves korom óta dolgozom.

2010. ápr. 14. 22:01
 32/43 anonim ***** válasza:

Akkor látod neked sem esik jól hogy általánosítanak!

A tapasztalatlan fiatalokat könnyű érzelmekkel befolyásolni. A jobbikon erősen lehet látni a diktatúra vonásait. Az öregek átéltek már ilyet és nem kérnek belőle. A most 18, 20 éves fiatalok pedig az első demokratikus választásokkor még csak pelenkások voltak.

Ők elhiszik hogy az MSZP csak egy gonosz ördögi párt hiszen ezt hallották a Fidesztől már 8 éven keresztül ezen nőttek fel. a Fidesz pedig sokkal ügyesebben eléri a fiatalokat mint az MSZP. A valóság sokkal árnyaltabb!!!

A szüleim akkor vesztették el a munkahelyüket amikor az első demokratikus kormány az MDF elkezdte a privatizációt. Rengeteg állami vagyon tünt el akkor de ez régen volt és nem emlegetik.

Mentek dolgozni és már zárva volt a kapu , anyám még a szekrényében maradt ruháiért sem mehetett be. A perből végül nem lett semmi és a PIÉRT mint olyan megszűnt létezni az ott dolgozók pedig az utcára kerültek. Apám részlegvezető volt anyám pedig áru-összeállító. Egyik napról a másikra utcára kerültek!

2010. ápr. 14. 23:14
 33/43 A kérdező kommentje:

Sajnos látom, hogy a magamban kialakult egyfajta "kép" megfelel a valóságnak egy szinten. Azt figyeltem meg, hogy ha politikáról vagy nagy hazafias érzelmekkel kapcsolatos kérdésekről van szó a Magyarok többsége képtelen, ismétlem képtelen józan ésszel gondolkodni és piszkosul befolyásolható érzelmileg. A másikra köpköd, mindenkire mutogat és soha nem keresi önmagában a hibát, vagy annak lehetőségét. Bármelyik politikai rovatot olvasom, mindenhol gátlástalanul vádaskodnak és szidják a másik felet, aki nem úgy gondolja, ahogyan Ő! Ez számomra mutatja iskolai végzettségtől függően, hogy úgy nagy általánosságban miért állunk úgy, ahogy. Miért befolyásolhatóak az emberek. Hát indulatok nélkül nem tudunk egymással beszélgetni?....

Kedves alapári hozzászólók! Egyik párthoz sem tartozom és képzeljétek, hogy kétkezi munkával keresem a kenyeremet. Az más kérdés, hogy valóban magasabb végzettségeim is vannak. Hogy nem érted meg, hogy a demokrácia nem csak arról szól, hogy "mindenkinek joga van" az a te igen nagy problémád. Szerintem is nagyon okos 70 év felettiek vannak és nagyon sok bunkó, tapasztalatlan fiatal. Arra voltam kíváncsi, hogy a MA LÉTEZŐ demokrácia mennyire szolgálja a demokratikusságot!Valószínűleg csípőből válaszolnak sokan a kérdésre és képtelenek felfogni, hogy arra vagyok kíváncsi, hogy az alapban buta és befolyásolható emberek, hogy a fenébe dönthetik el, hogy egy országnak és a benne élő mindenféle embernek jobb lehessen a sorsa. Ehhez a változáshoz ránk, emberekre is szükség van. Nem várhatunk csodát 1 vagy több párttól. Köszönöm annak a kevés, mélyebbre látó embernek a válaszát, aki kicsit elmélázott a dolgok összefüggésein. Nem áll szándékomban senkit sem lenézni. Azonban tény, hogy a neveltetés a természetes intelligencia (problémamegoldó képesség az életben) a végzettség igenis meghatározza az esetek igen nagy többségében, hogy mennyit vagy képes látni a valóságból és mennyire látod csak a délibábot.

2010. ápr. 15. 10:21
 34/43 anonim ***** válasza:
Szörnyű lehet mindent tudónak lenni.
2010. ápr. 15. 11:05
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

1 mindenkinek joga van dönteni.

2 minél többen szavaznak annál színesebb lesz az eredmény (kor,nem és "bőrszín" függvényében)

hisz mindenki elsősorban a saját érdekében megy el szavazni.

A harmadik ki a qrva anyátoknak képzelitek magatokat,hogy bárkit különböző megítélésből eltiltsatok a döntés jogától!!!!!!!!!! elég náci megközelítés vagy inkább kommunista? nem???

2010. ápr. 15. 11:49
 36/43 anonim ***** válasza:
elég "bunkó" dolog általánosítani
2010. ápr. 15. 15:18
 37/43 anonim ***** válasza:

Általánosításhoz:

Épp most rasszistáztak le, mert a Jobbikra szavaztam. Szánalmas. Nem egy Fideszes, vagy éppen MSZP-s ismerősöm rasszista. Én sosem voltam az, de ugye az általánosítás :)

2010. ápr. 15. 19:38
 38/43 A kérdező kommentje:

Hmmm. Most már látom, hogy semmi értelme a témát feszegetni tovább, mert valamilyen megmagyarázhatatlan okból csak kevesen képesek megérteni, hogy ezt a kérdést nem lehet, nem szabad indulatokkal kezelni. Senki nem rasszistázik, vagy általánosít, amikor felmerül benne a gondolat, hogy ez a demokráciának nevezett szavazórendszer valóban jogokat biztosít e a szavazóknak? És valóban mindenki képes felelősségteljesen dönteni nagy volumenű dolgokban?

Mindenkinek joga van eldönteni, hogy kire szavaz. Mindenkinek joga van...(de hol vannak a kötelességek?)....

A pozitív és értelmes válaszokat mindenkinek köszönöm, sokat segítettetek. Most már tudom, hogy miért tartunk ott ahol.

2010. ápr. 16. 09:27
 39/43 anonim ***** válasza:
milyen kötelességek????? miről beszélsz?
2010. ápr. 17. 09:09
 40/43 anonim ***** válasza:
Sajnos én is rájöttem miért tartunk ott ahol tartunk miután el olvastam a kérdésedet.Annyi hülyeséget hordasz össze hogy csak na.
2010. ápr. 17. 12:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!