Engednéd e szavazni, döntést hozni? Előbb jól gondold végig aztán válaszolj kérlek.
Figyelt kérdés
Pontosabban egy 70 év feletti ember úgy nagy átlagban végzettségtől függően milyen értelmi szinten tudja eldönteni, hogy például egy országnak mi lenne jó? Mennyire demokratikus a rendszer, ha sok esetben nagyon alul képzett, felelőség érzettel kevésbé rendelkező, nagyon befolyásolható emberek döntenek el nagy horderejű, lényeges kérdéseket? Félreértés ne essék, senkit nem nézek le, de valóban érdekes lehet maga a kérdés, mert ezen is múlhat, hogy hogyan alakul egy nemzet sorsa.Te hogyan látod a témát?2010. ápr. 12. 18:14
11/43 anonim válasza:
Én jól végig gondoltam és arra jutottam hogy te igenis le nézed az alul képzett embereket.Hogy jössz te ahhoz hogy el döntsd hogy ki mehet szavazni és ki nem,ők is ebben az országba élnek és ugyan olyan joguk van szavazni mint neked meg a hozzád hasonlóknak.Majd te dönthetsz csak mi?Hát nem.Én nem vagyok diplomás ember de a környezetemben nagyon sok "értelmiségi"van,hát azok akkora parasztok hogy még köszönni sem tudnak annyira "okosak"a több diplomájukkal el mehetnek a f@szba.Én a szakmunkásképzőmmel többet dolgoztam mint ők a diplomájukkal.Te tudod mi lenne jó az országnak?Akkor miért nem vagy a parlamentben mi?Apukám közel 70 éves de ő nem ment el szavazni mert van esze és feléri ésszel a dolgokat és mert nem olyan birka mint azok akik ott éjszakáztak a szavazó körzetben.És mert ő nem gondolja hogy április 11 szavazni kéne menni mert a tv-ben azt mondták.És ő is "alul képzett"de többet dolgozott az életében mint amennyit te valaha is fogsz.És az ilyen emberek érdemelnék meg a jobb életet,nem az olyan arogáns semmirekellő"értelmiségiek"mint amilyen szerintem te is vagy ,naplopó banda.
12/43 anonim válasza:
Inkább az alsó határt kellene felemelni legalább 21 évre.Fogalma sincs az iskolába járó,szülei pénzén élő,még a család háztartáshoz sem értő fiatalnak a gazdaság működési folyamataihoz.És őket a legkönnyebb hangzatos szólamokkal befolyásolni.Nincs minimális élettapasztalatuk se,
A nyugdíjasoknak már van,és képes a legtöbbje felelősen dönteni.Aki viszont szellemileg leépült,az már nagyon ritkán megy el szavazni.Ha elmegy,sem biztos,hogy kitudja tölteni a szavazólapot.Nem lehet senkit sem kizárni a jogai gyakorlásából.
13/43 anonim válasza:
A te szüleid hány évesek?Remélem őket sem engedted szavazni,és remélem minden alul képzett embert meg akadályoztál a voksa leadásában.Hülyeségeket azért nem kellene ide irkálni kedves.
14/43 anonim válasza:
Szerinted hány agy érelmeszesedésbe szenvedő ember ment el szavazni te értelmiségi?
15/43 anonim válasza:
Azt kellene elérni, hogy az emberekben legyen igény arra, hogy megfontoltan adják le a szavazataikat, és tájékozódjanak, mielőtt döntenek. Nem az a probléma, hogy többféle gondolkodásmód van, hanem az, hogy a felelőtlen, tájékozatlan szavazat is ugyanannyit ér. Itt csak a nagy számok törvényében lehet bízni.
16/43 anonim válasza:
Persze, erről szól a demokrácia. És nagyon sok okos ember van 70 év fölött is. És nagyon sok hülye van 70 év alatt is.
17/43 jamesbond válasza:
Jézusom! Miért gondolja bárki is hogy 70 felett már csak hülye lehet valaki?? Itt leírta valaki, hogy inkább a 21 alattiakat nem kéne engedni szavazni. Neki van igaza!
18/43 anonim válasza:
én csak adófizető magyar állampolgárokat engednék szavazni.
19/43 anonim válasza:
Hát utálni fognak a véleményemért, de szerintem a nyugdíjasoknak sem kellene szavazni. Milyen jogon szól bele az ország jövőjébe? Ők nem tartoznak a produktív réteghez, és gyakorlatilag a fiatalok jövőjéről döntenek. Miért? Mi közük az oktatáshoz? Semmi. Én sem nézek le senkit, nem firtatom senki tisztánlátását sem, de azért meg lehet nézni, hogy az MSZP szavazóbázisa főként milyen korú emberekből áll. És akkor 8 év... Rengeteg fiatalnak sehol a munkahely és még sorolhatnám. Nem kellene szavazniuk.
20/43 anonim válasza:
És te milyen alapon szólsz bele a nyugdíjakba? Majd 70 évesen jusson ez eszedbe te barom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!