Engednéd e szavazni, döntést hozni? Előbb jól gondold
végig aztán válaszolj kérlek.
Figyelt kérdés
Pontosabban egy 70 év feletti ember úgy nagy átlagban végzettségtől függően milyen értelmi szinten tudja eldönteni, hogy például egy országnak mi lenne jó? Mennyire demokratikus a rendszer, ha sok esetben nagyon alul képzett, felelőség érzettel kevésbé rendelkező, nagyon befolyásolható emberek döntenek el nagy horderejű, lényeges kérdéseket? Félreértés ne essék, senkit nem nézek le, de valóban érdekes lehet maga a kérdés, mert ezen is múlhat, hogy hogyan alakul egy nemzet sorsa.Te hogyan látod a témát?
Szerintem a nyugdíjkérdés egy dolog, a politika azért ennél sokkalta sokrétűbb. Én elfogadnám azt, hogy amennyiben nyugdíjas vagyok nem szavazok és ezt az ismerős nyugdíjasok, akik látták milyenek némely társaik alátámasztották. Nem mindenkinek van ezzel kifogása. Még úgy is korrekt lenne ha csak a nyugdíjakba szólnának bele, de oktatáshoz vagy egyebekhez nem értenek és nem is kell értsenek.
2010. ápr. 14. 14:52
22/43 anonim válasza:
Nem engedném szavazni. Amúgy a jobbiknak kb a 60%-a ilyen ember, aki csak azért szavaz a jobbikra, mert ott van a cigány elleni cuccuk. Szerintem nem csak ők fognak a cigány üggyel foglalkozni. Egyelőre 4 évig nem ők fognak. Trianoni békeszerződés határai? hm... Vérpezsdítő, de egyelőre az országot kell rendbe tenni. Aztán jöhetnek a határok.
2010. ápr. 14. 15:02
23/43 anonim válasza:
Hát ez aztán lehengerlő logika. Akkor a jogi kérdésekben csak jogászok szavazzanak, egészségügyi kérdésekben csak orvosok és ápolók, környezetvédelmi kérdésekben csak természettudósok, gazdasági kérdésekben csak közgazdászok. És Országgyűlés sem kell, majd mindig népszavazunk.
Inkább szavazzanak a nyugdíjasok, mint az emosok.
2010. ápr. 14. 15:50
24/43 anonim válasza:
Bocsáss meg, az egészségügyben nem csak egészségügyi alkalmazottak az érintettek, hanem mindenki, jogi kérdésekben is általában szintén, pont erről beszéltem, amikor azt mondtam a politika sokrétűbb a nyugdíjaknál. Továbbra is fenntartom, hogy ők nem tartoznak a produktív réteghez és nézzetek vissza az elmúlt 8 évben többségében kik szavazták meg főként az MSZP-t.
2010. ápr. 14. 16:37
25/43 anonim válasza:
Sajnos nincs időm most ezt átgondoltan megfogalmazni, sőt a kommenteket sem tudom elolvasni, ezért érdemben nem írok most különöset, csak annyit reagálnék, hogy tényleg nagyon érdekes kérdés, nekem is már többször megfordult a fejemben hiszen elég sok idős ember él a környezetemben, figyelem hogyan gondolkodnak. Nehéz erre válaszolni, van alapja, amiért felmerül ez az emberekben. Viszont ennyi erővel sok aluliskolázott vagy épp csak hozzá nem értő, elfogult stb. fiatal szavazó is van. És azokkal mit kezdünk:-)
2010. ápr. 14. 17:57
26/43 anonim válasza:
De ha eldönötd kinek adsz szavazati jogot, mert így rengeteg embert kicimkézhetnél, az nem diktatúra lenne? Csak azok szavazzanak, akik megfelelnek a céljainknak. Nem szerintem ez egyáltalán nem jó gondolat.
Mert aztán jöhet a következő, kik vállalhatnak gyereket? Mert a felnővő generáción szintén az ország sorsa múlik.
És így tovább. De az akkor már nem demokrácia, hanem kőkemény diktatúra.
2010. ápr. 14. 18:30
27/43 anonim válasza:
Én meg egy ismerősömtől azt hallottam, hogy az anyja azért nem szavazott a Jobbikra, mert nem ismeri őket. Így kapott egy x-et az mszp...
2010. ápr. 14. 18:41
28/43 anonim válasza:
Ezért írtam egy másik topic-ba,hogy én csak egy vizsga letétele után engedném szavazni az embereket. Ebben lenne politológia, állampolgári ismeretek, stb..., de egy normális,értelmes ember számára teljesíthető lenne. Ezáltal ki lehetne küszöbölni azt a helyzetet,hogy kilóra megvehető, agyatlan emberek döntsenek mások sorsáról.
A legszomorúbb egyébként az,hogy bár a fővárosiak lenézik a vidékieket,mégis a vidékiek azok, akik józanul képesek gondolkodni. Lásd MSZP-s és Jobbikos eredmények Budapesten és vidéken...
2010. ápr. 14. 18:53
29/43 anonim válasza:
Nem tudom miért is vannak sokan felháborodva a felvetésen. A kor és a betegség nem jelent semmit. A néhai nagyapám rokkantnyugdíjas volt, de az esze vágott, mint a beretva. A nagyanyám meg csak az alapján ment el szavazni, hogy ki ígért több nyugdíjat. Nem igazán korfüggő. Szóval ezt nem találom jó megközelítésnek.
Viszont a választójogot én is cenzushoz kötném, háromhoz:
1. Nyolc általános legyen meg.
2. Legyen az állampolgár adófizető.
3. Ne kegyen büntetett előéletű. (Ez nyilván finomításra szorul.)
2010. ápr. 14. 21:48
30/43 anonim válasza:
Apúm 72 évesen még dolgozott és sokkal jobban megérti mi történik a világban mint egy egy fűves egyetemista aki 24 évesen még otthon lakik és életében nem dolgozott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!