Honnan terjed az, hogy 1290 fő migráns érkezne csak?
" Munkanélküliség minden országban van, na és?"
Persze, akkor már miért is ne lehessen még rontani rajta? :D
Sűrűn jöttök azzal, hogy élhetetlen az ország. (Meg annó a 23 millió román elveszi a megmaradt munkahelyet.)
"mert nekünk csak az EU pénze kell, kötelezettséget nem igen szeretünk vállalni."
Nem tudom, én nem emlékszem rá mikor az EU csatlakozásra készültünk bő évtizede, hogy erről szó lett volna, hogy ázsiai migránsok ezreit kell majd kötelezően befogadnunk.
Erre senki nem adott felhatalmazást - Nyugaton sem.
De jó, fogadjunk be 1290 - et. EU kötelezettség, rendben.
De hol a határ? Őszintén kérdezem, gúny nélkül, 1294 fő tényleg nem sok, még Magyarországnak sem. De hol a határ? Ha még egyszer 1294 - et kényszerítenek ránk, vagy legközelebb 12940 - et? Vagy 129400 - et? Van menekült bőven, kifogyhatatlan számban.
Hol a határ? Mi az a szám, ahol a leginkább EU párti, a legbefogadóbb, legliberálisabb ember is azt mondaná - ennyi elég?
Vagy szó szerint bármit meg kell tennünk amit az EU diktál? Mi az amit már nem kéne megtennünk?
Nem kaptam választ. Csak tavaly és csak Németországba 1 millió körül érkeztek. Ma is jönnek, a mai napon is.
Meddig maradnak, nem tudni. Itt és most nincs jelentősége, mi a státuszuk, itt vannak, a konfliktuszónákban nincs béke, egy darabig biztos maradnak.
Mennyit kell befogadnunk, mi az a felső határ ahol már nemet mondhatunk? Már ha van ilyen határ?
Jó, tehát semmi garancia nincs rá, de azért veritek a nyálatokat, hogy egyesek miért ellenzik.
Bocs, garancia nélkül egy kenyérpirítót se veszek.
Szerintem lehetne mondjuk ott a határ, hogy kiszámoljuk, mennyibe kerül az ellátása x számú menekültnek és azt miből lehetne fedezni.
Gondolom 47ezernél valójában nem költünk egy-egy emberre többet, hiszen ennyiből kényelmesen meg lehet élni Magyarországon. De jó, nem leszek demagóg. Legyen 100.000 Ft/fő.
Az utóbbi egy évben a kormányunk gyűlöletkeltő teljesen értelmetlen kampányokra legalább 10milliárd forintot költött. Ebből 10ezer menekültet lehetne ellátni gond nélkül egy évig. És cserébe csak gyűlölködésből lenne kevesebb. Szerintem itt kellene pl meghúzni a határt.
15.53
akkor mit szeretnél hallani? :D
komolyan mi lenne a helyes válasz számodra? 1294 főt kellene befogadnunk, de neked ez a hivatalos szám nem jó, mert lehet nem marad így. akkor milyen választ vársz? mert az az érv hogy "úgyse úgy lesz ahogy le van írva" az ezért elég ütős ász bármilyen vitában :D
És akkor hol vannak a gyakran emlegetett lélegeztetőgépek?
10 milliárdot nem lehetne erre az országra rákölteni? Egészségügy meg oktatás?
Csak azért, mert ha másra költi a kormány a pénzt, a fentiek mindig rendre előkerülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!