A baloldalnak mi baja van az egyházi közösségekkel?

Nektek, keresztényeknek mi bajotok van azokkal a vallásokkal, amik nem a tieitek?
Ja, hogy azok közül egyik sem az Igaz Hit és azoknak az istenei nem léteznek?
Hát a baloldal is pont ezt gondolja róluk, csak ők plusz a ti isteneteket is ide veszik.

Mert bajuk van vele?
Én ismerek olyan balost aki rendszeresen jár templomba (igaz néha dühöng, hogy megint úgy érezte mintha Fidesz pártrendezvényen venne részt)

Ez most egy találós kérdés? Ha igen, akkor szabad a gazda.
(A kérdező már úgyis alig várja, h megválaszolhassa a saját kérdését.)

Naaa... köztudott, hogy a balosoknak nem az összessel van bajuk, egy kivétel azért van.
Gondolom nem kell leírnom kik azok :)

"Nektek, keresztényeknek mi bajotok van azokkal a vallásokkal, amik nem a tieitek? "
Én katolikus vagyok. És semmi bajom sem a jehovákkal amíg nem engem akarnak megtéríteni, az iszlámmal sincs gondom amíg a muszlimok nem robbantgatnak.(semmi bajom a török koegákkal együtt esszük a marhakolbászt)
És a balosokkal sincs bajom akik nem gyűlölködnek és nem képzelik felsőbbrendőnek magukat csak mert ateisták.

Nem is tudom.
Neked mi bajod lenne azzal, ha holnap reggel arra kelnél, hogy a magyar lakosság fele a Repülő Rózsaszín Egyszarvúban hisz, kapnak a hitükre egy nagy rakás állami támogatást és mindent megtesznek azért, hogy a lakosság maradék fele (amibe beletartozol) is áttérjen az ő hitükre, mert különben rohadjon meg, aki nem?
Hát ez a baja az átlagembereknek a vallásosakkal.

"Én katolikus vagyok. És semmi bajom sem a jehovákkal amíg nem engem akarnak megtéríteni, az iszlámmal sincs gondom amíg a muszlimok nem robbantgatnak.(semmi bajom a török koegákkal együtt esszük a marhakolbászt)"
Ja, csak éppen ez a nagy tolerancia nem mondható el rólatok úgy nagy általánosságban.
"És a balosokkal sincs bajom akik nem gyűlölködnek és nem képzelik felsőbbrendőnek magukat csak mert ateisták."
Nem képzelik magukat felsőbbrendűnek, csak amikor valaki azzal jön, hogy a dinoszauruszok csontjait a Sátán tette a földbe, hogy mi jól kiássuk és kételkedni kezdjünk tőlük Istenben, akkor az embernek önkéntelenül is kikerekednek a szemei és felhúzza a szemöldökét.
És akkor most ne gyere azzal, hogy te nem mondasz ilyet, mert nem csak rólad van szó, hanem több millió keresztényről összesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!