A többkulcsos adó mitől annyira igazságos?
Jelenleg 1 kulcsos van, de én több, mint 150 ezer forintot adózók a fizetésemből.
Többkulcsos esetén, tuti még több lenne.
Miért is jó ez?
Bizonyos pártok azért preferálják ezt, mert állítólag több az adóbevétel a többkulcsosnál.
Na, de miért is kellene büntetni a jól kereső embereket, amikor ők húzzák az országot?
Sok mindenben nem értek egyet a kormánnyal, de az egykulcsos adó bevezetése, a jó intézkedések közé tartozik.
# 30/30 Időpont ma 12:19
Megélhetésről van szó. Majd ha megérted ezt a szót, akkor gyere vissza.
31: pontosan ertem. Magamon lattam, tapasztaltam, hogy mikor havi 30ezerbol eltem ugyanugy elment az egesz honap vegere mint mikor ez felment havi 50-re, 90-re, majd 700€-ra, 1600€-ra es 3000€-ra.
Mert valahogy a kiadasaim mindig egyutt nottek a fizetessel.
Ekkor jottem ra, hogy nem attol fugg hogy felre tudsz e tenni hogy mennyit keresel, hanem attol hogy benne van e ez a penzugyi kulturadban. A 30ezerbol 3ezret kellett volna felretenni, a 3000€-bol meg 300€-t.
Ilyen egyszeru a keplet. Addig kell takarozni ameddig a takaro er, nem pedig sirni hogy rovid, de ahogy kicsit megtoldjak mar rantod is feljebb es a vegen mindig kilatszik a talpad...
Az emberi termeszet ilyen, az igenyek a vagyak mindig felnonek a lehetosegekhez, mindig picivel tobbre vagyik az ember mint ami van neki.
# 32/32 Időpont ma 14:34
Csakhogy 30 ezerből nehezen teszel félre havi 3 ezret, ha 40-50-ből élsz meg éppenhogy. Ez az "addig nyújtózz amíg a takaród ér" jó szöveg, csak éppen a létminimum alatt nem érv. 2016 van. Az ne számítson már luxusnak, hogy kenhetsz egy kis vajat a szelet száraz kenyeredre, a csapvized mellé.
# 34/34 Időpont ma 16:55
Ezt így mindenkitől megkérdezted vagy csak beképzeled magadnak? :-) Végigjártam én is a szamárlétrát eléggé. Mégis belátom, hogy valakinek az éhezése múlik azon, hogy én egy gyrossal kevesebbet eszek hetente. Nem halok bele. De én már csak ilyen szolidáris hülye vagyok. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!