Szerintetek igazságos vagy igazságtalan az, hogy a nyugdíjasok ingyen utazhatnak?
Ilyen, hogy a nyugdíjasok (vagy 65 év felettiek) ingyen utazhatnak, nagyon kevés országban van még Magyarországon kívül.
De mi róla a véleményetek? Szerintetek jó ez így, vagy egy minimális összeget azért fizessenek a nyugdíjasok is?
Miért kellett ezt bevezetni? Nem sajnálom tőlük, de azért a vasút és busztársaságok is csak vállalatok, melyek a bevételből gazdálkodnak.
Már volt több ilyen kérdés is.
Olvass vissza.
Én nem sajnálom tőlük.
Ez nem azt jelenti, hogy akkor 65-a végtelenségig mindenki ingyen utazik.
Hiszen nem élnek a nyugdíjasok sem a végtelenségig. Sőt!
6 év alatt is ingyen lehet utazni.
És még van egy csomó eset, kedvezmény.
25 év alatt miért jár kedvezmény? A 26 éves már miért nem jogosult rá.
Stb.
Kellenek a szavazók.
Ja, amúgy persze, hogy igazságtalan.
1. Valóban volt már ilyen kérdés,keress vissza.
2. Vidékiként pokolian baxa az agyam,hogy 10-12 óra meló után,állnom kell 40 km.-et hazáig,mert sok nyugger,főleg télen távolsági buszozik. Mert ezzel spórol a fűtésen! Nem vicc!
3. Zavar,hogy a gyerekemet KÖTELEZŐ iskolába járatnom,de neki mégis fizetős.
"Legalábbis eléggé biztos vagyok benne, hogy a "kihasználtságnál" a nyugdíjast nem veszik "bevételi oldalnak""
Csak tavaly 3 járat szűnt meg felénk-e miatt!
Igazságtalannak tartom.
Hogy miért? Mert ezt mind az adófizetők állják. A nyugdíjasok évi ingyenes utaztatása kb 40 milliárdba kerül az országnak. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyanok, akik sokkal jobban rászorulnak az utazásra, de nekik kötelező megvenni a jegyet. Felénk is megszüntettek 2 vonalat, és még meg is indokolták, hogy azért, mert szinte csak nyugdíjasok közlekedtek rajta, így meg teljesen veszteséges az egész, és nem tudják azt a 2 vonalat fenntartani.
Az ingyenes utazáshoz egyszerűen nem mernek hozzányúlni, mert ennek a bevezetése is vegytiszta politikai céllal történt, hogy megnyerjék a nyugdíjasok szavazatát.
Ha jól tudom a 90%-os kedvezmény pont a nyugdíjasoknak készült, csak nem merték ezt rájuk hárítani. Én amellett vagyok, hogy ha nem is a teljes jegyet, de egy minimális összeget fizessenek a nyugdíjasok is.
"A bliccelök sokkal nagyobb pénz-kiesést okoznak"
Ez egész egyszerűen hülyeség. Én nem Budapesten lakok, de itt baromi kevés a bliccelő, buszon meg vonaton szinte meg nem is lehet. Ezzel ellentétben az utasok minimum 30-40%-a nyugdíjas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!