Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért fontos nektek a nemzetis...

Miért fontos nektek a nemzetiségetek?

Figyelt kérdés

Miért ne legyek pl. Norvég? Jobban megbecsülnének ott, kulturáltabbak az emberek stb.

Nem provokálni akarok, csak látni hogy ti hogy érveltek.

2016. jan. 23. 22:23
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
78%

én egy eléggé liberális beállítottságú ember vagyok, szóval inkább tartom fontosnak hogy ember vagyok, azon belül európai, és csak azon belül magyar, szóval annyira nekem a nemzetiség nem jelentene sokat, globálisabban gondolkodom

DE!

én azért büszke vagyok arra hogy magyar vagyok... már nem a mai ostoba politikusok, meg birka 2/3, esetleg turbómagyar izék miatt (akiknek nem vagy magyar ha nem tudzs rovásírni meg nincs otthon székely zászló), de a régi nagyjaink miatt, és a jelenlegi nagyjaink miatt

én büszke vagyok rá, hogy egy ily' kis nemzet mi mindent tett... akár Európa védelmébe (tatár, török), akár a tudományos munkákban (kocsi, űrrepülés, hétköznapi dolgok), de például a filmiparban is (egész Hollywood kb) és nem is beszélve a sportokról (mind régen, mind ma; Olimpiai éremesők, vagy akár a motorsportban elért eredmények is)

szóval igen, valószínűleg elhagyom az országot x éven belül, lehet örökre is akár, lehet más állampolgárságom is lesz (remélhetőleg kanadai :D de hát elég rögös út az), de ennek ellenére én fontosnak tartom a régi (s új) magyar értékek megtartását, hirdetését, továbbítását, tartását

én így látom a helyzetet

2016. jan. 23. 22:52
 12/25 A kérdező kommentje:

,,Nem provokálni akarok, csak látni hogy ti hogy érveltek."

Ezt a mondatot szerintem sokan nem olvasták el.

2016. jan. 23. 22:55
 13/25 anonim ***** válasza:
88%

"Nem provokálni akarok, csak látni hogy ti hogy érveltek."

Gyanús ez pedig, hogy nem-e azt akartad! :D

De, hogy valamit válaszoljak is erre, nekem azt, hogy ide, ebbe az országba tartozom, még ha nem is mennek rendben a dolgok.

2016. jan. 23. 23:18
 14/25 anonim ***** válasza:
40%

A nemzetiségedet nem tudod megváltoztatni.

Ahhoz génsebészetre kellene járnod, ami még nem tart ott, hogy áttudják írni a génállományodat.

Persze, papíron lehetsz kamunorvég vagy kamuhongkongi.De, igazi, sohasem.

2016. jan. 24. 08:22
 15/25 anonim ***** válasza:
96%

Nezd, ez olyan dolog mint az hogy ferfinak szulettem, adott a szemem szine, a magassagom, a fizikai tulajdonsagaim. Magyarnak szulettem, ez az eletem vegeig igy fog maradni.

Nem vagyok ra se buszke, es nem is szegyellem, ez egy szuletesi adottsag.

Igazabol szerencsesnek tartom magam hogy nem Szomaliaba vagy valami szarabb helyre rakott le az a nyomorult golya, dobhatott volna olyat is a gep.

Ettol fuggetlenul Nemetorszagban elek, es ha minden jol megy nemet allampolgar leszek. Persze ettol meg nem valok nemette....

2016. jan. 24. 09:26
 16/25 anonim ***** válasza:

Magyarnak születtem, magyarként nevelkedtem, magyar az anyanyelvem és a kultúrám. Mi sem természetesebb, mint hogy szeretem a hazámat és a nemzetemet.

Norvég egyébként se lehetsz soha, ha nem annak születtél, legfeljebb norvég állampolgár.

2016. jan. 24. 10:28
 17/25 anonim ***** válasza:
Kérdező: Hogyan leszel norvég? Érdekelne. Köszi.
2016. jan. 24. 11:27
 18/25 anonim ***** válasza:
17%

"Egy olyan nép amely nincs tisztában múltjával bemocskolja jelenét és tönkreteszi jövöjét."

A cigányok pont ilyenek. Saját hazájuk már évezredek óta nincs, más országokban telepednek le, és kiélik, tönkreteszik azt. A világ sokkal szebb hely lenne, ha ők nem lennének.

2016. jan. 24. 11:29
 19/25 tothp ***** válasza:
100%
Aki norvég akar lenni, legyen. menjen és próbálja meg. Nem bánom. Akinek nincs maradása, az úgysem tud, mert nem akar a jelenlegi közösségének javára lenni. De ha megy, nagyon kérem ne mocskolódjon vissza, ne szarjon saját fészkébe. Vagyunk még itt egy "páran" , akik megpróbálunk magyarnak (nem vadmagyarnak, szittyanmagyarnak, csak simán magyarnak) leni, mert ezt osztották nekünk. Köszönöm. Ja és azoktól is ezt kérném akik ugyan maradnak, de csak a hatékonyabb bomlasztás és a "hitelesebb brüsszelbepanaszkodás" végett.
2016. jan. 24. 12:52
 20/25 A kérdező kommentje:

Sok csodálkoztatok hogy hogyan leszek Norvég, én nem akarok norvég lenni, csak egy példa volt, mert sok mindenkinek megy, rokonom is van olyan, meg ismerősöm is aki kiment külföldre, mára már az adott ország nyelvét jobban beszéli mint a magyart, és egyszerűen eldobta a régi magyar énjét, lecserélte egy másra ,,pénzért".

Amúgy meg hiába jönnek egyesek azzal hogy ilyenek a génjeim, európai és európai között szinte különbség nincs gén álományban, 1000 év alatt annyira összekeveredtünk hogy már csak az identitásunk ami ideköt. Persze az is elég, sőt. Én is itt, a kárpátmedencében akarom leélni az életem nagyobbik részét.

2016. jan. 24. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!