Meghalnál e Magyarországért?
Ha kitörne, egy forradalom, vagy háború más országgal szemben, büszkén mennél e csatába, és ha halálodon múlna a csata kimenetele, meghalnál e az országért?
(Az ilyen Jobbikos meg gárdista dumát hanyagoljuk, és a pártvitát is)
Igen.
A nemmel válaszolóknak:
"Sehonnai bitang ember ,ki most, ha kell, halni nem mer"
Bár nem vagyok hippi, mindenkit hülyének nézek, aki elkezd háborúzni. Szerintem a háború egy gyerekes és ovis dolog...Igen, még akkor is, ha gazdasági okai vannak, pl.: az olaj és USA esete. Tehát nem, elmennék innen és hagynám, hogy a túlbuzgó "hazaszeretők" halomra öljék egymást, ha ez a vágyuk. Én nem halnék meg a világ egyetlen országáért sem, akárhol lenne a hazám, én csak emberért lennék hajlandó meghalni (pl. családtag).
Ahogy egy francia filozófus mondotta (bocsánat, de most nem jut eszembe, hogy Voltaire vagy Rousseau volt-e):
"Én elsősorban ember vagyok, és csak másodsorban francia!" Na! Én is így érzek, csak francia helyett magyar. DE! Kihangsúlyoznám, hogy ettől még szeretem ezt az országot, és a kultúráját, magam is hagyományőrző ember vagyok :)
Könnyű békében mondani,hogy meghalnék a hazáért! A háború idején nagyon sokan megszöktek a frontról,mert élni akartak.
Más dolog az elmélet,és más,amikor lőnek körülötted.
22:28 vagyok, miközben írtam, sokan írtak új kommenteket.
"Sehonnai bitang ember", hát igen...csakhogy azok az idők már elmúltak, nekem fontosabb a Föld pl. Az 1800-as években még nem volt gond a túlnépesedés, a kommunista Kína hatalmi terjeszkedése, a kontamináció, stb.
A mai világban szerintem a háború nem megoldás, nem Petőfi korában vagyunk, ennek a verssornak pedig csak akkor volt igazi jelentése...meg előtte a középkorban, ha már akkor is létezett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!