Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak szerintem van az, hogy a...

Csak szerintem van az, hogy a pedagógusok közül sokan egy párhuzamos valóságban élnek?

Figyelt kérdés

Nem csak a középiskolai tanárok, óvodapedagógusok, bölcsödei dolgók.

Alapvetően ha valami bajuk van két dolog merül fel :

- több fizetést és kevesebb munkát

- "a gyerekekért"

Egy darab módszertani fórum nem jött még össze nagyon sok éve, az egyetlen közösségkovácsoló, hogy a kormány (a mindenkori) rosszul csinálja, és rohadjon meg. Változás kell!

Viszont elutasítják a menedzserszemléletet, az oktatás nem lehet eredmény orientált. A gyerekeken nem kísérletezzenek (de változtassanak, találják ki papíron a tökéletest). Ők "csak" tanítani akarnak. De ne mondják meg hogyan. A saját privilégiumuk. De eredményt ne tőlük várjanak el. Szerintük az oktatásreform elégtelen, és valahogy mindenkinél ugyan azok a kritikák, de mélyebben senki nem foglalkozik velük. Azt már valahogy sikerült lenyomni egyébként a torkukon, hogy minőségkontroll kell. (pedagógusok értékelése szerintük nem teljesíti a célját, de azt nem mondják el szerintük hol hiányos, szerintem azért, mert igazából fogalmuk sincsen, a lényeg, hogy munka nélkül tűnjön úgy mintha a belüket is kidolgoznák, és melyik munkavállaló ne szeretne ilyen standardokat a munkahelyén :))

Valamiért úgy érzem a tanárok azt akarják mondani, hogy a fizetés legyen több, a munka kevesebb, és akkor majd a gyerekeknek is jobb lesz.

Miközben a kritikák jelentős része a tanárok lelki világáról szól, és nem a gyerekek eredményeiről. Miközben nincs kritika anélkül, hogy meg ne említenék, hogy mindezt a gyerekekért csinálják.

2016. jan. 17. 14:49
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Nekem anyukám tanár. A tanároknak nincs beleszólásuk abba, hogy tanítsanak, vagy csak bizonyos szinten, de aki kreatív, az tud. Anyukámat nagyon szeretik, de ő sokszor hajnali 3-ig vágja ki azokat a feladatokat, amiket másnap bevisz interaktív feladatnak. Saját elmondása alapján sok kollégája nem való oda. De az nem igaz, hogy az ellenőrzéssel az a bajuk, hogy nem akarnak dolgozni, hanem sok probléma van. nem lehet összehasonlítani az alsós munkáját a felsősével. Más jellegű. Ha délután korrepetálnak, versenyre készít fel valakit, vagy szombaton (!) versenyre visz valakit, azért nem kap pénzt, nem számolják el óraként. Több az adminisztráció, mint kellene, és nincs pénz semmit se csinálni. itthoni pénzből nyomtat dolgozatit, fénymásol versenyre papírt, amiért nem kap pénzt, szervez tábort stb. Tulajdonképpen apám pénzeli a sulit, mert apám keresi meg a fénymásolóra, papírra valót minden évben 12 alkalommal, 10 osztálynak, és akkor azok még csak a témazárók.
2017. jan. 10. 17:23
 32/37 anonim ***** válasza:

"Mire fel várnak annyi fizetést mint egy normális dolgozó ember amikor napi 4-6 órában dolgoznak? "

Istenem, de bírom az ilyeneket. A magyartanárom minden egyes kötelező olvasmányt újra elolvasott annyiszor, ahányszor feladta. szerinted a tanár óra közben találja ki, mit ad fel házinak, hogy zajlik majd az óra? Mikor javít dogákat? És akkor még nem korrepetált, nem készített fel senkit szavalóversenyre, nem vitt táborba, nem ment érted és vitt haza a verseny után, nem ügyelt reggel hattól, nem készített OKTV-re, nyelvvizsgára.

2017. jan. 10. 17:26
 33/37 anonim ***** válasza:
Ja, az alsósok munkáját azért említettem, mert ezeket az adminisztrációs izéket olyanok készítették, akik álmukban sem láttak még gyereket meg sulit. Hogy legyen az alsósnak ugyanannyi óraszáma, mint a felsősnek, ha a napközi nem számít annak? A felsős munkája hogy legyen oylan sokrétű, mint az alsósé, ha csak 2 tárgyat tanít? ha magyartanár, akkor 3-at, mert ugye akkor nyelvtan is van, csak ezt nem szokták különszámolni. Ezek az adminisztrációs összehasonlítások életszerűtlenek, amiket elvárnak tőlük.
2017. jan. 10. 17:28
 34/37 anonim ***** válasza:

"A magyartanárom minden egyes kötelező olvasmányt újra elolvasott annyiszor, ahányszor feladta. " Minek? Azt ne mondd h elfelejtette, ezeket az unalomig ismert könyveket. Vagy minden évben más lett a konklúzió, amit a diákoknak leadott? Kötve hiszem. Gondolom ugyanazt a tankönyvi elemzést darálta.

szerinted a tanár óra közben találja ki, mit ad fel házinak, hogy zajlik majd az óra?

A házit 10-ből 9 egészen biztosan igen. Az óratervet egyszer, még egyetemistaként kell megírni, utána 40 évig okés. (manapság annyira lépést tart a tanterv a világgal)

Mikor javít dogákat?

Minek kell annyi dolgozatot íratni? De amúgymeg, a legtöbb tanár teszteket írat, meg kisdogát, amit 1 perc kijavítani.

És akkor még nem korrepetált,

én sose találkoztam olyan tanárral aki ingyen korepetált volna

nem készített fel senkit szavalóversenyre,

nyilván ez sem egy tipikus feladata mondjuk egy fizika/kémia/töri akarmilyen tanárnak. de a felkészítés ilyenekre nálunk, max 1 óra volt, mondjuk nem is érdekelt sok embert a hülye versenyek

nem vitt táborba,

na ez az 1 tényleg igaz, bár csak a jófej tanárok szerveznek tábort, a 60 fős tanári karból úgy 4-5

nem ment érted és vitt haza a verseny után,

ilyen van valahol? ez nem ovoda. ha ilyet kértem volna egy tanáromtól, kiröhögött volna, sőt!

nem ügyelt reggel hattól,

nálunk a kistanárt küldték be, szerencsétlent mindig.

persze volt olyan tanárunk aki élvezte h 0. órával teheti tönkre a gyerekek életét. gondolom korán kelő típus volt.

nem készített OKTV-re, nyelvvizsgára.

stbstb... ez általában a magántanárok dolga.

2017. jan. 10. 18:00
 35/37 anonim ***** válasza:
Sok dologra, amit felhívtál ellenérvként, az a válaszom, hogy valószínűleg nem jártál erős suliba. Nálunk az egész magyar fakultáció kötelező jelleggel indult OKTV-n, és mivel nyelvi tagozatosok voltunk, ugyanígy első nyelvből is. Este 7-ig hetente 2x tanultunk rá, akkor zárt a suli. A magyartanárom nagyon jó volt, nem tankönyvi elemzést darált, provokált, a mi véleményünkre volt kíváncsi, minden osztállyal máshova jutott el. Az összes többire is az a válaszom, hogy ahova én jártam általánosba meg gimibe, ott igenis így volt. Mindenki ügyel,t mindenki készült a farsangra, stb. dolgokra.
2017. jan. 10. 22:21
 36/37 anonim ***** válasza:

"nyilván ez sem egy tipikus feladata mondjuk egy fizika/kémia/töri akarmilyen tanárnak. "

Minden tárgyból vannak versenyek.

2017. jan. 10. 22:22
 37/37 anonim ***** válasza:

"ilyen van valahol? ez nem ovoda. ha ilyet kértem volna egy tanáromtól, kiröhögött volna, sőt! "

Általános iskolában van, amikor bejutsz pl. a Simonyi Zsigmond Helyesírási versenyre, ott már van fővárosi, megyei, de még kárpát-medencei forduló is! Sok ilyen nagyobb kaliberű verseny van.

2017. jan. 10. 22:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!